R. Antwerp F.C.

1 - 2

Zat. 02/02/2013 20:00 u.

R.C.S. Visé

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4500
 
Scheidsrechter: Jeroen Sanders

Lijnrechters: Terry Hoekstra - Eric Kleinjan
 
Onkans aan het begin van de derde ronde...

Eigen bericht - De afgelopen dagen en weken mocht R Antwerp FC vier oud-gedienden uitwuiven en ook drie nieuwe gezichten verwelkomen. Toch was het uitvallen van Joren Dom, opgeteld bij de langdurige onbeschikbaarheid van Freddy Mombongo-Dues, zeer zeker de grootste aderlating voor de wedstrijdkern van Dennis van Wijk. Mady Panandetiguiri in Afrika? Dus kreeg Robbe Kil opnieuw het vertrouwen van zijn coach op rechtsachter. Sebastjan Komel werd op de linkerback opgevolgd door Lee Colin. Nieuweling David Vandenbroeck mocht meteen zijn waarde centraal bewijzen. En als je dat allemaal optelt begon de Great Old in vergelijking met de heenwedstrijd met een geheel nieuwe afweer aan de derde periode. Voluit inzetten op de derde periode met behoud van Oumar Diouck en Dieter Van Tornhout in het aanvallende compartiment. Omar Bennassar en Honour Gombami moesten voor de aanvoer af de flanken zorgen. De pionnetjes netjes geschikt, het geheel mooi in balans, schoon volk op de bank, verzorgd voetbal en toch koos het geluk opnieuw de zijde van de tegenpartij...

Na heel wat omzwervingen tekende op Roel van Hemert bij de Luikenaars, al moesten Honour Gombami, Robbe Kil en collega's toch vooral rekening houden met revanchegevoelens bij oud-speler Zinho Chergui, door zijn coach heropgevist na maandenlange verbanning. Verfgroothandel kleurde de extra-sportieve aftrap en toen mochten de bezoekers van CS Visé aan de slag. Bijna onmiddellijk mocht de Bosuil een doelpunt van Omar Bennassar na voorbereidend werk van Oumar Diouck, maar de wedstrijdleiding oordeelde daar jammerlijk gans anders over. Rood-wit pakte alvast balvast uit met verzorgd voetbal. CS Visé kwam onder druk, maar doelman Ingrassia sleurde zijn ploeg met kunt- en vliegwerk door die moeilijke beginfase. Luke Giverin en Dieter Van Tornhout de auteurs van de doelpogingen. Op de tiende minuut kwamen de bezoekers een eerste keer piepen met een gekruist, voorlangs schot. Omar Bennassar leek in zijn sas op de linkerflank, dartelde, maar kwam ook een aantal keren de botte bijl tegen. Scheidsrechter Sanders greep terecht naar geel, maar dat kalmeerde de bezoekers maar heel gedeeltelijk.

Pal op het kwartier moest doelman Ingrassia met de vuisten tegen een pegel van Omar Bennassar aan. De corner van Luke Giverin werd naar de tweede paal toe verlengd door Oumar Diouck. Omar Bennassar kopte vlijmscherp binnen. Wederom ging de vlag de hoogte in en ging het rood-witte feestje niet door. In de reactie stormde Biatour de zestien tegemoet en ging gewillig liggen met strafschop tot gevolg. Koud kunstje voor Masmanidis om het cadeau op het scorebord te trappen. De elf van van Wijk moesten nu even naar adem happen. Bijna verdubbelde Camara (28), maar het schot zoefde naast de verste paal. Oumar Diouck haalde uit, maar het onverwachte gebeurde aan de overkant. Een standaardfase af de cornervlag en De Pever verlengde in doel (0-2). RAFC herlanceerde zich nu wel onmiddellijk. Weinige minuten nadat Conor Laerenbergh de geblesseerde Honour Gombami was komen vervangen, was er de oververdiende aansluitingstreffer. Luke Giverin trapte de vrijschop, Dieter Van Tornhout verlengde en Villagatti schoof de bal in eigen doel. Na fout op Conor Laerenbergh werd Camara (27) weggestuurd. Voor de gelijkmaker was dan al geen tijd meer...

De tweede helft kwam traagjes op gang, ook op de tribunes zat er de bij de 4200 supporters niet de traditionele schwung in. Eerste min of meer gevaarlijke actie kwam van de voet van Luke Giverin met een rechtercorner. Doelman Ingrassia plukte vol overgave. Een collectieve aanval van achteruit eindigde in een grondscherend schot van Jorn Vermeulen, dat via de vuisten van doelman Ingrassia in hoekschop belandde. Dan al bijna tien minuten gespeeld, de bezoekers versmachtten inderdaad met inzet van alle (on)sportieve middelen en de bizarre invallen van de wedstrijdleiding het aanvallende plezier van de kijkers. Net voor het kwartier kwam Kevin Roelandts binnen. Luke Giverin kwam op linksachter en zou ook daar op een zeldzame verkeerde passing na zijn stempel drukken, Omar Bennassar toch een interessante en sterke optie op de linkerflank. Camara (28) had het ondertussen na een nieuwe schwalbe met gele kaart bovenop bij het overgrote deel van het publiek verkorven. Zijn coach haalde hem wijselijk naar de kant, want ook hij mogelijk op weg richting vroegtijdige exit op beslissing.

De tijdwinst voor de bezoekers. Ondanks het overdonderende balbezit, slaagde rood-wit er ondertussen maar niet in wat te creëren in de fatale zone. Geen doorgang, geen bestrafbare foutenlast in de rechthoek, volgens de wedstrijdleiding. Dieter Van Tornhout werd behoorlijk hardhandig aangepakt in de box, merkwaardig genoeg zonder gevolg! Daar plaatste coach Dennis van Wijk achteraf toch wel enige vraagtekens bij. Zelfs een terugspeelbal van Masmanidis mocht zomaar opgeraapt worden door de doelman! Oumar Diouck uitgewaaierd naar de rechtflank, beliep Conor Laerenbergh ondertussen de centrale strook. Hij vulde zijn opdracht behoorlijk in, enkel in de afwerking moest de jongeling meermaals het afleggen tegen bezoekend doelman Ingrassia. Jorn Vermeulen en Nicky Hayen waren net als in Lommel geswitcht van positie. Dimitri Daeseleire kwam een klein kwartier voor tijd het slotoffensief mee gestalte geven. De vermoeidheid echter groot, de inspiratie stilaan uitgeput, bleef de tienkoppige bezoeker overeind. Dieter Van Tornhout kreeg nog de beste kans voor de voet, maar het schot ging rakelings naast.

Zo kwam eens te meer een tegenstander met de hulp van de wedstrijdleiding de punten stelen in het Bosuilstadion. Bezoekend coach Domenicali etaleerde uiteraard zijn blijdschap om de verdiende (?) punten. Dennis van Wijk zat er opnieuw teleurgesteld bij!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/02/2013)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
18 Robbe Kil
3 Nicky Hayen (K)
6 David Vandenbroeck
2 Lee Colin
23 Honour Gombami
15 Jorn Vermeulen - 85'
25 Luke Giverin
22 Omar Bennassar
24 Dieter Van Tornhout
9 Oumar Diouck - 35'
 
56' 2 Lee Colin (uit)/
10 Kevin Roelandts (in)
76' 23 Honour Gombami (uit)/
14 Conor Laerenbergh (in)
78' 18 Robbe Kil (uit)/
4 Dimitri Daeseleire (in)
R.C.S. Visé
1 Giuseppe Ingrassia - 75'
18 Alfin Tuasalamony - 20' - 38' (O)
3 Damir Mirvic
27 Abdoulkader Camara - 12' - 42'
23 Zinou Chergui
7 Raphael Lecomte (K) - 23'
10 Ioannis Masmanidis - 16' (P) - 44'
17 Daan De Pever - 27' - 48'
11 Arnaud Biatour
25 Marco Villagatti
28 Idrissa Camara
 
59' 28 Idrissa Camara (uit)/
8 Steve Dessart (in)
73' 11 Arnaud Biatour (uit)/
78 Ramuleie Makiese (in)
90' 7 Raphael Lecomte (uit)/
30 Roel van Hemert (in)