K.V.C. Westerlo

0 - 0

Vrij. 09/11/2012 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion 't Kuipje

Toeschouwers: 6.500
 
Scheidsrechter: Joeri Van De Velde

Lijnrechters: Yves De Neve - Stijn Hutsebaut
 
KVC ontgoocheld, R.A.F.C. tevreden
Eigen bericht - Bij het laatste bezoek aan het Kuipje stond Patrick Goots tegenover wijlen Bobsam Elejiko. Tosin Dosunmu had het uit te vechten met Moumou Cissé. En het was de huidige Sint-Niklase huurling die de wedstrijd in het slot besliste. Van 2004, zo lang is het inderdaad geleden dat beide ploegen in een officiële competitie tegenover mekaar stonden. Deze vrijdag, de televisie terwille, boden een kleine 2000 roodwitte fans zich aan om zich te meten met het huisorkest in het sfeervak van KVC Westerlo. Beide coaches hadden in het belang van het resultaat geschoven met de pionnen. De lokale ploeg verkeek zich bij aanvang op de rood-witte organisatie, zo vertelde coach Frank Dauwen achteraf. Dennis van Wijk tekende een tactisch patroon met liefst drie centrale verdedigers, twee snelle vleugelbacks, drie centrale middenvelders en twee afhakende aanvallers. Salomon Nirisarike kwam in de kern en in de ploeg. Luke Giverin schoof de centrale as in, terwijl Sebastjan Komel op linksachter postvatte. Joren Dom moest weerwerk bieden aan de dadendrang van Bart Goor, terwijl de Antwerpfans hoopten op een paar stevige uitbraken en waarom niet, doelpunten van het spitsenduo Omar Bennassar en Jordan Faucher. Joeri Van De Velde had, in afwezigheid van Sébastien Delferière, de niet onaanzienlijke opdracht het spel der ex-eersteklassers in goede banen te leiden.

De sfeer zat absoluut goed van bij het eerste fluitsignaal en de rood-witte aftrap, een beetje ongewoon uitgevoerd door het duo Jorn Vermeulen en Luke Giverin. Een eerste teken van behoudende intenties bij R Antwerp FC? Geen van beide ploegen kwamen echt gevaarlijk opzetten, tenzij je de rebound van Molenbergs in rekening zou brengen. In een poging tot snelle omschakeling maakte Joren Dom meters over de rechterflank. Het leverde een hoekschop voor Luke Giverin en een afgeblokte doelpoging van Nicky Hayen op. Goor blijft ondanks zijn 39 levensjaren de schakel op links. Hij stuurde Vandenbergh aan die al te opzichtig de grond opzocht in de zestien. Joeri Van De Velde deed het af met een intrap voor Björn Sengier, die daarvoor rustig de tijd nam. Mocht KVC combineren op de eigen helft wat het wilde, Jorn Vermeulen vond aan het einde van een lange (flankenwisselende) rood-witte combinatie Omar Bennassar in de zestien. Het schot van de ex-KVC-spits werd ultiem van de lijn geschraapt door Schuermans. In de rebound werd Jorn Vermeulen onderuit geschoffeld. De vrijschop van Luke Giverin ging rechtstreeks over de balk. De Engelse huurling ging vervolgens in combinatie met Jorn Vermeulen die vanop afstand vuurde. Salomon Nirisarike werd het slachtoffer van gele ijverzucht van de wedstrijdleiding. De vrijschop voor Goor draaide op niets uit. Omar Bennassar werd in de zestien neergehaald, maar KVC mocht er met de bal vandoor. Owusu kon niet van de gewonnen vrijheid in de zestien profiteren en knalde onbesuisd voorlangs. Bijna een half uur ver, mocht KVC pas de eerste hoekschop van de wedstrijd trappen. Joren Dom moest de vallende bal aan de eerste paal ontzetten. Bijna onmiddellijk kwam KVC opnieuw opzetten. Molenberghs sneed de verdediging open, Owusu punterde voor een 'open goal' naast. Kleine Jordan Faucher kon tussen een woud aan verdedigers koppen, maar richtte te hoog. KVC rondde de eerste periode af met nog een rondje corners trappen, maar de beginstand bleef op het bord.

Had KVC een aandeel van de activiteiten voor de kampwissel, R Antwerp FC schoot opnieuw best uit de startblokken. Omar Bennassar haalde de bal terug uit het duel met Maertens en schoot een beetje ongelukkig met links over het doel van Cordier. Justice Wamfor stuurde diep. Jordan Faucher werd er ten onrechte in het positiebuitenspel van Omar Bennassar gevangen. Goor ging zijn kans met een halve omhaal. De vuist van Björn Sengier bewees opnieuw zijn waarde voor de liefdevolle kleuren. Sebastjan Komel ving de corner van de Westelse linkspoot. Een indraaiende vrijschop na overtreding van Justice Wamfor pookte de hoop bij de lokale fans op, Björn Sengier was opnieuw bij de zaak. Net voor het kwartier haalde Joren Dom gevaarlijk uit voor de bezoekers. Het schot streelde buitenkant staak van Cordier. Justice Wamfor kreeg een elleboog van Molenberghs en dus mocht Luke Giverin op doel vuren. Twee keer binnen twee minuten gaf de wedstrijdleiding een scheidsrechtersbal ten beste na twee niet-bestrafte contacten en zorgbeurten aan Omar Bennassar. De wijdse armgebaren van de lokale coach waren een weinig sportieve reactie vanuit de Westelse dug-out en wees maar zeker dat ook de ervaren Joeri Van De Velde er niet ongevoelig voor is... Rechtsachter Minne haalde een corner op voor zijn team. Schuermans kopte over het doel van Björn Sengier, die dan al de levieten werd gelezen door de wedstrijdleiding. Dubbele wissel. R Antwerp Fc dacht aan verdedigen met Mady Panandetiguiri i.p.v. Omar Bennassar. KVC haalde met Moshe Ben Lulu aanvallende versterking binnen. R Antwerp FC creëerde dreiging. Doelman Cordier moest de corner van Justice Wamfor met de vuist bewerken. Een Westelse hoekschop werd andermaal door Schuermans overgekopt. In de laatste vijf minuten zette R Antwerp FC aan voor een kort, maar bijzonder snedig slotoffensief. Liefst drie corners voor de bezoekers, maar ook de geelblauwe afweer hield de nul vast.

Beide ploegen hadden na de krakkemikkige prestatie van de 44e werkweek geen verdere schade opgelopen. Dennis van Wijk toonde zich tijdens de persbabbel een tevreden coach, al bevestigde hij de nood aan een superafwerker in uitvoering van de ambities van de club. Westel-coach Dauwen ventileerde zijn ontgoocheling, want zijn spitsen hadden enkele fraaie mogelijkheden onbenut gelaten...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 09/11/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
3 Nicky Hayen
16 Salomon Nirisarike - 23'
6 Karel De Smet (K)
8 Joren Dom
11 Sebastjan Komel
15 Jorn Vermeulen
5 Justice Wamfor
25 Luke Giverin - 87'
22 Omar Bennassar
17 Jordan Faucher
 
71' 22 Omar Bennassar (uit)/
12 Mady Panandetiguiri (in)
90' 8 Joren Dom (uit)/
9 Oumar Diouck (in)
K.V.C. Westerlo
1 Michael Cordier
3 Stijn Minne
4 Birger Maertens
17 Kenneth Schuermans
20 Mathias Trenson
18 Jarno Molenberghs
6 Kevin Geudens
44 Bart Goor (K)
14 Philippe Janssens
9 Kevin Vandenbergh
11 William Owusu
 
64' 4 Birger Maertens (uit)/
Jeroen Vantournhout (in)
72' 11 William Owusu (uit)/
Moshe Ben Lulu (in)
84' 18 Jarno Molenberghs (uit)/
10 Jonathan Wilmet (in)