R. Antwerp F.C.

1 - 2

Zon. 04/11/2012 15:00 u.

K.S.V. Roeselare

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5500
 
Scheidsrechter: Christophe De Marneffe

Lijnrechters: Kevin Dhondt - Frederic Stalport
 
Kwadro-weekeinde eindigt op een sisser...

Eigen bericht - Een kleine negen maanden na de vorige ontmoeting meldde KSV Roeselare zich opnieuw op de Bosuil met het vast voornemen zich te revancheren voor de nederlaag van die woeste zaterdagavond. Wisten de Antwerpfans veel dat ze na de late dubbel van Freddy Mombongo-Dues de laatste thuiszege van het seizoen hadden gevierd die 18e februari! De topschutter is er dit keer vanwege een zware blessure niet opnieuw bij en ook diens spitsbroeder Dieter Van Tornhout moest om dezelfde reden verstek laten gaan. Het was dus alle hens aan dek voor coach Dennis van Wijk om zijn aanvallend potentieel met zorg voor te bereiden en op KwadrO-zondag en een (scorende) spits te lanceren. In combinatie met clubtopschutter Omar Bennassar had de jonge Fransman Jordan Faucher zijn basisstek te pakken. Oumar Diouck kwam in de dug-out terecht en kreeg er een plaatsje naast de technische en medische staf, ook Lee Colin, Kenneth Leemans en Kevin Roelandts en een beetje verrassend ook Honour Gombami, Bruno Carvalho en Sebastjan Komel.

Na de overhandiging van de nieuwe KwadrO-supportersvlag trapten Christophe Jannes en Kristof De Meulder de partij op gang. Rood-wit had onmiddellijk wind in de zeilen. Jordan Faucher mengde zich op aangeven van Gyliano van Velzen in de actie, maar de tegenstander liet in eerste instantie niet begaan. De kwieke Franse aanvaller kroop evenwel recht, vond aan de eerste paal Joren Dom die onhoudbaar voorbij Lentz joeg. De vroege voorsprong stond op het bord. Ondanks de stevige, bij momenten brutale bezoekende aanpak kwam R Antwerp FC opnieuw opzetten. Omar Bennassar joeg de vrijschop rechtstreeks over de balk. De eerste hoekschop was na dertien minuten evenwel voor de bezoekers. Björn Sengier moest met een hand overtippen. Vandenbussche kon tot twee keer toe aanleggen, telkens kwam de Antwerpdoelman gevat tussenbeide. De corner van Joren Dom bleef zonder doelrijp vervolg. Plots schoof de buitenspelval open. In amper drie minuten tijd werd Jordan Faucher twee keer en Di Lallo een keer afgevlagd en teruggefloten.

Jordan Faucher kon vervolgens aan de tweede paal een kopbal van Declercq van de lijn borstelen. Björn Sengier werd stevig aangelopen, Dewaest kwam er met een uitbrander van de (armetierige) wedstrijdleiding bijzonder goedkoop vanaf. Even later werd balverlies van Justice Wamfor halverwege de eigen speelhelft ongenadig afgestraft. Voskanian profiteerde, haalde meteen vanop afstand uit en velde het harde vonnis (1-1). R Antwerp FC kreeg het publiek opnieuw achter zich en stond bijna onmiddellijk opnieuw op voorsprong. De poging van centrale verdediger Karel De Smet kroop over de dwarsligger. Gyliano van Velzen dolde op de linkerflank en gaf puntgaaf voor. De volledige vrijstaande, maar helaas totaal verraste Omar Bennassar zag kans vanop minder dan drie meter over de ledige goal te mikken. Gele storm teisterde de bezoekers en dat was geen sekonde te vroeg. Sene (fout zonder bal op Nicky Hayen) en het duo Vandenbussche-Lutin (protest) werden binnen de paar tellen opgeschreven.

Euvrard, dader van de fout op Luke Giverin, mocht straffeloos beschikken. In zicht van de rust bracht Jordan Faucher de achterban nog bijna aan het juichen. Het schot streelde de verkeerde kant van de paal.

Niet helemaal tevreden met de gang van zaken, bracht Roeselare-coach Serebrennikov de duelkrachtige Kabananga mee uit de kleedkamer. Het leek een gouden ingeving. Amper op het terrein of de boomlange spits legde achteruit op de voet van De Rechter die via de verste paal raak trof. KSV fortuinlijk op voorsprong, R Antwerp FC stond aan het begin van een uiterst moeilijke achtervolging. De bezoekers plooiden op uitzondering van Kabananga met z'n allen terug en grendelden hun zestien oordeelkundig af, de uitsluiting van Lutin veranderde daar niets aan. Antwerpcoach Dennis van Wijk bracht met Oumar Diouck bijkomende aanvalskracht. De jonge spits gooide zich in het duel, maar werd ongenadig teruggefloten. Met alle 78 paar bezoekende ogen in zijn rug, haalde Lentz een opwipper van Omar Bennassar uit zijn doelvlak. Vandenbussche haalde als laatste verdediger Joren Dom in volle spurt neer voor de grote rechthoek. Op zich al voldoende voor rechtstreeks rood, ware het niet dat de (armetierige) wedstrijdleiding consult nodig had bij zijn assistent om vervolgens een tweede gele prent boven te halen.

KSV met z'n negenen verder en dat vond assistent-coach Demanet toch een eigenaardige gang van zaken, zo vertelde hij tijdens zijn matchanalyse. KSV kroop zo mogelijk verder achteruit, al behield het wel targetman Kabananga in de spits. Terwijl R Antwerp FC met Kevin Roelandts en even later ook nog Honour Gombami twee offensieve wissels deed, ging het bij de bezoekers net andersom. Antwerpdoelman Björn Sengier vatte zowaar plaats in de middencirkel. Zo fel ging rood-wit tekeer. Luke Giverin zag zijn vrijschop de buitenkant van het doelhout strelen. Honour Gombami kon tot twee keer toe aanleggen. "Pompen en de drie punten uiteindelijk toch op het droge halen", zuchtte gans KSV na een ononderbroken belegering van het bezoekende doel. Antwerpcoach Dennis van Wijk kon na afloop niets anders dan de grote ontgoocheling van zijn club ventileren. Het KwadrO-weekeinde eindigde voor de drie Antwerpse traditieclubs op een sisser...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/11/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Björn Sengier
12 Mady Panandetiguiri
3 Nicky Hayen
6 Karel De Smet (K)
25 Luke Giverin
8 Joren Dom - 5'
5 Justice Wamfor
15 Jorn Vermeulen
14 Gyliano van Velzen
17 Jordan Faucher
22 Omar Bennassar
 
55' 5 Justice Wamfor (uit)/
9 Oumar Diouck (in)
67' 17 Jordan Faucher (uit)/
10 Kevin Roelandts (in) - 83'
74' 12 Mady Panandetiguiri (uit)/
23 Honour Gombami (in)
K.S.V. Roeselare
38 Gilles Lentz
2 Yannick Euvrard
27 Sebastien Dewaest
8 Frederik Declercq
5 Romain Haghedoren - 59'
21 Bram Vandenbussche (K) - 42' - 64'
20 Anthony Di Lallo
6 Masis Voskanian - 33' - 90'
10 Sven De Rechter - 49'
25 Allasane Serme - 36'
11 Benjamin Lutun - 38' - 55'
 
46' 25 Allasane Serme (uit)/
9 Junior Kabananga Kalonji (in)
67' 10 Sven De Rechter (uit)/
4 Cedric Guiro (in)
82' 20 Anthony Di Lallo (uit)/
15 Abdelhakim Bouhna (in)