R. Antwerp F.C.

1 - 1

Vrij. 29/03/2013 20:30 u.

K.V.C. Westerlo

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3412
 
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters: Jeroen Walschap - Lieven Verheyen
 
Seppe Kil legt KVC Westerlo over de knie

Eigen bericht - R Antwerp FC mocht dan met het ontbreken van aanvallende speerpunten Freddy Mombongo-Dues en clubtopschutter Dieter Van Tornhout offensief onthoofd zijn, de club en de fans hebben een nieuwe sluipschutter ontdekt. Met een gelukje goed voor de eerredder in het Stade du Canonnier, legde Seppe Kil bij zijn eerste balcontact de bezoekende kop het zwijgen op. Een lucky wissel noemde Dennis van Wijk de inbreng van de oudste der broers, die deze avond niet samen in de startersrij stonden. Bezoekend coach Frank Dauwen reageerde bijzonder ontgoocheld, een tikkeltje gepikeerd, maar werd tijdens de persbabbel gecounterd door de Antwerpcoach, die zich absoluut niet kan vinden in de rol van scherprechter in het titeldebat.

De belangen voor beide clubs sterk uiteenlopend, de eer van rood-wit stond ondanks de tanende belangstelling, in eigen huis eens te meer op het spel. De technische staf overlegde, overwoog de mogelijkheden en puzzelde een competitief elftal in mekaar zonder belangrijke geblesseerde pionnen. In afwezigheid van Mady Panandetiguiri, kwam Dennis van Wijk opnieuw uit bij de herstelde Lee Colin als linksachter. Seppe Kil verdween na zijn degelijke prestatie in Moeskroen even van het toneel. David Vandenbroeck behield het vertrouwen en kreeg deze keer Salomon Nirisarike naast zich. Vierde man in de afweer was opnieuw Dimitri Daeseleire. Robbe Kil schoof tengevolge een rijtje hoger. Hij nam wel de plek, niet de aanvoerdersband over van Justice Wamfor, nogal knullig tegen geel aangelopen in het Stade du Canonnier en nu dus samen met Sven Van Der Jeugt, Jordan Faucher, Honour Gombami, Conor Laerenbergh, Kevin Roelandts en de oudste der Kil broers in de dug-out. "Joren Dom was al scherp op de dinsdagtraining", vertelde zijn coach achteraf en dus moest hij wel in de startersrij.

Oumar Diouck en Omar Bennassar trapten af met de (ondankbare) taak samen voor liefst enkele doelpunten te zorgen. KVC met knikkende knieën? Het was zoeken en tasten voor beide ploegen. Oud-Antwerpspeler Trenson maakte onmiddellijk kennis met de snelheid en het loopbereik van Joren Dom. Doelman Cordier had zijn vuist nodig om een pegel van de rechtspoot af te weren. Pas in de tiende minuut kwamen de bezoekers voor het eerst dreigen. Iachtchouk prikte de via Salomon Nirisarike afgeweerde bal naast de kooi van Björn Sengier. En deed een minuutje later nog een keertje over. Eerste corner was er pas op het kwartier. KVC Weerde af en trok zelf onmiddellijk op avontuur. Oumar Diouck zag hoe Bruno Carvalho de voorzet overkopte. Volgende corner van de Portugees vond het hoofd van David Vandenbroeck, maar de kopbal was te hoog gericht. KVC kreeg niet geheel terecht eveneens een hoekschop te trappen en trof bijna raak via het hoofd van Geudens. KVC domineerde, maar de rood-witte afweer brak niet.

Toch klommen de bezoekers even voorbij het half uur op voorsprong. Het begon bij een inworp van Lee Colin. Owusu Achecunpong doorzag de beweging en stuurde vliegensvlug Iachtchouk aan en die trapte beheerst binnen. R Antwerp FC in de achtervolging, maar het was toch vooral opletten voor de scherpe counters van KVC. De bezoekers gingen weliswaar met voorsprong rusten, maar waren nog niet gerust in de goede afloop, zo vertelde hun coach na afloop.

KVC wilde onmiddellijk een vervolg breien aan hun eerste periode, maar kwamen een nog wilskrachtiger R.A.F.C. tegen. Bruno Carvalho bedreigde de korte hoek. Salomon Nirisarike kon op zijn beurt op aangeven van Robbe Kil koppen, maar weer was doelman Cordier ter plaatse. KVC zat even in de omknelling. Joren Dom stuurde zijn doelpoging met links over de blauw-gele goal. In zijn dadendrang liep Oumar Diouck tegen een geel karton aan. Sekonden later was het de beurt aan oud-speler Trenson om na een smerige haakhout op Omar Bennassar opgeschreven te worden. Geudens had zich ook niet onbetuigd getoond, maar bleef bespaard. Een vrijschop en een corner van Bruno Carvalho verder stond nog steeds de bezoekende voorsprong op het bord. Wilmet zag zijn poging maar rakelings voorlangs gaan. Omar Bennassar kopte de voorzet van Joren Dom in de handen van Cordier. Na de hoekschop voor KVC, greep Antwerpcoach ten tweede male in. Na de wissel van Robbe voor Jordan Faucher, kwam Seppe de leeggelopen Omar Bennassar vervangen.

Bij zijn eerste baltoets stortte hij het bezoekersvak in vertwijfeling. Seppe Kil rondde de scherpe voorzet van Joren Dom blindelings af. De rechtspoot realiseerde daarmee een zoveelste assist voor zijn kleuren. Na de grote vreugde, had R Antwerp FC wel nog een moeilijk kwartier in perspectief. Het publiek kroop er mee achter. KVC pompte een reeks ballen richting Björn Sengier. De actie waarbij Wilmet zijn schot in het zijnet plofte, oogde gevaarlijk. Nog moeilijker was de vrijschop van Paulussen die Björn Sengier sekonden voor tijd vanonder de dwarsbalk moest halen. Drie minuten overtijd was de bezoekers gegund, maar het was vooral rood-wit dat de bal monopoliseerde in de slotfaze. Plezier en ontgoocheling tijdens de persbabbel, "R Antwerp FC is niet tevreden met zijn rol als", rondde Dennis van Wijk een rondje (verbaal) schaduwboksen tussen de beide coache af RAFC.tv.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/03/2013)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
4 Dimitri Daeseleire
6 David Vandenbroeck (K)
16 Salomon Nirisarike
2 Lee Colin
8 Joren Dom - 90'
15 Jorn Vermeulen
18 Robbe Kil
7 Bruno Carvalho
22 Omar Bennassar
9 Oumar Diouck - 58'
 
60' 18 Robbe Kil (uit)/
17 Jordan Faucher (in)
74' 22 Omar Bennassar (uit)/
20 Seppe Kil (in) - 74'
85' 7 Bruno Carvalho (uit)/
5 Justice Wamfor (in)
K.V.C. Westerlo
1 Michael Cordier
3 Stijn Minne
4 Birger Maertens
12 Wouter Corstjens - 36'
20 Matthias Trenson - 60'
6 Kevin Geudens - 90'
8 Laurens Paulussen
44 Bart Goor (K)
27 Oleg Iachtchouk - 34'
11 William Owusu
10 Jonathan Wilmet