R. Antwerp F.C.

1 - 0

Zat. 02/03/2013 20:00 u.

K.A.S. Eupen

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3200
 
Scheidsrechter: Etienne Michel

Lijnrechters: Erik Waegemans - Bart Gilen
 
Van Tornhout, Sengier en... Wamfor beslissen over match

Eigen bericht - De technische staf en spelersgroep hadden precies twee dagen gehad om de (relatieve) ontgoocheling van Woluwe om te buigen in matchenergie voor de komst van de Königliche uit de Oostkantons. De club had tijdens die korte periode alvast op de hoofdtribune en niet zo gek ver van de eigen dug-out een veiligheidsperimeter gebouwd voor en rond Antwerpcoach Dennis van Wijk tijdens diens straf opgelopen bij het bezoek van CS Visé. In tegenstelling tot de verwachtingen bood KAS Eupen zich in Deurne-Noord aan in koningsblauw. De Great Old trad de bezoekers in de traditionele thuiskleuren tegemoet. Bij de bezoekers overigens slechts een wijziging in vergelijking met hun laatste (thuis)wedstrijd tegen het SK Sint-Niklaas van o.a. Prince Bobby. Bij R Antwerp FC maakten de winterrecruten Dimitri Daeseleire en David Vandenbroeck samen met Salomon Nirisarike en Mady Panandetiguiri de afweer uit. Nicky Hayen en Bruno Carvalho moesten hun basisstek opnieuw inleveren. R Antwerp FC kon door een supportersactie bij aanvang alvast niet rekenen op het volledige volume in het stadion, maar zelfs dan werd het bezoekende heir zo de vernieling in gezongen tijdens de kansenrijke opener van de wedstrijd.

In het kader van de Wem-be-lie-herdenking van later dit jaar stonden Rudi Taeymans en Wim Kiekens aan de aftrap. Eens die plichtpleging achter de rug, roerde debutant-scheidsrechter Etienne Michel de fluit. In de verre achtergrond dreigde het volume van de protestmars en dus was het aan de huidige generatie om dringend het geschonden vertrouwen te herstellen. KAS Eupen opende de vijandelijkheden met een streepje over de grond van huurling Ibusuki richting Björn Sengier. Amper de diepte ingestuurd of Kocabas verstrikte zich in de bal. De wind van de protestmars in de rug pikte Dieter Van Tornhout het steekje op en prikte naast doelman Deumeland binnen. De vroege voorsprong stond op het Bosuilbord te blinken. Jordan Faucher probeerde al onmiddellijk te verdubbelen van ver buiten de rechthoek, maar klom over het doel. Rood-wit plooide middels het drietal Wamfor, Collin en Giverin terug en en lokte de bezoeker zo hogerop. KAS Eupen tastte de versterkte rood-witte afweerzone af, maar bleef ook langdurig in balbezit op de eigen helft rondlummelen. Telkens weer schoot een diepe cross of schicht de overkant tegemoet. Zo kwam Assamoha plots aanzetten, maar hij werd deskundig afgestopt door een uitlopende Björn Sengier. Justice Wamfor kreeg de wedstrijdleiding over zich heen en zou even later ook nog geboekt worden. Dieter Van Tornhout stond dan al met twee wedstrijdfeiten achter zijn naam. Björn Sengier had zijn beide vuisten in de korte hoek nodig om het schot van linksachter Diedhiou te blokken, zelfs de bezoekers tellen nog een minimaal aantal Belgen in de selectie. De eerste bezoekende hoekschop werd met het hoofd afgevangen door Dieter Van Tornhout. Voor het eerst echt gevaarlijk werden de bezoekers even voorbij het half uur. De kopbal van Ibusuki werd over de grijphanden van Sengier op de lijn weggekopt door Justice Wamfor. Kort voor het rustsignaal lanceerde de Great Old nog een raid. Jordan Faucher maakte het doelman Deumeland heel moeilijk, maar de Eupense goalie wist ook nog raad met de herneming van Jorn Vermeulen. Rood-wit tilde in feite de vroege voorsprong relatief gemakkelijk over de kampwissel.

Bruno Carvolho kwam onmiddellijk Justice Wamfor vervangen en schoot fel, maar sportief uit de startblokken. Zijn voorzet was echter te hoog over iedereen. Aan de overkant zagen de bezoekers hun eerste van een reeksje van vier hoekschoppen in handen van Björn Sengier vallen. Beste kans viel op het hoofd van Ibusuki die zijn kopbal tegen de binnenkant van de paal stuurde en zo in de grijpklauwen van Björn Sengier. Open doekje voor de doelman 'Wij zijn niet bang, want ... staat in de goal!'. Een aanmoediging die ook Predrag Ristovic en neo-Merksem doelman Vinnie Van Trier in een (ver) verleden mochten delen. R Antwerp FC bracht in Combinatie tussen Jordan Faucher en Bruno Carvalho, schutter Van Tornhout in stelling, maar de uithaal belandde naast de staak. Weggestuurd door Luke Giverin, kon Jordan Faucher achter de bal aan. Ook diens schot ging aan het doel voorbij. Jorn Vermeulen stak waar nodig een handje toe en zo bleef de bezoekende dreiging relatief beperkt tot enkele hoekschoppen waarvoor ze, een beetje onbegrijpelijk, telkens twee spelers naar de cornerpunt stuurden. Jordan Faucher lag op de loer, maar had moeite met de Eupense buitenspelval. Ruim halverwege de tweede periode begonnen de bezoekers de reeks van liefst vier (late) wissels. De Eupense coach riep ook nog zijn topschutter terug. OP instructie van Dennis van Wijk versterkten assistenten Sadio Demba en Pieter-Jan Sabbe de afweer met Nicky Hayen (Luke Giverin uit) en de opbouw met Conor Laerenbergh die beiden een degelijke invalbeurt afleverden. Jordan Faucher verlengde doelgericht een vrijschop van Lee Colin met een halve omhaal, maar werd in extremis afgeblokt. De wedstrijd bleef onder spanning. Debutant Etienne Michel verspeelde het krediet van de 'I Love Referee'-armband door de totaal ridicule uitsluiting van Dimitri Daeseleire. Ook benieuwd hoe erg de versie van het scheidsrechterlijk verslag dit keer zal afwijken van de wedstrijdbeelden? Deelnemer aan de laatste stormloop richting vijandelijk doelgebied Deumeland, haalde op zijn terugtocht de wegspurtende Jordan Faucher neer ter hoogte van de middellijn en ontsnapte onbegrijpelijk aan de terechte uitsluiting! De bezoekers kregen vijf minuten toe, maar konden de vroege rood-witte voorsprong niet meer neerhalen. De protestmars baarde dus een luidbejubelde zege!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/03/2013)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
4 Dimitri Daeseleire - 88'
6 David Vandenbroeck
16 Salomon Nirisarike
12 Mady Panandetiguiri - 70'
5 Justice Wamfor (K)
2 Lee Colin - 33'
15 Jorn Vermeulen
25 Luke Giverin
17 Jordan Faucher
24 Dieter Van Tornhout - 7' - 22'
 
45' 5 Justice Wamfor (uit)/
7 Bruno Carvalho (in) - 65'
72' 25 Luke Giverin (uit)/
3 Nicky Hayen (in)
82' 12 Mady Panandetiguiri (uit)/
14 Conor Laerenbergh (in)
K.A.S. Eupen
1 Jonas Deumeland - 89'
5 Diawandou Diagne
4 Fazli Kocabas (K)
15 Ibrahima Diedhiou - 88'
7 Mata Pedro Mukoni
6 Luigi Vaccaro
27 Samuel Asamoah - 40'
28 Djaid Kasri
11 Christian Santos
24 Anthony Bassey
23 Hiroshi Ibusuki
 
67' 28 Djaid Kasri (uit)/
77 Christian Kabasele (in)
74' 23 Hiroshi Ibusuki (uit)/
21 Michaël Lallemand (in)