R. Antwerp F.C.

1 - 1

Zat. 15/09/2012 20:00 u.

Royal Mouscron-Pruwelz

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6250
 
Scheidsrechter: Gunter Boelen

Lijnrechters: Christophe Baillieul - Nicolas Ponsar
 
Rood-wit heeft in extremis puntje beet...

Eigen bericht - Met 6.200 en een handje vol bezoekende toeschouwers doet R Antwerp FC beter dan het gros van de clubs uit de Belgacom League, maar echt glunderen deed de Bosuilkassier toch niet. Echt glunderen, was ook Antwerpcoach Dennis van Wijk niet gegeven, toen zijn aanvalskracht door een smerige tackle langs achter op Freddy Mombongo al na een half uur onthoofd werd. Scheidsrechter Boelen stond erbij en vond het amper een geel karton waard. Foei! Echt glunderen deed ook bezoekend coach Arnaud Dos Santos niet toen hij zag hoe zijn team in de ultieme minuut de driepunter door de neus werd geboord. Met blijdschap vervuld, waren dus in feite enkel de Antwerpfans, omdat de geliefde kleuren na een wilde en wilskrachtige achtervolging een puntje aan huis hielden.

De voornemens van beide clubs waren al langer bekend: meedraaien in de top van de rangschikking en zo vlug mogelijk een ticket voor de eindronde vastgrijpen. Een clash tussen die ambities moest zich halverwege de eerste periode dus op de Bosuil voltrekken. Beide teams werden op de vorige speeldag op remise gehouden en dus was winst primordiaal om geen tuimeling in het klassement te maken. Geen makkelijke opgave. Dennis van Wijk stuurde met Justice Wamfor (na diens blessure) n Mady Panandetiguiri (na diens uitstap met het nationale elftal van Burkina Faso) extra duelkracht in de startersrij. Voor Bruno Carvalho en Sebastjan Komel kwam zo samen met Lee Colin, Kevin Roelandts, Dieter Van Tornhout en Sven Van Der Jeugt een zitje vrij in de dug out. De Antwerpcoach hertekende het tactische plaatje. Hij stoffeerde de cirkel met drie regulerende (defensieve), centrale middenvelders om "het offensieve raderwerk van de bezoekers te ontregelen", vertelde hij tijdens de persbabbel. Bezoekend coach Dos Santos had enkele selectiezorgen moeten oplossen. Hij husselde niet zijn elftal, wel zijn rugnummering door elkaar. Zo liep spits Omar Wade met nummer twee op zijn rug rond. Dat maakte het de volgers er niet echt gemakkelijk op.

Geen Hans-Peter Lehnhoff om de aftrap te geven en dus liet aanvoerder Justice Wamfor dat klusje over aan de bezoekers. R Mouscron-Pruwelz maakte er handig gebruik van om onmiddellijk een eerste corner af te dwingen. Vorig seizoen telkens weer een bang moment voor de fans, maar nu alweer met een schitterende vuist van Bjrn Sengier afgeslagen. Even later pakte Salomon Nirisrike uit met een fijne tackle in de zestien om Provoost het aanleggen te verhinderen. Risicovol, maar scheidsrechter Boelen stelde zich bijzonder mild op voor de strafschopfout van de bezoekende doelman op Luke Giverin! R Antwerp FC kreeg bij aanvang het balbezit, maar aan de zestien stokte het. Gyliano van Velzen wist niet goed raad met de bezoekende afweer. Werd telkens weer de doorgang belet. Omar Bennassar trapte de vrijschop, maar belandde vol in de muur. Terwijl RMP aan het combineren ging, stak Luke Giverin de bal in de rug van de verdediging, maar stuitte op een snelle Oukidja. Zo rond de twintigste minuut wisselden Omar Bennassar en Gyliano van Velzen als op een onzichtbaar commando van flank. Bjrn Sengier maakte zich breed in de zestien en kopte nogal gewaagd weg. Luke Giverin, tot dan opgesloten in zijn rol in de middenzone, werd door doelman Oukidja gehaakt, maar kreeg daarvoor enkel een hoekschop. De halve omhaal van Freddy Mombongo werd als hinderlijk gevaarlijk teruggefloten. Even later eindigde de Antwerpspits op de draagbaar na een contact zonder bal met Misila, die met geel bijzonder goedkoop wegkwam! Vroeger dan gepland, maakte Dieter Van Tornhout zich los van de bank. Bijna vijf minuten na het incident, was hij klaar om in te vallen. Ongelukkig genoeg ging 'de kop' van RMP net nadien aan het juichen. Nicky Hayen vond Turlan op zijn weg, die panklaar legde voor de voorsprong via ploegmaat Khiter, meteen de ruststand.

De aard van de blessure van Freddy Mombongo blijft voorwerp van speculatie in het stadion, als rood-wit de tweede helft op gang trapt. Hardnekkige geruchten houden het bij gescheurde kruisbanden en een langdurige onbeschikbaarheid, als Luke Giverin vrijwel onmiddellijk vol aanlegt op de brede borst van bezoekend doelman van Oudidja. Een siddering van ongeloof gaat doorheen de supportersrangen, die hardnekkig smeken om een tegendoelpunt. Wade wordt geelgeboekt na een ontoelaatbaar contact met doelman Bjrn Sengier. Bruno Carvalho & co. bereidden zich dan al volop voor op een mogelijke invalbeurt. Niet echt tevreden over de (offensieve) dadendrank van zijn vleugelbacks, werd Mady Panandetiguiri even later teruggeroepen. Bruno Carvalho maakte het veld plots een stuk breder, al wist RMP opnieuw doordacht te reageren. De invaller liep al vlug tegen een belachelijk lichte gele kaart aan. R Antwerp FC trok het initiatief naar zich toe, maar kwam helaas niet aan kansen toe. Op een flauwe aanzet via corner na, overkwam bezoeker RMP hetzelfde. Bezoekend coach Dos Santos versterkte de afweer en dus ging de Wedstrijd op slot. Kevin Roelandts kwam in de plaats van Omar Benassar en moest de derde offensieve wissel worden. In samenspel met Gyliano van Velzen haalde Joren Dom verrassend uit. Doelman Oukidja had de beide vuisten en een hele grote dosis geluk nodig om de pegel uit zijn doelvlak te weren. Bruno Carvalho kon zijn poging niet kaderen. Met de muur op slechts enkele muizenpasjes verwijderd, kreeg de vrije trap van Luke Giverin niet de ruimte om ook onder de dwarsbalk te duikelen. Rood-wit leek finaal op de knien te gaan tot een voorzet af de linkerflank van Jorn Vermeulen via een onderdeel van Delacourt in het dak van het doel belandde.

In schril contract met een week eerder, leek coach Dennis van Wijk nu wel tevreden met de uitslag en datzelfde gevoel leefde bij Kevin Roelandts en Dieter Van Tornhout tijdens hun verhaal bij RAFC.tv

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/09/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Bjrn Sengier - 89'
8 Joren Dom - 90'
3 Nicky Hayen
16 Salomon Nirisarike
12 Mady Panandetiguiri
25 Luke Giverin
5 Justice Wamfor (K)
15 Jorn Vermeulen
14 Gyliano van Velzen
19 Freddy Mombongo-Dues
22 Omar Bennassar
 
37' 19 Freddy Mombongo-Dues (uit)/
24 Dieter Van Tornhout (in)
52' 12 Mady Panandetiguiri (uit)/
7 Bruno Carvalho (in) - 58'
67' 22 Omar Bennassar (uit)/
10 Kevin Roelandts (in)
Royal Mouscron-Pruwelz
16 Alexandre Oukidja - 25'
5 Stephane Pichot (K)
18 Jugurtha Domrane
25 Benjamin Delacourt - 90' (O)
11 Yoann Andreu
2 Omar Wade - 48'
12 Vincent Provoost
6 Zakaria Misila - 33'
10 Sebastien Alliotte
17 Marvin Turcan
22 Seid Khiter - 42'
 
67' 6 Zakaria Misila (uit)/
19 Samuel Dog (in)
70' 2 Omar Wade (uit)/
21 Jerome Mezine (in)
74' 22 Seid Khiter (uit)/
29 John Ruiz (in) - 89'