R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zon. 30/09/2012 15:00 u.

F.C.M. Brussels S.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5307
 
Scheidsrechter: Miguel Garcia

Lijnrechters: Edwin Rys - Emmanuel Vocale
 
Luke Giverin geeft aan, ploegmaats scoren

Eigen bericht - De voorbije twee wedstrijden leverden niet de gewenste puntenwinst op en hebben bovendien de wisseloplossingen voor coach Dennis van Wijk stevig aangetast. Hakte de partij tegen R Mouscron-Péruwelz stevig in op de aanvallende sector, voor verdedigende middenvelder Jorn Vermeulen en centrale verdediger Salomon Nirisarike eindigde de partij tegen CS Visé in de blessureboeg. In de loop van de week liep het ook nog richting onderzoekskamer voor Justice Wamfor. Terwijl Luke Giverin Joren Dom aan zijn zijde kreeg om het middenveld af te klemmen, omgordde Karel De Smet zijn aanvoerdersband en schoof opnieuw de rood-witte defensie in. Mady Panandetiguiri mocht het de stadionomroeper op rechtsachter moeilijk maken. Sebastjan Komel keek zijn ex-club in de ogen op linksachter. Een ultieme test had geoordeeld over de staat van dienst van Omar Bennassar. Hoewel niet helemaal top(fit) kreeg de clubtopschutter toch groen licht om aan de partij tegen FC M Brussels te beginnen. De ploeg van coach Noureddine Zaiour had weliswaar midweekbekervoetbal in de benen, maar had wel de laatste competitie-opdracht in de vertrouwde omgeving gewonnen tegen de ambitieuze Oostkantonners van KAS Eupen. Scheidsrechter Miguel Garcia kreeg de leiding over deze affiche onder een stralende nazomerzon.

Hoewel R Antwerp FC doelman Coqu als eerste aan het werk zette en ook de eerste hoekschop veroverde, was er al een resem minuten voorbij voor er echte opwinding kwam in het stadion. Met iets meer dan vijfduizend gevuld, was duidelijk dat dit geen affiche meer is waar het voetbalvolk storm voor loopt. Joren Dom ging plat in de zestien, de tribunes hielden de adem in, maar er gebeurde verder niets. Handspel van Aalhoul leidde langdurig rood-wit balbezit in. Karerl De Smet en Omar Bennassar kwamen er even aan te pas, maar het waren de Mancunians Gyliano van Velzen, maar vooral toch Luke Giverin om een opvallende rol op te eisen. Joren Dom kon inlopen op een doorsteker van de centrale middenvelder en in een beweging vanuit een bijzonder scherpe hoek de achtertent bol zetten (1-0). Niet echt hele vroege voorsprong, maar de partij kwam eindelijk toch onder stoom. FC Brussels probeerde te reageerde, maar liep de buitenspelval in. Bruno Carvalho kwam inlopen vanop zijn rechterflank, maar liftte de pegel over de dwarsbalk. Dieter Van Tornhout won weliswaar de luchtduels, maar de rood-zwarte muur bleek ook bestand tegen een vluchtschot van Bruno Carvalho. Even voorbij halverwege zorgde rechtsachter El Banouhi in een rechtstreeks duel met gewezen ploegmaat Sebastjan Komel even voor gevaar. Het projectiel scheerde het doel van Björn Sengier voorbij.

Op het half uur had de Antwerpdoelman een broodnodige reactie in huis op een poging van kortbij van Balhoul. RAFC reageerde met een poging van Bruno Carvalho. Prince Bobby, Honour Gombami en Lee Colin waren dan al (her)begonnen aan hun opwarming. Toch zou niet een van deze drie, maar Jordan Faucher binnenkomen aan het begin van de tweede speelhelft.

De jonkies van FCB hadden het de eerste periode niet echt slecht gedaan, maar hadden na de kampwissel grotere moeite het tempo bij te benen. Doelman Coqu reageerde verbluffend op de kopbal van kortbij van Jordan Faucher. Het leverde RAFC direct een nieuwe hoekschop en balbezit op. Dieter Van Tornhout kwam vrij in de zestien, maar werd al even merkwaardig afgevlagd voor buitenspel. Bruno Carvalho mocht nog een keer op avontuur, maar werd even voor het uur vervangen door Prince (one day I'll be king) Bobby. Vrijdag nog doelpuntenmaker bij de reserven, stuurde FCB Karagiannis de vuurlijn in. De wissel pakte niet zo best uit, want weinige minuten later moesten de bezoekers opnieuw incasseren. Sebastjan Komel en Luke Giverin in combinatie met Jordan Faucher. De Mancunian mankeerde zijn schot, maar zorgde wel voor een mooie assist voor ploegmakker Gyliano van Velzen, die aan de tweede paal binnenprikte (2-0). Rood-wit liet nu even het gaspedaal los en FCB kwam uit de omknelling. Bonnes dirigeerde vanuit de cirkel. Cabeke ter linkerzijde en El Banouhi over rechts, spurtten de vrijheid tegemoet. FCB meldde zich onmiddellijk in de zestien met een schot van invaller Tonini in het zijnet.

Daar kwam R.A.F.C. goed weg. Bonnes moest de wegdraaiende Dieter Van Tornhout foutief afstoppen en dat leverde ook hem de gele kaart op. Gyliano van Velzen kreeg volgens planning zijn applausvervanging. Kevin Roelandts mocht zo het slot mee gestalte komen geven. FCB kon nog dreigen via kopbal van Kawaya en een slechtgericht schot van Tonini. Heel op het einde was er nog even vrees voor de enkel van Karel De Smet, maar de captain kon na verzorging nog heel even terugkeren om samen met de achterban te vieren. Driepunter binnen, opdracht volbracht.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/09/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
12 Mady Panandetiguiri
3 Nicky Hayen
6 Karel De Smet (K)
11 Sebastjan Komel
7 Bruno Carvalho
8 Joren Dom - 15'
25 Luke Giverin
14 Gyliano van Velzen - 66'
22 Omar Bennassar
24 Dieter Van Tornhout
 
46' 22 Omar Bennassar (uit)/
17 Jordan Faucher (in)
59' 7 Bruno Carvalho (uit)/
4 Prince Bobby (in) - 85'
78' 14 Gyliano van Velzen (uit)/
10 Kevin Roelandts (in)
F.C.M. Brussels S.
1 Stephane Coqu
2 Soufiane El Banouhi
11 Geoffrey Cabeke
3 Lance Kawaya
4 Kevin Tunani
6 Jerome Nollevaux - 37'
10 Sebastien Siani (K)
21 Olivier Bonnes - 76'
12 Frederic Gounongbe
17 Christophe Nahimana - 21'
14 Redouan Aalhoul
 
46' 10 Sebastien Siani (uit)/
13 Fabio Tonini (in) - 70'
61' 12 Frederic Gounongbe (uit)/
23 Alexandre Karagianis (in)
71' 14 Redouan Aalhoul (uit)/
15 Achraf Essikal (in)