R. Antwerp F.C.

1 - 2

Zat. 01/12/2012 20:00 u.

K.S.V. Oudenaarde

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5.200
 
Scheidsrechter: Johan Verbist

Lijnrechters: Kristof Meers - Philippe Vandecauter
 
Pijnlijke uitschuiver na vroege, maar onterechte uitsluiting van KDS

Eigen bericht - Nog nooit in de meer dan 130-jarige geschiedenis van het Belgische voetbal was er een onderlinge confrontatie tussen de Great Old en KSV Oudenaarde. Hoewel de bezoekers prat gaan op een relatief laag stamboeknummer en dus ook al enige jaartjes in het provinciale en nationale reeksen, kreeg deze druilerige eerste december de primeur. Hun coach Stefan Leleu mag dan al oud-speler van R Antwerp FC zijn, hij was alleszins niet zinnens zich zomaar opzij te laten zetten. Dennis van Wijk had na de verliesbeurt in Oostende, gesleuteld aan zijn elftal. De Antwerpcoach stuurde Sebastjan Komel en Mady Panandetiguiri samen met Sven Van Der Jeugt, Lee Colin, Oumar Diouck, Salomon Nirisarike en Robbe Kil de dug-out in. Van Honour Gombami, Bruno Carvalho en vooral van Dieter Van Tornhout werd vuur aan de lont verwacht die de lagergerangschikte bezoekers moesten uitroken. Joren Dom en Luke Giverin kregen de aartsmoelijke opdracht voor aansluiting vanop de flanken te zorgen. Karel De Smet was tijdig hersteld van een blessure.

Herbronnen en onverwachte accenten leggen om in eigen huis beter te doen na de nederlaag van een week eerder tegen KV Oostende, was de alomvattende taak van Antwerpcoach Dennis van Wijk. De twee ploegen maakten hun entrée onder een striemende regen. Mancunian Luke Giverin werd, onder het waakzame oog van twee bezoekers van zijn thuisclub Utd, bij zijn eerste fout bedolven onder een uitgebreide en fel overdreven reprimande van topscheidsrechter Verbist. Karel De Smet kreeg bij zijn eerste contact onmiddellijk geel te zien van de topscheidsrechter. Het gebaar zou de verdediger zuur opbreken en verstrekkende gevolgen hebben op de afloop van de partij. Dieter Van Tornhout mocht alleszins op veel minder clementie rekenen bij de topscheidsrechter. Zo zie je maar, de miserie duurde voort ook na de duidelijke buitenspelgoal in Oostende! De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang mede door de fluiteniersdrift van de topscheidsrechter. Amper vijf minuten ver of de foutenlast van RAFC stond al op drie, toen Justice Wamfor in een onooglijk duel teruggefloten werd. Eerste corner was evenwel voor R Antwerp FC. Afwisselend met Joren Dom trapte Luke Giverin, maar de strakgeorganiseerde KSVO-defensie bleef tijdelijk wel baas. Stefan Leleu keek toe vanuit zijn pas herstelde dug-out en zag dat het goed was. Bij de eerste bezoekende omschakeling, trapte Vervaecke voorlangs.

Ook hij zou een belangrijke rol (gaan) spelen in het latere verloop. De Jonckheere mocht met gestrekte voet inkomen op Justice Wamfor, het belette Honour Gombami niet een inswinger van de middenvelder naast te koppen. Niet echt veel standjes voor de doelen, maar op de twintigste minuut kwam de score toch in beweging. Luke Giverin trapte de vrijschop na fout op Bruno Carvalho. Dieter Van Tornhout zette de verdediging voor schut. Honout Gombami werkte beheerst af. Zijn tweede van het seizoen leverde de 1-0 op. Lang was het echter niet genieten voor de talrijke Antwerpfans. Netjes beschut tegen de aanhoudende regen, zagen ze hoe linksachter De Cocker uit een combinatie tussen Martens, Schamp, Frutos en opnieuw Schamp fijntjes kon scoren. RAFC had enige minuten nodig om te herstellen van de klap. Dieter Van Tornhout was de eerste om opnieuw teken van leven te geven in de zestien, maar zijn schot huppelde naast. Op het half uur werd Antwerpdoelman zwaar aangetrapt door Frutos, kreeg verzorging, maar de broodnodige gele kaart bleef in de zak van de topscheidsrechter. Even later werd KDS het slachtoffer van de graaicultuur van de topscheidsrechter. Na schwalbe van Schamp werd de aanvoerder dubbelgeboekt en weggestuurd. RAFC nog meer dan vijftig minuten verder met zijn tienen. "Ik heb niet onmiddellijk bijgestuurd," vertelde Dennis van Wijk. "Het liep naar behoren en heb dus gewacht tot na de kampwissel." R.A.F.C. speelde inderdaad de eerste periode uit zonder noemenswaardige moeilijkheden.

Captain Nicky Hayen had na de rust nog geen wissel te melden. Die was er wel bij de bezoekers. Geelgeboekte Jonckheere werd ingeruild voor Van Nieuwenhuyze. RAFC startte de opdracht met drie hoekschoppen op rij. Het was evenwel Antwerpdoelman Björn Sengier die het eerst moest ingrijpen voor Schamp echt gevaarlijk kon worden. Jordan Faustier werd vervolgens gewisseld voor Salomon Nirisarike, maar dat bleek geen mirakeloplossing. Geruggesteund door vele duizenden kelen, had RAFC controle, al moesten de XI van Dennis van Wijk (net als in Oostende) iets meer initiatief laten aan de gulcombinerende bezoekers. De corners werden beter verdeeld. Nicky Hayen mengde zich op beide helften in de actie. Jorn Vermeulen kwam bijna bij de doorkopper van Dieter Van Tornhout, maar doelman Merlier zat rapper op de bal. Met minder dan een kwartier te gaan, kwam de bezoekende rechterflank opzetten. Antwerpportier Sengier had geen verhaal tegen het gekruiste schot van Wille. De doelpuntenmaker vierde (te) nadrukkelijk en werd prompt met een tweede gele kaart bedacht. Het evenwicht in getal hersteld, verdedigden de bezoekers met het vertrouwen van de bonus in het achterhoofd. Antwerpcoach Dennis van Wijk stuurde alsnog Oumar Diouck als bijkomend speerpunt, maar de tijd die restte was te kort om de geleden schade te herstellen. Joren Dom kwam er in extremis nog heel dicht bij, maar zijn schot was te hoog gericht.

Op de Bosuil heerste droefenis. Bezoekend coach Stefan Leleu eiste tijdens de persbabbel de verdiende overwinning op, maar kwam daarmee toch niet helemaal weg bij Dennis van Wijk. De verdediging van de coach is te zien bij RAFC.tv

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/12/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
8 Joren Dom
3 Nicky Hayen
6 Karel De Smet (K) - 3' - 37'
25 Luke Giverin
7 Bruno Carvalho
15 Jorn Vermeulen
5 Justice Wamfor
23 Honour Gombami - 22' - 22'
24 Dieter Van Tornhout
17 Jordan Faucher
 
52' 17 Jordan Faucher (uit)/
16 Salomon Nirisarike (in)
82' 23 Honour Gombami (uit)/
9 Oumar Diouck (in)
K.S.V. Oudenaarde
1 Pieter Merlier
3 Dieter De Wilde
15 Tom Raes
5 Klaas Van Den Bossche
19 Viktor De Cocker - 24'
16 Stijn Meert
9 Mathieu De Jonckheere (K) - 29'
14 Alexandre Frutos
10 Jesse Martens - 62'
20 Mathias Schamp
7 Dempsey Vervaecke - 67' - 72'
 
46' 9 Mathieu De Jonckheere (uit)/
6 Ludwin Van Nieuwenhuyze (in) - 74'
74' 14 Alexandre Frutos (uit)/
17 Dwight Wille (in) - 78'
86' 16 Stijn Meert (uit)/
4 Arne Houtekier (in)