Royal Mouscron-Péruwelz

3 - 1

Zon. 24/03/2013 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade du Canonnier

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Frederik Geldhof

Lijnrechters: Bart Vandeweghe - Patrick Plumes
 
R.M.P. straf in de omschakeling
Eigen bericht - Deurne-Noord ontwaakte voor de zoveelste keer deze winter onder een dik sneeuwdek. Weer stond de (22e) speeldag van de Belgacom League onder druk, eerder geprogrammeerd en uitgesteld tijdens de winterprik van half januari. Gelukkig hoefde er niet gespeeld te worden in het Bosuilstadion, al was het onzekerheid troef bij de reizensvaardige rood-witte fans. Het duurde heel lang om maar de minste geruststelling vanuit Moeskroen op te vangen. Ook al werden de wedstrijden in Antwerpen, Brabant plus hier en daar eentje in de andere Waalse provincies, vlot verliep de heenreis. Groot was bovendien de verbazing een onberispelijk groene rechthoek te treffen in het Stade du Canonnier, deze voorlaatste zondag van de maand maart. Het publiek weliswaar nauwelijks voldoende in aantal om de kilte uit het stadion te jagen, de thuisploeg stond meer dan klaar om het noodelftal van R Antwerp FC met zijn ambities te confronteren. Antwerpcoach Dennis van Wijk mocht dan David Vandenbroeck bij zijn selectie rekenen, het bleef puzzelen om de fusieclub met kans op succes tegemoet te treden.

Kon Antwerpcoach Dennis van Wijk met een (kleine) zucht van opluchting inderdaad opnieuw beschikken over de ervaring van David Vandenbroeck om de achterlijn te stofferen om zo Jorn Vermeulen een rijtje hoger te kunnen posteren, het aantal onbeschikbaarheden bij de Great Old bleef om uitlopende redenen nog (schrikwekkend) groot. Bij KAS Eupen heeft coach Arnaud zulke zorgen niet. Hij baadt in de luxe van een superbrede kern. Er wordt dus geregeld en met een veelvoud aan spelers geroteerd. Zo werd een halve invallersbank van woensdag simpelweg gepromoveerd tot basisspelers. De commerciële en feitelijke aftrap was voor de Henegouwers. Toch konden de bezoekers al vlug een eerste keer ontsnappen. Viel de eerste doelpoging via de voet van Bova over de balk, R Antwerp Fc, voor de gelegenheid in groene shirt, zwarte short en kousen, kwam goed mee. Veroverde zelfs de eerste corner van de partij voor Carvalho, echte kansen bleven evenwel uit. Het was wel flink opletten voor de snelle tegenprikken. Zo moest Björn Sengier beide vuisten gebruiken om Ruiz van vroeg succes te houden. Jordan Faucher stuitte op zijn beurt op de lokale goalie, maar sleepte er wel een hoekschop uit. Zelfs oordeelkundig getrapt door Seppe Kil, werd die toch van bij doelman Oukidja de start voor een snedige counter. Bova verlengde tot bij Ruiz die zijn eerste van de middag in de rechterbenedenhoek prikte (19'). Ook al probeerden de broers Kil, elk zijnerzijds, de actie te verleggen, het was RMP dat nu volop aan het domineren ging. Ruiz zag zijn doelpoging gecounterd door de dwarsbalk. De kopbal van Bova na corner belandde in de grijphanden van Björn Sengier. Dieter Van Tornhout, die niet echt topfit leek, belandde in de buitenspelval. Aan de overkant werkte de scheidsrechterlijke vlag niet. Zo was het voor Bova een koud kunstje om achter de doorsteker van Ruiz aan te gaan en Björn Sengier opnieuw het nakijken te geven, meteen de ruststand.

Onmiddellijk na de kampwissel ging RMP driftig op zoek naar een derde, allesbeslissende treffer. Doelpogingen van o.a. Bova en Dog haalden helaas niet de hoge standaard van het samenspel, al kon de rood-witte achterhoede zich geen halve onoplettendheid veroorloven. David Vandenbroeck moest een rush over de achterlijn van Ruiz in corner verwerken. Jordan Faucher leek dicht bij de aansluitingstreffer, maar doelman Oukidja greep gepast in. Rechtsachter Pichot snoepte Seppe Kil de bal af en van daar ging het pijlsnel de diepte in. De vlag bleef beneden. In dubbel met Alliotte had Ruiz vrij baan voor zijn tweede van de middag, de derde voor zijn kleuren. Rood-wit kreeg niet alleen opnieuw te incasseren, maar zag zijn aanvoerder bovendien opgeschreven worden voor nadrukkelijk (en terecht?) protest. RMP had nauwelijks gewisseld of Seppe Kil zorgde op assist van Bruno Carvalho een beetje onverwacht voor de eerredder. Oumar Diouck probeerde dat goede voorbeeld te volgen, maar zag zijn poging afgeweerd door doelman Oukidja. Invaller Turcan kwam niet geheel onvrijwillig in contact met Antwerpdoelman Björn Sengier, die even onder de wonderspons moest. Pas ingevallen Turcan richtte te hoog. Antwerpcoach Dennis van Wijk stuurde in de slotfaze nog drie min of meer offensieve wissels tussen de lijnen. Oumar Diouck kon ei zo na nog de aansluitingstreffer netten, maar het verdict van de drie kanonskogels van de Henegouwers stond dan al geschreven en gebeiteld op het scorebord. "Geklopt op onze waarde", zo weinig woorden hadden zowel Dennis van Wijk als doelman Björn Sengier nodig om de afloop in het Stade du Canonnier bij RAFC.tv te omschrijven.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/03/2013)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
18 Robbe Kil
6 David Vandenbroeck
3 Nicky Hayen
20 Seppe Kil - 62'
7 Bruno Carvalho
15 Jorn Vermeulen
5 Justice Wamfor (K) - 61'
9 Oumar Diouck
17 Jordan Faucher
24 Dieter Van Tornhout
 
70' 5 Justice Wamfor (uit)/
23 Honour Gombami (in)
77' 24 Dieter Van Tornhout (uit)/
10 Kevin Roelandts (in)
81' 17 Jordan Faucher (uit)/
22 Omar Bennassar (in)
Royal Mouscron-Péruwelz
16 Alexandre Oukidja
5 Stephane Pichot (K) - 81'
19 Samuel Dog
25 Benjamin Delacourt
7 Jérémy Hyghebaert
26 Kevin Vandendriessche
12 Vincent Provoost
9 Anthony Bova - 39'
21 Jérome Mezine
29 John Ruiz - 19' - 52'
10 Alliotte Sébastien
 
62' 10 Alliotte Sébastien (uit)/
22 Khiter Said (in)
62' 12 Vincent Provoost (uit)/
17 Turcan Marvin (in)