R. Boussu Dour Bor.

0 - 0

Zon. 07/10/2012 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Robert Urbain - Vedette

Toeschouwers: 788
 
Scheidsrechter: Philippe Vinche

Lijnrechters: Rien Vanyzere - Yves Dullaert
 
Pleit om periodetitel nog niet beslist

Eigen bericht - Oumar Diouck trapte halverwege de week het rood-witte voetbalproject af in het arresthuis te Antwerpen. Wist hij toen veel dat hij ook deze zondag aan de aftrap zou staan van deze competitiewedstrijd tegen R.B.D.B. Na het bekerduel van eind augustus, was dit inderdaad al de tweede confrontatie tussen R.B.D.B. en R Antwerp FC in dit eigenste Stade Vedette. De Great Old werd er afgelopen augustus in de verlenging geŰlimineerd door de huidige reeksleider. Het is een verrassing, maar de Henegouwers bevestigen week aan week hun status. Antwerpcoach Dennis van Wijk moest de pionnetjes ook dit keer weer allemaal mooi op orde zetten om niet opnieuw op een bec de gaz de lopen in de Borinage. Niet alleen Oumar Diouck was nieuw in het elftal, ook Jorn Vermeulen was na blessure weer topfit en stond opnieuw in de basisopstelling ten nadele van Bruno Carvalho, die samen met Kenneth Leemans, Lee Colin en Kevin Roelandts een plaatsje vond in de aftandse dug-out van de Henegouwers. R.B.D.B. mag dan al uitzicht hebben op een mogelijke periodetitel, in de Borinage blijven ze sto´cijns blind voor de plaatselijke trots. R Antwerp FC bracht vierhonderd en oneven supporters en supporteressen mee of vlug gerekend meer dan de helft van de aanwezigen.

R.B.D.B. kon wel zijn twee beste schutters in lijn brengen, maar daar was bij aanvang bitter weinig van te merken. Rachid Mourabit kreeg van scheidsrechter Vinche de dwingende opdracht zijn uitrusting in de neutrale zone in orde te brengen en zijn teamgenoten weigerden tot onzetting van het bezoekende vak aan de klus te beginnen. Beide teams stonden dan wel tegenover elkaar met een stevige kop in de rug, doelkansen afdwingen lukte niet. Daarvoor leken de respectieve organisaties te zeer vertrouwd met de sterktes van de tegenstander. R Antwerp FC kwam dan wel een stuk scherper voor de dag en ook het passenspel liep vlotter, maar de buitenspelval nemen lukte aanvalsleider Dieter Van Tornhout niet. Ook nu moest de spits de pesterijen van het centrale duo lijdzaam ondergaan! Jorn Vermeulen van zijn kant werd na een onschuldig duel opgeschreven. Beste mogelijkheid viel nog voor de rechter van Joren Dom, die zijn schot zag afwijken via ploegmaat Oumar Diouck.

Luke Giverin schichtte bijna onheil als PrÚseaux iets te gretig de grondscherende voorzet liet lopen op zijn doelman Dutoit. Ouejdide, in een niet eens zo ver verleden killer van Colin Andrews, brak het wolkendek boven Stade Vedette open. Luke Giverin kon, met Oumar Diouck als aflossingspunt, nog een tweede keer richting Dutoit, maar ook nu bleef de groen-witte afweer baas. De eerste lokale hoekschop kwam er pas voorbij het half uur. Enkele minuten later mocht Luke Giverin vanop het hoekje, maar ook het schot vanop afstand van Joren Dom was niet vol doelgericht. Sebastjan onderstreepte zijn inzet met een geel karton, terwijl de schwalbe van Koffi met boeking bovenop de aanvallende onmondigheid van R.B.D.B. onderstreepte. In de allerlaatste sekonde van de eerste periode mocht Bj÷rn Sengier eindelijk zijn klemvaste vingers rond de bal van LaurientÚ krommen. Rusten met een dubbele blanke stand.

Bruno Carvalho begon dan al tijdens de rust aan zijn opwarming, beide coaches stuurden hun elftallen ongewijzigd terug. R Antwerp FC begon gretig aan de tweede periode. Hoewel niet echt in zijn dagje, zorgde Gyliano van Velzen al vlug voor een nieuwe hoekschop. Doelman Dutoit had zijn beide vuisten nodig om te ontzetten, alvorens hij werd bijgesprongen door de Waalsgezinde wedstrijdleiding. De teruglegger van Mady Panandetiguiri was net te kort berekend, Ouejdide kroop ertussen, maar Bj÷rn Sengier hield zijn netten schoon. Sebastjan Komel weerde de kopbal van LaurientÚ af. Ouejdide kopte de nieuwe corner aan de eerste paal naast. Het beginoffensief over, dommelde de wedstrijd opnieuw in. R Antwerp FC werd het balbezit opgedrongen, maar dat leverde R.B.D.B. niet de ruimte op voor de geliefde counter. In de omschakeling via Dieter Van Tornhout en Gyliano van Velzen sleepte de Great Old er een hoekschop voor Joren Dom uit die op de vuisten van Dutoit eindigde. Halverwege de periode begonnen de beide coaches aan een rondje wisselen. Koffi kwam net voor het half uur een keertje opzetten, maar Nicky Hayen sneed 'm oordeelkundig de pas af.

Na de inbreng van Bruno Carvalho zette rood-wit aan voor een slotoffensief. Met de steun van de fans rond het aanvallende vlak leek er wat te broeden, al moesten Nicky Hayen en Kevin Roelandts elk nog een hoekschop toestaan. Het eindigde met de beginstand op het bord. Daarmee doet enkel KVC Westerlo een goede zaak in de race naar de eerste periodetitel.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/10/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Bj÷rn Sengier
12 Mady Panandetiguiri
3 Nicky Hayen
6 Karel De Smet (K)
11 Sebastjan Komel - 39'
8 Joren Dom
15 Jorn Vermeulen - 10'
25 Luke Giverin
14 Gyliano van Velzen
24 Dieter Van Tornhout
9 Oumar Diouck
 
73' 9 Oumar Diouck (uit)/
10 Kevin Roelandts (in)
77' 14 Gyliano van Velzen (uit)/
7 Bruno Carvalho (in)
R. Boussu Dour Bor.
28 William Dutoit
18 Rodrigue Dikaba
2 Christophe PrÚseaux
15 Johan Caurant
17 Chemcedine El Araichi (K)
16 Rachid El Barkaoui
5 Rachid Mourabit
22 Alexandre LaurientÚ
7 Samuel Robail
3 Kevin Koffi - 40'
14 Kamel Ouejdide
 
66' 7 Samuel Robail (uit)/
12 Devann Yao (in)
66' 22 Alexandre LaurientÚ (uit)/
10 Hichem El Morabit (in)