A.F.C. Tubize

3 - 2

Vrij. 22/02/2013 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Leburton

Toeschouwers: 960
 
Scheidsrechter: Christof Virant

Lijnrechters: Cedric Waroux - Nicolas Ponsar
 
Leergeld wordt duur betaald!

Eigen bericht - R Antwerp Fc en ook haar supporters zitten in het verdomhoekje. De technische staf werd geconfronteerd met een dubbele onbeschikbaarheid vanwege rode overlast, niet zo thuisclub AFC Tubize, dat de twee uitgeslotenen van Kehrweg zo met hulp van de voetbalbond maar mocht opstellen! De Antwerpfans wordt door de lokale overheid combiticketverplichting opgelegd, maar diezelfde overheid slaagt er niet in de Antwerpsupporters tijdig naar het stadion te brengen! Als toegift kregen de rood-witte fans zes minuten van scheidsrechter Christof Virant, ruim omvoldoende om tijdig in het stadion te komen en ook het eerste (tegen)doelpunt van de avond te zien! De uitkomst van de uitstap was op die manier al van het begin zwaar gehypothekeerd, maar niet alleen door de vele onbeschikbaarheden draait de ploeg nu helemaal vierkant. Wat ook de samenstelling, wat ook de tactische opdrachten, het loopt slechts voor een halve meter en dat is onvoldoende om geen (vermijdbare) tegendoelpunten te incasseren of ze nadien ook nog uit te vegen. Lof van de coach voor zijn jonkies en blijvende steun van de achterban voor Dennis van Wijk, zo komen de Antwerpsupporters de koude winterse dagen 2013 door...

Dennis van Wijk had niet het geluk dat de K.B.V.B. AFC Tubize al vooraf had gegund. In tegenstelling tot Justice Wamfor en Bruno Carvalho waren de rode ridders van de thuisclub wel speelgerechtigd. De Antwerpcoach moest daarbovenop ook nog een resem geblesseerden missen, waardoor de Great Old plots wel met een bijzonder jong en onervaren middenveld (Laerenbergh, Colin, Giverin en Bennassar) in de bijna uitgestorven Leburton aan de slag moest. Toch klonk het lokale orkest al heel vroeg heel zegezeker. Nauwelijks afgetrapt of de rood-gelen stormden de bezoekende rechthoek tegemoet. De doelpoging werd onvoldoende weggewerkt. Garlito kwam eerder op de bal dan wie ook bij R Antwerp FC. Met de hulp van de linkerpaal stond de vroege voorsprong op het bord. AFCT leunde onmiddellijk achteruit. Liet het balbezit aan de XI van Dennis van Wijk. Elk duel de naam waardig en dat waren er heel veel, werd door Virant in het voordeel van de thuisclub beslecht. Lee Colin, Dieter Van Tornhout en Omar Bennassar forceerden toch een leuke uitbraak. Doelman Lahaye voorkwam onheil met de voet buiten de rechthoek. Mady Panandetiguiri kreeg de rebound niet gekaderd.

Jordan Faucher kreeg geen doorgang van de wedstrijdleiding. Neen, hij werd in het duel met Neels, zowaar ook nog de gele prent onder de neus geschoven. Zo worden de aanvallers bezuiden de taalgrens dus beschermd! Met de ogen van zijn nationale bondscoach in de rug, kopte Salomon Nirisarike een strakaangesneden corner van Conor Laerenbergh over het doel van Lahaye. Halve mogelijkheden genoeg, maar het doelpunt viel net voor het half uur aan de overkant. Een cadeauvrijschop aan de grote rechthoek belandde op de dwarsbalk. De rebound werd door Onana ongenadig binnengewerkt. Conor Laerenbergh kreeg een elleboog, net genoeg voor een vrijschop voor Luke Giverin. Doelman Lahaye had er serieus wat moeite mee. Virant overriep zijn assistent bij de inworp. In de tweede helft zou hij zelfs een onmiskenbare buitenspelvlag negeren! Conor Laerenbergh kreeg in zicht van de rust nog een gele prent na een zware fout op... Dieter Van Tornhout. De jonge aanvaller zou net als Omar Bennassar na de rust niet wederkeren.

R Antwerp FC kwam met nieuwelingen Seppe Kil en Oumar Diouck opzetten. Zou RAFC nog meer leergeld betalen? Dieter Van Tornhout had onmiddellijk een mooie scoringskans aan de voet, maar zette in de vlucht naast. Net als een week eerder zorgde Luke Giverin voor de assist, Jordan Faucher voor de aansluitingstreffer. Het volume in het ondermaatse bezoekersvak ging crescendo. AFCT dreigde enkel op vrijschop. Neels joeg zijn poging over de dwarsbalk. Oumar Diouck kon zich onvoldoende doorzetten om ook nog gevaar te mogen creëren. Seppe Kil liet zich behoorlijk in het samenspel betrekken en moest ook op zijn tegenvoetse flank meermaals tot ontzetting van de rood-witte dug-out foutief afgestopt worden. De rood-witte verdediging miskeek zich op een verre van Neels. Onana kreeg opnieuw assistentie van de staak voor zijn tweede van de avond (3-1). Drie corners op rij werden beslecht met een slechtgerichte kopbal van Ambroise aan de eerste paal. Dimitri Daeseleire ging zijn kans, Seppe Kil joeg de rebound met links over het Tubeekse doel. Kwam de fase met de buitenspelvlag, die AFCT nog een cadeau-hoekschop opleverde! Lee Colin hinderde net voldoende om Vinamont van succes te houden.

Ambroise pakte uit met een vluchtschot. Het bezoekersvak hield heel even de adem in, maar de bal zoefde naast. Luke Giverin kende tot twee keer toe geen geluk bij de afwerking. Zijn corner leverde na kopslag (!) van Dimitri Daeseleire een nieuwe hoekschop op. Pal vijf minuten voor het einde kon Salomon Nirisarike in de draai een vrijschop van Mady Panandetiguiri in doel verlengen. Assistent Sadio Demba zat dan al uit te hijgen in de tribune nadat hij uit de neutrale zone verwijderd werd. Rood-wit zette aan voor een verschroeiend slotoffensief, maar werd daarbij tegengewerkt door vertragingsmanoeuvers van de thuisploeg. Volgde nog de geheel onterechte uitsluiting van Oumar Diouck. Is het nog toeval dat R Antwerp FC telkens weer in ondertal uit Leburton moet vertrekken? Het verlies komt op conto van slecht verdedigen, want een ploeg die twee keer scoort op verplaatsing, moet punten pakken, aldus de Rwandese bondscoach Milutin Sredojevic.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/02/2013)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
4 Dimitri Daeseleire - 66'
6 David Vandenbroeck (K)
16 Salomon Nirisarike - 85'
12 Mady Panandetiguiri
14 Conor Laerenbergh - 44'
25 Luke Giverin
2 Lee Colin
22 Omar Bennassar
17 Jordan Faucher - 17' - 46'
24 Dieter Van Tornhout
 
46' 22 Omar Bennassar (uit)/
9 Oumar Diouck (in) - 89'
46' 14 Conor Laerenbergh (uit)/
20 Seppe Kil (in)
84' 25 Luke Giverin (uit)/
3 Nicky Hayen (in)
A.F.C. Tubize
30 Damien Lahaye
32 Andrei Da Silva
3 Noë Dussenne
2 Mohamed Mrabet - 44'
21 Olivier Vinamont
24 Jimmy Mulisa
33 Shean Garlito - 1'
5 Grégoire Neels (K)
6 Philippe Liard
9 Gary Ambroise
10 Ndjama Onana - 29' - 60'
 
88' 21 Olivier Vinamont (uit)/
11 Jérémy Steens (in)
90' 24 Jimmy Mulisa (uit)/
17 Jérémy Poluszny (in)