S.C. Eendr. Aalst

2 - 1

Zon. 16/12/2012 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Pierre Cornelisstadion

Toeschouwers: 5000
 
Scheidsrechter: Wim Smet

Lijnrechters: Frederick Stalport - Emmanuel Vocale
 
Geen loon naar (hard) werken voor de Antwerp-XI

Eigen bericht - Linker- of rechterkolom, dat was deze zondagmiddag in het kort de inzet voor de Great Old in het Pierre Cornelisstadion bij het einde van het kalenderjaar. Alles op een kluitje en dus heeft elke misstap gevolgen in de rangschikking. Bruno Carvalho kon enkele minuten voor tijd de opgelopen achterstand ongedaan maken, maar daarmee was het zuurverdiende puntje nog niet binnen. Ruim in blessuretijd bezorgde oud-Antwerpspeler Glouftsis zijn club nog de volle buit. De ontgoocheling droop van de gezichten bij de roodwitte familie, niet in het minst bij Dennis van Wijk. Hoewel zijn woordenschat doorgaans ruim toerijkend is, vond de Antwerpcoach absoluut geen verklaring waarom zijn selectie in de slotfase gedreven door een winnersmentaliteit, de wedstrijd niet wilde bevriezen. "Mijn groep is nochtans ervaren genoeg", vattte hij de magere balans van de laatste drie wedstrijden samen. Bruno Carvalho waarschuwde de tegenstander van vijf januari, die hij en de selectie maar wat graag de rekening zal presenteren. En laat dat nu net KFC Dessel tegen wie R Antwerp FC de grootste nederlaag van het lopende seizoen leed.

Het verschil tussen beide clubs bedroeg nog een punt in het voordeel van R Antwerp FC. Een zorgvuldige voorbereiding was dus aan de orde op de Bosuil. Dennis van Wijk had met Salomon Nirisarike al vlug zijn keuze gemaakt als vervanger van de (onterecht) (geel)geschorste Karel De Smet. De aanvoerdersband ging rond de arm van Justice Wamfor, die in de passing helaas een wat schimmige verrichting zou weggegeven. Vooraan kreeg de volledig fitte Dieter Van Tornhout de voorkeur op Jordan Faucher die samen met Sven Van Der Jeugt, Bruno Carvalho, Oumar Diouck, Robbe Kil, Kevin Roelandts en Gyliano van Velzen een rol in de dug-out opgedragen kregen. Op links- en rechtsachter werden Sebastjan Komel en Mady Panandetiguiri bevestigd op hun vertrouwde positie. SC E. Aalst stuurde ex-Antwerpspelers Glouftsis en Martin tussen de lijnen, had de aftrap, maar moest het initiatief aan de bezoekers laten. Het ging in die aanvangsfase met de botte bijl in op Luke Giverin en Sebastjan Komel. De standaardfases leverden evenwel niets op. Eerste corner van de partij werd weggegeven door Nicky Hayen.

Van De Walle probeerde van kortbij, maar Björn Sengier liet zich niet verschalken. Eerste bezoekende dreiging kwam er uit een duel met Dieter van Tornhout, maar de spits werd naar goede gewoonte teruggefloten. Een fout op Sebastjan Komel was zwaar genoeg voor het eerste geel van de middag. Ook nu vond Joren Dom geen omweg langs de muur. Een inswinger van Van Damme zoefde voorlangs. Wedstrijd op en neer, de passing bleef af en toe wel in het glibberige gras steken. Eerste corner voor R Antwerp FC kwam er net na het kwartier. Luke Giverin stuurde de tweede paal aan waar Salomon Nirisarike pardoes op het dak van het doel kopte. In een kop-tegen-kopsituatie met Van Damme, liep Sebastjan Komel fysieke schade in het aangezicht op. Scheidsrechter Smet controleerde plichtsbewust de groene bandage waarmee de Antwerpverdediger opnieuw tussen de lijnen verscheen. Joren Dom dreigde af de rechterflank, maar het schot ging achter. De buitenspelval werd beiderzijds opengesteld, maar dat belette Van De Walle niet om Björn Sengier even in het vizier te nemen.

Honour Gombami antwoordde vanop afstand, maar doelman Van Den Noortgaete liet zich op zijn beurt niet verrassen. De thuisaanhang ging nog even aan het juichen als Glouftsis de bal in het Antwerpdoel devieerde, maar de bal vertrok duidelijk vanachter de achterlijn. Net als in de andere stadions was het rusten en keren met een dubbele blanke stand.

R Antwerp FC opende de tweede periode met een stevige prik. Luke Giverin knalde met links naast. Het schot van Joren Dom dat er onmiddellijk op volgde werd in een gezamenlijke inspanning van Bogaerts en Van Den Noortgaete overmeesterd. Jorn Vermeulen werd teruggefloten en Dieter Van Tornhout liep de vrijschop te snel tegemoet. Het kostte de spits zijn derde gele prent van het seizoen. Filipovic vloog vervolgens op de bon na een weinig sportief gebaar jegens de Antwerpspits die hem de bal afhandig had gemaakt. Luke Giverin vuurde op doel, Van Den Noortgaete keerde en Bogaerts ruimde verder op. Een lokale actie over de linkerflank, bracht in de rebound Weydisch in stelling. Het schot ging hoog over. Amper gewisseld bij SC E. Aalst of de bal kwam af linksachter Gunst in Gunstige positie op het voorhoofd van Glouftsis en de spits kopte raak. R Antwerp FC was minutenlang de pedalen kwijt. Daar konden de kortvolgende wissels bij de bezoekers niets aan veranderen. Hoewel Bruno Carvalho, Gyliano van Velzen en Oumar Diouck offensieve kracht brachten, kantelde de wedstrijd tijdelijk in het voordeel van de zwart-witten.

Björn Sengier, Nicky Hayen, Salomon Nirisarike en Sebastjan Komel (ten koste van een nieuwe verwonding in het aangezicht) hadden het zwaar te verduren. SCEA verdubbelde bijna nog een score, maar Komel weerde af. Op een ogenblik dat de thuisfans de punten veilig achtten, rondde Bruno Carvalho nog een langdurige rood-witte aanval doelgericht af. Diep in blessuretijd weerde de Antwerpdoelman de bal in corner af. In de nabeurt kopte Glouftsis alsnog zijn kleuren aan de leiding, waardoor de XI van Dennis van Wijk geen loon naar (hard) werken kregen... Volgende opdracht pas in het nieuwe kalenderjaar en dat vond Bruno Carvalho jammer bij RAFC.tv

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/12/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
12 Mady Panandetiguiri - 35'
3 Nicky Hayen
16 Salomon Nirisarike
11 Sebastjan Komel - 67'
23 Honour Gombami
5 Justice Wamfor (K)
15 Jorn Vermeulen
8 Joren Dom
25 Luke Giverin
24 Dieter Van Tornhout - 48'
 
70' 23 Honour Gombami (uit)/
7 Bruno Carvalho (in) - 86'
75' 12 Mady Panandetiguiri (uit)/
14 Gyliano van Velzen (in)
75' 5 Justice Wamfor (uit)/
9 Oumar Diouck (in)
S.C. Eendr. Aalst
1 Kevin Van Den Noortgaete
22 Mike Smet
17 Jonas Bogaerts
5 Predrag Filipovic (K) - 54'
3 Maxime Gunst
11 Ken Van Damme - 11'
8 Thomas Weydisch
4 Marko Petrovic
9 Niels Martin
19 Marijn Van De Walle
14 Stavros Glouftsis - 69' - 94'
 
64' 9 Niels Martin (uit)/
13 Sam De Munter (in)