R. Antwerp F.C.

0 - 1

Zat. 05/01/2013 20:00 u.

K.F.C. Dessel Sport

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4750
 
Scheidsrechter: Stephane Gleton

Lijnrechters: Jozef Carmeliet - Raphael Maeck
 
Kevin Oris inspireert zijn ex-ploegmaats niet!

Eigen bericht - KFC Dessel Sport beleefde zijn hoogtepunt van de eerste ronde al vroeg in het seizoen. Op de tweede speeldag ging R Antwerp voor het eerst op bezoek in het nieuwe Desselse stadion. Met een handje hulp van scheidsrechter Boucaut werd het een regelrechte afgang voor het nieuwgevormde elftal van Dennis van Wijk. Een ding was zeker. In hoofde van de Antwerpcoach moest deze herkansing in het Bosuilstadion heel anders verlopen, liefst ook zonder de materiële moeilijkheden die de heenwedstrijd (straffeloos) tot lang na de normaal voorziene duurtijd verlengden! Nog geen inkomende tranfsers en dus moest de rood-witte technische staf het rooien met een uitgedunde kern. Karel De Smet en Gyliano van Velzen namen het vliegtuig, nieuwe uitdagingen tegemoet. Ook Mady Panandetiguiri bevindt zich overzees ter voorbereiding van zijn deelname aan de Africa Cup of Nations. Dit had zo zijn gevolgen op de samenstelling van het effectief. Justice Wamfor nam de honneurs bij Stéphane Gléton waar.

Kevin Oris groette zijn fans, trapte de partij op gang en zag zijn gewezen ploeg bijna meteen op... achterstand geplaatst. Asubonteng stuurde diep, heel het stadion riep 'buitenspel!', Van Simpsen mocht desondanks Antwerpdoelman Björn Sengier met een gekruist botsertje vloeren. Diezelfde Van Simpsen mocht even later opnieuw aanzetten, maar hield niettegenstaande er opnieuw niet (!) gevlagd werd, zelf de benen stil. Joren Dom sleepte er zo een inworp uit. Justice Wamfor werd door de wedstrijdleiding daarentegen doorlopend in zijn dadendrang gefnuikt, telkens opnieuw teruggefloten! Rood-wit had nood aan diepgang, maar kreeg het voorwerp nauwelijks over het centrale middenveld getild. Over de linkerflank evolueerde Bilican. Joren Dom had de handen meer dan vol. Oud-speler Francesca Carratta speelde een wat schimmige rol over rechts, al konden Sebastjan Komel noch Luke Giverin daarvan efficiënt profiteren. Eerste corner van de partij viel pas dik na het kwartier. Asubonteng krulde ver naast.

Joren Dom knalde de vrijschop na overtreding op Sebastjan Komel rechtstreeks op de vuisten van doelman Henkinet. Justice Wamfor knalde de hoekschop onbesuisd over het Desselse doel. Joren Dom zag zijn voorzetschot in handen van doelman Henkinet verdwijnen. Luke Giverin stuurde een (onrechtstreekse) vrijschop (voor duwfout in de rug!) in het zijnet. Het juichen stierf ogenblikkelijk uit. Het bezoekersvak hield tijdens de minutenlange verzorging van Pelito de adem in en zag hoe Willems zijn onfortuinlijke ploegmakker even later kwam vervangen. Dieter Van Tornhout werd (onbestraft) geveld, had eveneens medische bijstand nodig, maar ook hij moest zich nog voor de kampwissel door Oumar Diouck laten vervangen. Salomon Nirisarike stond ondertussen met een gele streep achter de naam. Ook de laatste rood-witte corner voor het rustsignaal mocht geen ommekeer in de stand teweegbrengen.

Een keer nog kwam Salomon Nirisarike, alvorens al in de eerste minuut van de tweede periode na een stevige tackle weggestuurd te worden. Justice Wamfor schoof onmiddellijk de laatste lijn in. Na een 'lamentabele' eerste helft, dixit Dennis van Wijk, rechtte de ploeg eindelijk de rug, al lieten de bezoekers niet betijen. Carratta richtte tussen het rood-witte balbezit door, zijn schot hoog over de kooi van Björn Sengier. Omar Bennassar had het ook nu onkennelijk moeilijk om zich door te zetten tegen zijn gewezen ploeg. De bal komen ophalen, lukte nog net. Zijn acties ook doelgericht afronden, lukte al helemaal niet. Oumar Diouck werd achteraf door zijn coach geprezen voor inzet en werklust. Even ging er een siddering doorheen het stadion als Honour Gombami een vrijschop langs het eenmansmuurtje op het dak van het doel richtte. Daarmee was de rol van de rechtspoot uitgespeeld. Ondanks zijn moeilijke werkweek vanwege een lichte blessure, bracht Bruno Carvalho eindelijk vaart over de rechterflank.

De Portugees knalde uit de draai. Doelman Henkinet reageerde gevat. Er klonk frustratie, zeg maar wanhoop in de smeekbede van de rood-witte achterban om een doelpunt. KFC Dessel Sport trok massaal achteruit. Omar Bennassar werd afgeblokt. Bruno Carvalho belandde gevaarlijk dicht bij de tachtigste minuut op de vuisten van de bezoekende doelman. Met Kevin Roelandts bracht Antwerpcoach Dennis van Wijk extra aanvallende kracht. Ondanks verwoede, overhaaste en slecht gerichte pogingen bleef de bezoekende voorsprong zeer tot ongenoegen van de lokale fans tot in de blessuretijd op het bord.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/01/2013)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
8 Joren Dom
3 Nicky Hayen
16 Salomon Nirisarike - 32' - 46'
11 Sebastjan Komel
23 Honour Gombami
5 Justice Wamfor (K)
15 Jorn Vermeulen
25 Luke Giverin - 86'
24 Dieter Van Tornhout
22 Omar Bennassar
 
42' 24 Dieter Van Tornhout (uit)/
9 Oumar Diouck (in)
66' 23 Honour Gombami (uit)/
7 Bruno Carvalho (in)
80' 11 Sebastjan Komel (uit)/
10 Kevin Roelandts (in)
K.F.C. Dessel Sport
24 Laurent Henkinet
18 Kurt Remen
2 Joris Van Hout
7 Wouter Vosters (K)
14 Prince Asubonteng
3 Maarten Van Lieshout
22 Francesco Carratta
15 Zico Gielis
16 Aldin Peltjo
17 Huseyin Bilican
19 Ratco Vansimpsen - 5'
 
27' 16 Aldin Peltjo (uit)/
12 Gregory Willems (in)
78' 12 Gregory Willems (uit)/
5 Jonas Nijs (in)
86' 19 Ratco Vansimpsen (uit)/
6 Alexander Kolev (in)