K.S.V. Roeselare

2 - 0

Zat. 16/03/2013 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Schiervelde

Toeschouwers: 1950
 
Scheidsrechter: Jimmy Verhe

Lijnrechters: Laurent Castel - Rien Vanyzere
 
Twee rake counters snijden rood-wit de adem af
R Antwerp Fc ging in de heenronde geheel onverdiend onderuit tegen het KSV Roeselare van speler-coach Serebrennikov. Dat zouden de meegereisde fans van rood en wit dit keer anders willen zien. Na de recente zes op zes waren ze opnieuw met meer dan vierhonderd in aantal om in het kouwelijke en door regen geteisterde Schiervelde te landen. Voor de rood-witte technische staf was dit bezoek een beetje als thuiskomen, want elk van de drie coaches was ooit actief bij de tegenstander. De West-Vlamingen mochten er dan wel in geslaagd zijn de sneeuw te overwinnen, de elementen waren en bleven een hele wedstrijd lang een gesel voor spelers en bezoekende fans. Het waren nochtans de lokale supporters die tijdens de persbabbel bedolven werden onder de complimenten van hun hoofdcoach. Op uitzondering van Luke Giverin (in Engeland vanwege familiale omstandigheden) kon Antwerpcoach Dennis van Wijk dezelfde elf in stelling brengen voor de slag om Schiervelde, Justice Wamfor de vervanger in wat oogde als een wat behoudende opstelling.

KSV Roeselare wil zich wat graag in de komende weken veiligstellen, zo wil het de lokale pers. Het leek er sterk op dat ook aan die kant de nadruk op verdedigen lag en dus een stevige (defensieve) organisatie op poten zou worden gezet. Dat belette de wedstrijdsponsor niet om Rodenbach in de hand, een toast uit te brengen en de wedstrijd af te trappen. R Antwerp FC nam over, maar leverde onmiddellijk in. In zijn dadendrang mocht Lee Colin al vlug een uitbrander in ontvangst nemen van de wedstrijdleiding. Eerste doelpoging kwam op naam van diepe spits Kabananga, al zou die voor de rest van zijn speeltijd stevig in de greep liggen van het centrale rood-witte duo Vandenbroeck-Nirisarike. Volgde onmiddellijk een eerste lokale corner. Kind aan huis de hele bezoekende technische staf, maar de elf van de Bosuil raakten die eerste tien minuten niet in de buurt van doelman Lentz. Uit een combinatie van liefst vijf rood-witte voeten kwam Bruno Carvalho in stelling, na dubbelpass met Lee Colin. Het gekruiste schot viel net naast de staak. De bezoekers eisten meer balbezit op en gaven de lokalen alle kansen tot counteren. Zo kopte spits Kabananga een snelle omschakeling over het doel. Op het kwartier moest Björn Sengier een schuiver van Lutun oprapen. Doelman Lentz ging onverschrokken in de voeten van Jordan Faucher. Het waren een paar opwarmertjes voor het door regen en wind geteisterde bezoekende heir. Halverwege de eerste speelhelft zocht en vond Bruno Carvalho op aangeven van Jordan Faucher zijn linker. Het schot spatte op de rechterpaal en het gejuich bleef zo in de kelen steken in de rood-witte openlucht! Drie bewegingen tussen Dewaest, Haghedooren en Serebrennikov snelde KSV vanuit de eigen zestien tot voor het bezoekende doel en Lutun prikte de voorsprong in de linkerbenedenhoek. Dimitri Daeseleire antwoordde met een vluchtschot, gepareerd door Lentz. KSV legde de vertoning lam en zo bleef de kleine, wat gevleide voorsprong op het bord.

Tactische omschakeling nodig en dus bracht coach Dennis van Wijk aanvaller Conor Laerenbergh mee voor Justice Wamfor. Het leverde bijna onmiddellijk op. Dieter Van Tornhout mocht na fout op hemzelf op een alleraardigste plek centraal voor de rechthoek aanleggen. Bal naar de kruising, maar Vandenbussche kopte ultiem in hoekschop. De tegenaanval eindigde in de buitenspelval, waarvan bezoeker RAFC zich steeds vaker bediende. Lee Colin legde verrassend van ver aan. De doelpoging miste de linkerpaal van een haartje. Vervanging in de aanvallende sector net voor het uur tussen Jordan Faucher en Omar Bennassar. Het moest de bezoeker offensieve impulsen opleveren. Het was nochtans in eerste instantie centrale verdediger Dewaest die een corner van Declercq naast richtte. Mady zag zich bestraft met een geel karton en even later zou ook Lee Colin in een uiterst faire vertoning in het opschrijfboekje van Verhe terecht komen. Dimitri Daeseleire vond diezelfde Lee Colin die Lentz voor grote moeilijkheden kon stellen. De navolgende corner van Bruno Carvalho zorgde voor enige onrust in zwart-witte gelederen, maar doelman Lentz had het laatste woord. Een vrijschop van Bruno Carvalho duikelde onder de dwarsbalk. Weer was doelman Lentz er om met een formidabele vuist de voorsprong vast te houden. Volgde de onvermijdelijke uitbraak van de lokalen. Di Lallo liep over links de flank kapot, schoof ideaal breed voor Lutun, die zijn tweede van de avond in het mandje van Björn Sengier dropte. Razend efficiënt, heet zoiets. RAFC was duidelijk aangeslagen. De elf reageerden nog met een paar corners, maar KSV had bijna doorlopend controle. De lokalen droomden hardop van nog een derde doelpunt en dat kwam er ook nog bijna. De inbreng van Oumar Diouck was vergeefse moeite, de eindstand stond dan al op het bord.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/03/2013)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
4 Dimitri Daeseleire
6 David Vandenbroeck
16 Salomon Nirisarike
12 Mady Panandetiguiri - 60'
7 Bruno Carvalho
5 Justice Wamfor (K)
2 Lee Colin - 85'
15 Jorn Vermeulen
17 Jordan Faucher
24 Dieter Van Tornhout
 
46' 5 Justice Wamfor (uit)/
14 Conor Laerenbergh (in)
56' 17 Jordan Faucher (uit)/
22 Omar Bennassar (in)
78' 12 Mady Panandetiguiri (uit)/
9 Oumar Diouck (in)
K.S.V. Roeselare
38 Gilles Lentz
2 Yannick Euvrard
27 Sebastien Dewaest
21 Bram Vandenbussche (K)
5 Romain Haghedooren
11 Benjamin Lutun - 28' - 72'
14 Sergiy Serebrennikov
8 Frederik Declercq
20 Anthony Di Lallo
9 Junior Kabananga
10 Sven De Rechter
 
64' 9 Junior Kabananga (uit)/
Allassane Serme (in)
75' 10 Sven De Rechter (uit)/
Leandro Zorbo (in)
82' 20 Anthony Di Lallo (uit)/
Simon Wantiez (in)