S.K. Sint-Niklaas

1 - 2

Zon. 28/10/2012 16:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Sportcentrum Meesterstraat

Toeschouwers: 1950
 
Scheidsrechter: Karim Saadouni

Lijnrechters: Philippe Vandecauter - Jo De Weirdt
 
Nicky Hayen schenkt geblesseerde DVT de zege

Eigen bericht - Antwerpcoach Dennis van Wijk had als voetballer de reputatie dat hij onverzettelijk was in zijn dadendrang. Wat ook de wekelijkse samenstelling van zijn elftal bij R Antwerp FC, de rood-witten dwingen het geluk af naar het evenbeeld van hun coach. Er valt op de uitvoering nog wel een en ander aan te merken, zo hoorden we van de die-hards op de uitverkochte eretribune, de Great Old staat desondanks toch maar mooi op die derde plaats te blinken. Ondanks het uitvallen met een (zware) blessure van Dieter Van Tornhout ging de wedstrijd tegen Czernia & co. in de Meesterstraat dit keer in tegenstelling tot de versie van een seizoen eerder niet verloren, verwoordde Nicky Hayen de blijdschap van de groep bij RAFC.tv De centrale verdediger nam de groep nog opnieuw mee buiten voor een tweede feestje met de fans.

De wedstrijd startte om vier uur, maar daarmee kochten de beide coaches geen extra tijd om enkele of meerdere geblesseerden te kunnen recuperen. Stuurde Alex Czerniatynski eerder deze week een alomgehoorde noodkreet de wereld in, ook zijn collega Dennis van Wijk had dagenlang denkwerk achter de rug om bepaalde posities ingevuld te krijgen. Zo bleef er door de schorsing van Sebastjan Komel en de blessure van Mady Panandetiguiri weinig keuze op links- en rechtsachter. Luke Giverin schoof een rijtje achteruit, Salomon Nirisarike was depanneur van dienst op rechts. Jorn Vermeulen kreeg Joren Dom naast zich, terwijl de van blessure hersteld Justice Wamfor, net als Kenneth Leemans, Lee Colin, Gyliano van Velzen, Kevin Roelandts, Jordan Faucher en... Oumar Diouck zijn geduld moest verbijten in de dug-out. Omar Bennassar kreeg inderdaad de voorkeur op de jonge spits. Bruno Carvalho bevolkte bovendien opnieuw de startersrij. Tot slot mocht Joren Dom met Jorn Vermeulen aan zijn zijde zijn veelzijdigheid bewijzen in de cirkel, de actieradius van de jonge Antwerpenaar is simpelweg niet af te stoppen!

Wedstrijd begon met een ingetogen minuut, onmiddellijk gevolgd door een meesterlijke sfeer op de tribunes. Uitverkocht huis, de Great Old wist zelf ook nog 1200 of een getal daaromtrent te mobiliseren voor deze korte tocht richting westen. R Antwerp FC trapte af en had al onmiddellijk een vrijschop beet na fout op Bruno Carvalho. Honour Gombami stuurde rechtstreeks op het doel aan, maar oud-Antwerpdoelman Willockx reageerde gevat. Gewaarschuwd voor de bezoekende dadendrang, verschanste SK Sint-Niklaas zich ruim achter de middellijn. De bezoekers kregen het balbezit, maar konden pas in de achtste minuut de lokale doelman via Honour Gombami opnieuw aan het werk zetten. SKSN had het fluitsignaal van de wedstrijdleiding nodig, om zelf eens te kunnen prikken. Rood-wit trok geduldig passerend voorwaarts, maar werden ten derde male afgestopt door Willockx. De ouderdomsdeken wierp zich op de bal en ook de halve omhaal die daarop volgde werd afgeblokt. Willockx keerde de poging van Bruno Carvalho met de voet. Pas na dik vijftien minuten moest ook Björn Sengier een keertje tussenbeide komen. De voorzet van Bruno Carvalho belandde in de grijphanden van de geel-blauwe doelverdediger. De kansen schaars, de Antwerpaanvallers hoefden op niet veel bescherming te rekenen van de wedstrijdleiding, wel integendeel. Omar Bennassar werd duchtig de levieten gelezen! Dieter Van Tornhout kreeg later in de partij nog erger te verduren van de tegenstand. De kansen schaars, probeerde Luke Giverin het rechtstreeks op doel. Een corner ter linkerzijde werd door Omar Bennassar aan de tweede paal overgekopt. Mocht de wedstrijdleiding adekwaat gereageerd hebben op het signaal van de assistent met de vlag, er zou nooit een lokaal doelpunt af te keuren geweest zijn, wat het reportageteam van ATV in zijn verslag ook beweert! Rusten met nul tegen nul.

Had het bezoekende overwicht een dubbele nul bij de rust opgeleverd, onmiddellijk na de kampwissel werd de lokale verdediging met het heir uit Deurne-Noord in de rug, al een eerste keer geklopt. De vrijschop van Luke Giverin viel perfect in de loop van Dieter Van Tornhout die voor de derde wedstrijd op rij scoorde. R Antwerp FC voegde er onmiddellijk nog een mooie corner aan toe, maar Omar Bennassar kon er net geen gebruik van maken om te verhogen. Lokale coach Czerniatynski reageerde met de inbreng van (de kleine) Kompany. SKSN gooide de remmen nu los. Aerts ging in combinatie het terrein over, maar richtte zijn poging naast. Gehinderd door Salomon Nirisarike belandde het schot van Kompany in handen van Björn Sengier. Verbijstering even later in het Antwerpkamp als een aangeschoten bal via de stip door Vandermarliere achter Björn Sengier werd getrapt. Plots stonden de Klaasjes opnieuw langszij en kroop er enige onrust in de rood-witte gelederen. De neiging tot geduld werd plots vervangen door overhaasting. Dieter Van Tornhout incasseerde een totaal onlogische gele kaart na een luchtduel. Nog erger werd het als de Antwerpspits even later kermend neerging na een onbestraft contact in de zestien! Er kwam een draagbaar aan te pas om de aanvaller af te voeren! Antwerpcoach Dennis van Wijk pakte uit met een dubbele wissel. Oumar Diouck en Gyliano van Velzen moesten mee het rood-witte slotoffensief kruiden. De wedstrijdleiding hervatte met een scheidsrechterbal. Oumar Diouck was al bijna direct succesvol, zijn schot klom echter over de dwarsbalk. Nicky Hayen stuurde de voorzet van medeverdediger Salomon Nirisarike naast. Willockx weerde een poging van Gyliano van Velzen af. Luke Giverin tikte de rebound buitenkant links naast. Nicky Hayen maakte tenslotte van de allerlaatste kans gebruik om de zege alsnog veilig te stellen. Luke Giverin streepte de corner op het hoofd van de centrale verdediger en die haalde staalhard uit (1-2).

Het dak eraf, de bezoekersvakken in extase. In tegenstelling tot de hoera-stemming bij de bezoekers, vond SKSN-coach Alex Czerniatynski nauwelijks woorden om zijn ontgoocheling te beschrijven... Was het echt nodig een scheidsrechter aan te duiden van wie een familielid bij de thuisploeg aangesloten is?

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/10/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
8 Joren Dom
3 Nicky Hayen - 91'
6 Karel De Smet (K)
16 Salomon Nirisarike
7 Bruno Carvalho
25 Luke Giverin
15 Jorn Vermeulen
23 Honour Gombami
24 Dieter Van Tornhout - 52' - 67'
22 Omar Bennassar
 
70' 7 Bruno Carvalho (uit)/
14 Gyliano van Velzen (in)
72' 24 Dieter Van Tornhout (uit)/
9 Oumar Diouck (in)
88' 23 Honour Gombami (uit)/
10 Kevin Roelandts (in)
S.K. Sint-Niklaas
1 Ivan Willockx
2 Yannick Aerts
4 Steven Schurmann - 80'
15 Lode Vertonghen
3 Michael Van Hoey
21 Malick Gaye (K)
5 Enzo Neve - 85'
6 Jonas Vandermaliere - 64' (P)
16 Roy Mauro
19 Thibeau De Vos
9 Kurt Weuts
 
57' 9 Kurt Weuts (uit)/
17 François Kompany (in)