R. Antwerp F.C.

2 - 3

Zon. 17/02/2013 15:00 u.

R. Boussu Dour Bor.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3000
 
Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Lijnrechters: Geert Bossuyt - Kevin Monteny
 
Zwart beest gaat eens te meer met de punten aan de haal
Eigen bericht - Zou R Antwerp Fc na drie opeenvolgende thuisnederlagen de knop eindelijk omkrijgen? Steeds minder aanhangers van de Great Old geloven daaarin en dus zegden ondertussen steeds meer supporters hun vertrouwen in de club op. Gapende leegtes op de tribunes, want nog amper drieduizend en een oneven aantal fans liepen warm voor de affiche tegen Royal Boussu Dour Borinage. Al van bij hun allereerste verschijnen op de Bosuil toonden de Henegouwers zich een verschrikkelijk moeilijk te bekampen tegenstander, wat ook de samenstelling van de rood-witte kern, wie ook de coach in de dug-out. Twee roodwitte overwinningen stonden tegen vier nederlagen, om dat gegeven te onderstrepen. Het doelsaldo oogt nog schrikwekkender. De selectie bovendien erg uitgedund door een ware blessuregolf, was het voor Dennis van Wijk wikken en wegen en in allerlaatste instantie de teruggekeerde Mady Panandetiguiri op rechtsachter posteren om aan een viermansachterhoede te geraken. Aanvallend potentieel genoeg, maar wie zou opstaan om de levensnoodzakelijke goals te scoren?

De technische staf stuurde liefst vier aanvallers tussen de lijnen. Conor Laerenbergh kroop in de schaduw van Dieter Van Tornhout. Oumar Diouck en Omar Bennassar (hersteld van zijn enkelblessure) kregen een opdracht over de flanken. R Antwerp FC huldigde zilveren Mady Panandetiguiri en opende met een aardige vrijetrap van Oumar Diouck. R.B.D.B. liet zich niet onbetuigd. Lemoine vuurde vanop afstand, maar miste de juiste richting. R Antwerp FC zocht het centrale aanspeelpunt, maar Nibombe was heer en meester te land en in de lucht. Beide ploegen trokken al vlug de buitenspelval open als bijkomende verdedigingsgordel. De assistenten gingen er met de hulp van Laurienté en Oumar Diouck gretig op in. Conor Laerenbergh ging in duel met Dikaba en de bezoekende verdediging kreeg niet voor het laatst ruim voordeel van de wedstrijdleiding. Ook Justice Wamfor werd in een onschuldig ogend duel teruggefloten. El Barkaoui richtte de vrijschop rechtstreeks hoog over doel. Conor Laerenbergh moest de eerste van drie kort opeenvolgende hoekschoppen toestaan na actie van Dikaba. Luke Giverin, Oumar Diouck en David Vandenbroeck weerden af. R Antwerp FC kon pas voorbij halverwege terug naar voren. Lee Colin streelde de corner van Oumar Diouck met het voorhoofd aan de verste paal voorbij. Nicky Hayen probeerde vanop de verlengde doellijn RBDB-doelman Dutoit te verschalken, maar dat lukte niet. Bij het ingaan van de laatste vijf minuten stond de dubbele blanco stand nog steeds op het bord. Het signaal voor de bezoekers om de druk op te voeren, Koffi in de loopgraven te sturen die met een tussenpauze van twee minuten Antwerpdoelman Björn Sengier twee keer wist te verschalken. Knullig/slordig uitverdedigen lag aan de basis van de dubbele achterstand en dus gingen de Antwerpfans alsnog met een kater de rustperiode in!

Twee ongewijzigde elftallen. Conor Laerenbergh probeerde de bakens te verzetten, doelman Dutoit reageerde gevat. Dieter Van Tornhout werd neergehaald. Oumar Diouck wilde te vlug vervolgen en kreeg geel te zien! Pakte R.B.D.B. met een verdedigende wissel uit. Antwerpcoach Dennis van Wijk riep zijn beide flankspelers terug en stuurde Jordan Faucher en Bruno Carvalho tussen de lijnen. Amper hervat of de rood-witte afweer werd een derde keer in het hart getroffen. Al Barkaoui stuurde veteraan Oujdide door de verdediging voor een derde bezoekende treffer. Tot overmaat van ramp werd Bruno Carvalho bij zijn eerste stevige interventie op rood getrakteerd. Dieter Van Tornhout mocht alleszins niet op dezelfde scheidsrechterlijke bescherming rekenen! Pal op het kwartier werd Justice Wamfor met geel bedacht. Rood-wit moest opnieuw even achteruit, maar kwam eens zo sterk opzetten. Luke Giverin stuurde de veertigmeterpass haarfijn op Jordan Faucher die de score milderde (1-3). Het publiek rechtte de rug. Mady Panandetiguiri stuurde Omar Bennassar aan. Controleren, kijken, plaatsen en... Vol op de paal gekruld. Amper een minuut later haalde doelman Dutoit diezelfde Bennassar uit evenwicht in de zestien. Meer dan een corner leverde het helaas niet op. Afgeweerd aan de eerste paal, stuurde Jordan Faucher vanop de backlinie over het bezoekende doel. De druk hield nog een tijdje aan, maar rood-wit moest vervolgens weer even achteruit. Justice Wamfor probeerde een foutje te herstellen, maar werd prompt weggestuurd. Met negen tegen elf leek het nu helemaal een gewonnen zaak voor R.B.D.B. Björn Sengier werd fors bedreigd, maar schreef enkele miraculeuze of alleszins bijzonder opvallende reddingen op zijn naam. Jordan Faucher en Luke Giverin strandden op hun beurt op de vuisten van de bezoekende doelman.

Na handspel van Nibombe mocht Omar Bennassar vanop de stip aanleggen. De aansluitingstreffer lag in de linkerbenedenhoek, maar er restte de opgezweepte groep van Dennis van Wijk onvoldoende tijd om de opgelopen schade helemaal ongedaan te maken. De Antwerpcoach rekent nu met vier thuisnederlagen op een rij en dat is hem naar eigen zeggen nog nooit in zijn (lange) carrière overkomen...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/02/2013)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
12 Mady Panandetiguiri
3 Nicky Hayen
6 David Vandenbroeck
2 Lee Colin
9 Oumar Diouck - 51'
5 Justice Wamfor - 62' - 78'
25 Luke Giverin
14 Conor Laerenbergh
22 Omar Bennassar - 90' (P)
24 Dieter Van Tornhout
 
55' 9 Oumar Diouck (uit)/
17 Jordan Faucher (in) - 66'
55' 14 Conor Laerenbergh (uit)/
7 Bruno Carvalho (in) - 60'
87' 3 Nicky Hayen (uit)/
20 Seppe Kil (in)
R. Boussu Dour Bor.
1 William Dutoit
18 Rodrigue Dikaba
2 Christophe Préseaux
31 Daré Nibombé - 90'
17 Chemcedine El Araichi
20 Maxime Lemoine
16 Rachid El Barkaoui
4 Adrien Leclercq
22 Alexandre Laurienté
14 Kamal Ouejdide - 56'
3 Jean Koffi - 43' - 45'
 
51' 18 Rodrigue Dikaba (uit)/
21 Jean Fassin (in)
70' 20 Maxime Lemoine (uit)/
8 Kingsley Umunegbu (in)
82' 4 Adrien Leclercq (uit)/
13 Bianstiel Koussalouka (in)