R. Antwerp F.C.

4 - 2

Woe. 20/03/2013 20:30 u.

K.S.K. Heist

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 2415
 
Scheidsrechter: Thierry Derycke

Lijnrechters: Jozef Carmeliet - Maarten Coeck
 
Tweeklapper Oumar Diouck bezegelt lot bezoekers

Eigen bericht - KSK Heist liep de afgelopen seizoenen een sprookjesparcours tegen 'het grote' R Antwerp Fc niet alleen in de eigen installaties, maar ook op de Bosuil. Die droom op een verlengd verblijf in de Belgacom League moest ook deze woensdagavond in Deurne-Noord een verlengstuk krijgen. Bijna ook hadden de bezoekers uit de Kempen, ondanks de vroege achterstand, hun derde stuntzege beet. "Op karakter vocht mijn selectie terug", vatte coach Dennis van Wijk de zozeer verhoopte ommekeer samen. De rood-witte selectieheer had in aanloop naar de wedstrijd in drie dagen tijd heel veel denkwerk moeten toetsen aan praktijkgerichte tests op training. Door de samenloop van het effect van uitgaande transfers (Karel De Smet, Sebastjan Komel), blessures (Joren Dom, Freddy Mombongo-Dues) en interlandverplichtingen (Mady Panandetiguiri, Salomon Nirisarike) van bepalende spelers uit de heenronde en het verbod op het gebruik van de inkomende winterrecruten, stond de Great Old de Zwanen met een totaal herschikte afweer op te wachten. "We stonden ervoor en moesten er door", vatte Dennis van Wijk de voetbalavond met de glimlach samen.

In de strijd om degradatie te ontlopen gooide KSK Heist geen van zijn troeven al onmiddellijk voor de voeten van de tegenstander, wel integendeel. De bezoekers mochten dan de aftrap hebben, ze leverden het balbezit vlug in bij R Antwerp FC. Met Oumar Diouck in een vrije rol, Jordan Faucher in steun, Dieter Van Tornhout als diepe spits en Bruno Carvalho centraal naast Justice Wamfor, gaf rood-wit een beweeglijke indruk. KSK kroop terug en moest het hoofd bieden aan aanvallend geweld. Dat resulteerde niet direct in een overhoop aan kansen, daarvoor moest R Antwerp FC nog wennen aan de nieuwe veldbezetting met twee onervaren backs en ook Jorn Vermeulen in een andere rol als centrale verdediger. De eerste stevige uithaal van Honour Gombami resulteerde meteen in de eerste hoekschop van de partij via Van Dooren. Bruno Carvalho trapte ter linkerzijde, Jordan Faucher bracht terug, Dieter Van Tornhout werd afgeblokt. Onmiddellijk een nieuwe corner. Seppe Kil vond Jordan Faucher, die naast besloot. Meer dan een volle minuut balbezit via Seppe en Robbe Kil en een hele reeks andere voeten. Seppe Kil degradeerde over links twee verdedigers tot toeschouwer en streepte vanop de achterlijn tot bij de paal. Oumar Diouck werkte er keurig binnen (1-0). Honour Gombami en Oumar Diouck hadden een verdubbeling op het oog, maar de spits zag zijn schot door doelman Ruttens gestopt. Antwerpgoalie Björn Sengier, tot dan werkeloos toekijkend, moest scherp reageren op een kortbij kopbal van Neven en deed dat met panache. Was ook nodig, om de voorsprong veilig te stellen. Aan de overkant ging Honour Gombami opnieuw zijn kans met links, maar de doelpoging miste de juiste richting. Even voorbij het half uur kwam de Heistse rechthoek alweer onder druk. Heel veel gezwengel op korte afstand, maar net op het eind van de combinatie werd Bruno Carvalho in de buitenspelval gelokt. In de omschakeling kwam Vanderputte in kansrijke positie, maar hij joeg de bal voorlangs. Criel probeerde het vanop afstand, maar trof evenmin raak. Dieter Van Tornhout tilde tot slot van een boeiende eerste periode een vrijschop vanop een mooi plekje over het doel van Ruttens. Bezoekend coach Bosschaerts noemde de rood-witte voorsprong gevleid, niemand van de 2000 en oneven aantal lokale supporters die erom maalde!

De rood-witte verdediging was keurig overeind gebleven, maar had onmiddellijk na de kampwissel steun van Honour Gombami nodig, die prompt tegen een geel karton ankeek. De vlijmscherpe vrijschop van Rijmenants vond het hoofd van Webers die naast kopte. Doelman Ruttens schudde een geweldige redding uit de mouwen om Oumar Diouck van een tweede treffer te houden na balverlies in de eigen zestien. KSK Heist had al een paar keer gedreigd op een standaardfaze. Nicky Hayen gaf de corner weg die even in de zestien circuleerde en uiteindelijk binnengekopt werd door Criel, voor de derde keer op rij productief voor zijn club op de Bosuil. En het kon opnieuw erger. De Antwerpfans nauwelijks bekomen van de opdoffer of Criel stuurde zijn voorzet op het dak van het doel. Halverwege de tweede periode keerden de bezoekers de rollen zowaar nog om ook. Björn Sengier retourneerde de kopbal van Criel, maar stond machteloos tegen de herneming van Webers. Nauwelijks de nieuwverworven punten bij het totaal bijgeteld of Dieter Van Tornhout devieerde een corner van Seppe Kil met het hoofd voorbij de hulpeloos toekijkende Ruttens. De rood-witte motor sloeg onmiddellijk aan. KSK Heist werd teruggedrongen en werd door het trio Honour Gombami, Dieter Van Tornhout en Bruno Carvalho uit verband gespeeld. Jordan Faucher profiteerde om zijn vierde van het seizoen binnen te prikken. Nog was het leed voor de bezoekers niet geleden. Amper op het terrein, ter vervanging van een aangeslagen Dieter Van Tornhout of Kevin Roelandts ging samen met Jordan Faucher op zwier. Oumar Diouck was kortbij om zijn tweede van de avond, de vierde rood-witte treffer te netten. Of hij de bal nog heeft geraakt, is niet zeker, maar de eerste cap staat achter de naam van de zestienjarige Robin Lenaerts. Jammer dat niet ook Jovan Stojanac een paar speelminuten kon grijpen. Coach Dennis van Wijk ziet in het verder laten aanrijpen van zijn Belgische, clubopgeleide jonkies een opdracht voor de komende weken en opdrachten in de Belgacom League. Te beginnen zondag op Le Canonnier?

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/03/2013)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
15 Jorn Vermeulen
3 Nicky Hayen
5 Justice Wamfor (K)
20 Seppe Kil
23 Honour Gombami - 48'
18 Robbe Kil - 27'
7 Bruno Carvalho
9 Oumar Diouck - 15' - 87'
17 Jordan Faucher - 80'
24 Dieter Van Tornhout - 73'
 
85' 24 Dieter Van Tornhout (uit)/
10 Kevin Roelandts (in)
88' 17 Jordan Faucher (uit)/
22 Omar Bennassar (in)
90' 9 Oumar Diouck (uit)/
11 Robin Lenaerts (in)
K.S.K. Heist
1 Jonathan Ruttens
23 Yannick Rijmenants
4 Kurt Van Dooren
16 Bart Van Den Broeck
5 Roel Grant (K) - 44'
3 Bart Webers - 68'
11 Thomas Stevens
6 Jeroen Vanderputte - 76'
24 Glenn Neven
10 Simon Vermeiren
7 Bram Criel - 60'
 
58' 10 Simon Vermeiren (uit)/
9 Yusuf Ozcan (in)
82' 5 Roel Grant (uit)/
13 Jimmy Fockaert (in)