F.C.M. Brussels S.

0 - 0

Zat. 09/02/2013 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Edmond Machtensstadion

Toeschouwers: 850
 
Scheidsrechter: Jerome Efong Nzolo

Lijnrechters: Kristof Meers - Maarten Coeck
 
Gehandicapt RAFC grijpt halve inzet

Eigen bericht - Twee niet echt supertevreden coaches na afloop van de partij in het Edm. Machtensstadion, al golden er voor beide clubs ruime verzachtende omstandigheden. Ook gemengde gevoelens bij de twee spelers die RAFC.tv in extremis nog wist te strikken voor een interview. Lee Colin, zowel als Dimitri Daeseleire, waren uiteraard tevreden met de basisplaats, maar geen van beiden verliet het stadion met een wauw-gevoel. De jonge verdediger vindt stilaan zijn draai op zijn nieuwe positie, al houdt hij de blik gericht op een plaatsje centraal in defensie. Daar is de concurrentie echter moordend en dat weet hij best. Nog even en ook Dimitri Daeseleire voelt zich kiplekker in rood-wit shirt. Hij rekende nu al met een matige rangschikking in de allesbeslissende derde periode. Coach Dennis van Wijk was overigens niet te beroerd de ambities nu al te temperen.

Ondanks de belofte tot wederopstanding van hun club en de historische betekenis van beide verenigingen, liep Brussel niet warm voor de komst van de Great Old. R Antwerp FC bezette met haar bijna vierhonderd in combi meegereisde fans het meeste plaatsjes in het desolaat lege Edm. Machtensstadion. Ook het steenhard bevroren en door ijsplekken ontsierde terrein nodigde bij de eerste aanblik evenmin uit tot een uitbarsting van grote vreugde. Groot was wel de zorg van de twee coaches om tot een (meer dan) bevredigend resultaat te komen, zeg maar de overwinning op het einde van de door Jérôme Efong Nzolo te leiden wedtrijd te vieren. Beiden tastten zelfs op de wedstrijddag nog blind naar de mogelijke samenstelling of nog te verwachten tactiek van de tegenstander. FCB verraste vriend en vijand met liefst zeven (gekwalificeerde) nieuwkomers nadat op de voorlaatste transferdag het transferverbod van de club (terecht?) opgeheven werd.

Zijn door ziekte, blessures allerhande en Afrika Cup uitgedunde spelerskern, bezorgde Antwerpcoach Dennis van Wijk grote selectiezorgen. En daarmee was het leed nog niet geleden, zoals alras zou blijken. Na David Vandenbroeck hadden nu ook de jonge (Antwerpse) krachten Conor Laerenbergh en Dimitri Daeselaere hun eerste basisplaats te pakken. Lee Colin werd bevestigd op rechtsachter. Justice Wamfor verving de geblesseerde Jorn Vermeulen, terwijl Oumar Diouck en Omar Bennassar de flanken te belopen kregen. R Antwerp FC pakte uit in maagdelijk wit, terwijl FCB zich in egaal Jartazi-rood kleedde.

Huisorkest met trom tegen flinkgesmeerde stembanden en het huisorkest moest het afleggen. Op het terrein zorgden de bezoekers voor de eerste doelpoging van Dieter Van Tornhout richting Baguette. Luke Giverin droomt wel eens van Frans brood met tonijnsalade, maar nu was het handen vol met een eerste lokale hoekschop na een halve doorbraak van ex-Karolo Gounongbe. Ndiaye maakte er aan de verste paal bijna een geslaagd vluchtschot van. R Antwerp FC speculeerde op organisatie, terwijl FCB alle richtingen uitliep. Een nieuwe hoekschop werd door Tunani naastgefrommeld. Justice Wamfor zorgde voor de cornervariaties bij de rood-witten. Doelman Baguette bleef baas over de doelpoging van Omar Bennassar. Even later stak Vergerolle zijn doelman een voetje toe. Conor Laerenbergh probeerde het vanop afstand.

Nicky Hayen joeg ongeveer halverwege de periode een persoonlijke inspanning over de dwarsbalk. Kreeg hij een zetje van een tegenstander of haakte hij achter een ijsschots, Omar Bennassar ging in volle inspanning tegen de grond, werd onmiddellijk door de medische staf bijgewerkt en dik vier minuten later vervangen. Geen fout oordeelde (thuisfluiter) Nzolo, die even later bovendien stekeblind bleef voor een flagrant Brussels handspel in de zestien, waarmee een gevaarlijke inswinger van Conor Laerenbergh meteen onschadelijk was gemaakt. De thuisploeg daardoor even van slag, ging RAFC ultiem haar kans. Pech voor Conor Laerenbergh. Zijn geplaatste vrijschop streelde de buitenkant van de paal.

Beide teams hadden vijfenveertig minuten voor de beginnul gestreden. Of de kijklustigen daarmee tevreden waren? Het rood-witte vak zong vol overgave de clubeigen liederen. FCB had de aftrap en begon daarmee aan een (fel) beginoffensief, gekruid met enkele schoten vanop grote afstand. De bezoekers moesten desondanks inzetten op de afweer, maar de thuisploeg kreeg nooit langdurig controle over het gebeuren. Conor Laerenbergh lag op de loer! Zijn schot met links was echter te hoog gericht. Aan de overkant richtte Virgone naast. Even voor het kwartier ontsnapte de Great Old aan doorboring. Vrijgespeeld in de vijfmeterlijn, knalde Virgone vol op de linkerstaak! Luke Giverin antwoordde met een vluchtschot, dat evenmin doel trof. De wedstrijd zat al vlug opnieuw een beetje op slot. Voor Nahimana hoefde captain Nicky Hayen zelfs de buitenspelval niet open te trekken, de Brusselse invaller verloor zelf de laatste lijn uit het oog en werd doorlopend afgevlagd.

Jordan Faucher werd door Nzolo bij zijn eerste actie op schwalbe (?) betrapt en werd met geel uit de zestien weggestuurd. Lee Colin onderbrak in de middencirkel de navolgende Brusselse opbouw en werd even prompt opgeschreven. Scheidsrechter Nzolo eiste inderdaad zijn theatrale deel van de zendtijd op. Toch slaagde de Great Old erin een slotoffensief te ontketenen met liefst drie mooie doelpogingen. De paal en doelman Baguette hielden RAFC in een gezamenlijke inspanning van een goal. Dieter Van Tornhout kopte de voorzet van aanstormende Daeseleire in handen van de Brusselse portier. Geen van beide coaches was supertevreden, maar de remise leek wel een billijk resultaat.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 09/02/2013)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
4 Dimitri Daeseleire
6 David Vandenbroeck
3 Nicky Hayen
2 Lee Colin - 89'
9 Oumar Diouck
25 Luke Giverin
5 Justice Wamfor (K)
22 Omar Bennassar
24 Dieter Van Tornhout - 23'
14 Conor Laerenbergh
 
30' 22 Omar Bennassar (uit)/
23 Honour Gombami (in)
77' 9 Oumar Diouck (uit)/
17 Jordan Faucher (in) - 83'
84' 25 Luke Giverin (uit)/
16 Salomon Nirisarike (in)
F.C.M. Brussels S.
1 Cyprien Baguette
18 David Habarugira - 84'
4 Kevin Tunani
3 Ibrahima Ndiaye
25 Jean Christophe Vergerolle
15 Noel Soumah
13 Fabio Tonini
23 Alessio Virgone - 66'
10 Karim El Hany
7 Loic Damour (K)
12 Frederic Gounongbe
 
57' 12 Frederic Gounongbe (uit)/
17 Christophe Nahimana (in)
74' 23 Alessio Virgone (uit)/
14 Redouan Aalhoul (in)
84' 18 David Habarugira (uit)/
24 Mananga Buata (in)