R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zat. 17/11/2012 20:00 u.

K. St.-Truidense V.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 8.635
 
Scheidsrechter: Dieter Van Esch

Lijnrechters: Rudi Henderickx - Tom Vanpoucke
 
Magische momenten op de Bosuil

Eigen bericht - De rood-witte familie had afspraak met het roemrijke verleden van de oudste club van 't land. R Antwerp FC en de fans hadden inderdaad de droeve plicht een van de trouwste, meest gelauwerde en meest inspirerende clubspelers te eren. De kampioenen van 1957, de generatiegenoten, spelers en trainers van de latere periode waren aanwezig om samen ter ere van Vic Mees de Zegemars te zingen. Een kippenvelmoment, een ogenblik om nooit meer te vergeten. Ook voor René Desayere en Warren Joyce. Antwerp Till Die...

En dan moesten de voetbalschoenen nodig aangebonden door Dennis van Wijk en de zijnen. K Sint-Truidense VV was de tegenstander. De XI van Guido Brepoels kwamen op bezoek in de hel van Deurne-Noord tijdens hun geruisloze opmars doorheen de tabel, met een killer halverwege de topschutterstoptien en bovendien vanaf de allereerste stap op het heilige gras geconfronteerd met de spirit van tribune 2 en alle andere zitjes in het historische stadion. Voor Guy Dufour en Nicky Hayen was dit een (eerste) weerziens nadat ze vorige zomer kamp ruilden. De middenvelder vertrok na een seizoen bij R Antwerp FC, richting Limburg, om er in het nieuwe Stayen te landen. Centrale verdediger Nicky Hayen kwam (na een tussenstop in studentenstad (OH) Leuven) naar de Bosuil afgezakt. Beide trainers zetten hoog in op een zege om vooral geen tuimelperte te maken in de rangschikking.

Antwerpcoach Dennis van Wijk zweert bij de organistatie. Defensief zoals in Westerlo? Dat zou in eigen huis niet passen. Toch viel tweede aanvaller Jordan Faucher na heel veel denkwerk uit de basis. Hij belandde samen met Sven Van Der Jeugt, Lee Collin, Oumar Diouck, Gyliano van Velzen, Salomon Nirisarike en Honour Gombami in de van plaats gewijzigde dug-out. Van Prince Bobby en Kevin Roelandts was geen sprake meer, terwijl Bruno Carvalho en Mady Panandetiguiri opnieuw de startersrij inliepen. De 8635 betalende toeschouwers zagen hoe het onuitgegeven duo Jorn Vermeulen en Bruno Carvalho de aftrap verzorgden. De studieronde verliep nogal chaotisch. Beide ploegen leken onder de indruk van de meest stille minuut aller tijden in het Bosuilstadion. Werkelijk geen piepende adem was er te horen. Scheidsrechter Dieter Van Esch maakte er nogal snel een einde aan.

Luke Giverin kreeg diep op het terrein de eerste fout tegen zich geblazen. Bij de eerste hoekschop liepen de bezoekers uit Haspengouw in de (buitenspel)val. Bruno Carvalho stuurde Joren Dom aan. Het eerste schot op doel van de rechtspoot klom over de dwarsbalk. Bruno Carvalho prikte een vrijschop recht in de grijphanden van doelman Verhulst. S.T.V.V. meldde zich een eerste keer aan de rood-witte zestien, de poging van De Groot was wel heel ver naast gemikt. Luke Giverin kreeg de lokale hoekschop te trappen en er zouden er spoedig nog een aantal volgen. Die eerste kreeg een vervolg op het voorhoofd van Karel De Smet die pal op de dwarsligger kopte. Een zucht van ontgoocheling doorheen het stadion. Bruno Carvalho kreeg extra streng de gele kaart onder de neus geduwd na fout op rechtsachter Ngawa. Het bezoekende spitsenduo werd gevangen in de (buitenspel)val.

Er werd volop strijd geleverd centraal in de middenzone. Justice Wamfor, Luke Giverin en Jorn Vermeulen lieten de tegenstanders niet over zich heenlopen. Justice Wamfor meldde zich hoog en tikte een hoekschop van Luke Giverin naast. Schouterden nam de geel-blauwe hoekschoppen voor zijn rekening, maar wist niet aan de greep van Björn Sengier te ontkomen. De eerste periode had wat te lijden gehad van slordigheden beiderzijds en eindigde met een brilscore.

Hoewel de rood-witten iets vlotter doorheen de bezoekende afweer combineerden, bood het begin van de tweede periode een wat identiek spelbeeld van de eerste. De elf van van Wijk grepen het initiatief, in de duels kregen ze nogal kortaf met de wedstrijdleiding te maken. Ook nu was het Luke Giverin om als eerste teruggefloten te worden. De passing van Omar Bennassar sneed door de bezoekende afweer, Bruno Carvalho liep op te korte beentjes om binnen te prikken. Slechts uitstel. Een combinatie met Karel De Smet en Luke Giverin, werd door Bruno Carvalho voorlangs gedraaid. Nog uitstel. Jorn Vermeulen vond Omar Bennassar aan de grote rechthoek. De spits viseerde onmiddellijk over de grond de korte hoek. De bal overschreed onder het lichaam van bezoekend doelman Verhulst de doellijn. R Antwerp FC een beetje verrassend, maar zeker verdiend op voorsprong.

Bevangen door een gebrek aan inspiratie reageerden de bezoekers vooral vanuit de dug-out. Coach Brepoels bracht een eerste wissel, maar wist daarmee zijn spitsenduo niet beter te bereiken. Afhaken dan maar, maar dat deden de beide aanvallers dan weer onoordelkundig. Omar Bennassar maakte meters, werd neergehaald in de zestien, maar de wedstrijdleiding reageerde niet. Pas halverwege de periode zorgde S.T.V.V. voor dreiging in de rood-witte rechthoek. Björn Sengier vatte autoritair de poging van Schils. De corner van S.T.V.V. was een cadeau van scheids- en lijnrechter die wel eens vaker met mekaar in de clinch lagen. Jordan Faucher was amper het terrein op ter vervanging van topschutter Omar Bennassar of de jonge Franse spits stak buitenkant rechts tegen de indraaiende assist van Joren Dom (2-0). De Bosuil ging opnieuw aan het juichen.

De moed zonk de bezoekers nog meer in de schoenen. De jonge Fransman zorgde voor nog meer defensieve zorgen voor S.T.V.V. Rechtsachter Ngawa kwam op zijn beurt in het opschrijfboekje terecht. Bruno Carvalho en publiekslieveling Joren Dom kregen in de slotminuten hun welverdiende applausvervanging. Na het laatste fluitsignaal richtten de Antwerp-XI nog een stevige viering aan. De Bosuil had afspraak met het roemrijke verleden en beleefde magische momenten... Coach Dennis van Wijk was in tegenstelling tot zijn collega Brepoels een gelukkige mens.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/11/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
12 Mady Panandetiguiri
3 Nicky Hayen
6 Karel De Smet (K)
11 Sebastjan Komel
8 Joren Dom
5 Justice Wamfor
15 Jorn Vermeulen
7 Bruno Carvalho - 24'
25 Luke Giverin
22 Omar Bennassar - 55'
 
70' 22 Omar Bennassar (uit)/
17 Jordan Faucher (in) - 73'
76' 7 Bruno Carvalho (uit)/
16 Salomon Nirisarike (in)
86' 8 Joren Dom (uit)/
14 Gyliano van Velzen (in)
K. St.-Truidense V.V.
30 Davino Verhulst
5 Pierre-Yves Ngawa
13 Sascha Kotysch - 78'
4 Ivo Rossen
24 Giel Deferm (K)
10 Bruno Andrade
8 Guy Dufour - 37'
21 Mathias Schils
18 Nils Schouterden
28 Reza Ghoochanejhad
29 Donny De Groot
 
80' 10 Bruno Andrade (uit)/
11 Joeri Dequevy (in)
83' 21 Mathias Schils (uit)/
16 Rob Schoofs (in)