K.S.V. Oudenaarde

2 - 1

Zon. 21/04/2013 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Burg. Thienpontstadion

Toeschouwers: 1500
 
Scheidsrechter: Jimmy Verhe

Lijnrechters: Laurent Castel - Pieter Becquet
 
Eerste doelpunt van Conor Laerenbergh, maar geen blije gezichten in Antwerpkamp...
Coach Dennis van Wijk mag dan op papier een ervaringrijke kern ter beschikking hebben, van de spelers met dat profiel bleven er voor de afreis naar het Burg. Thienpontstadion bijna geen meer over. Na Freddy Mombongo-Dues, Dieter Van Tornhout, Jorn Vermeulen, Justice Wamfor, haakte ook Nicky Hayen na een operatieve ingreep aan de knie af. Ook hij komt niet meer in actie dit seizoen. Zo bleef er de technische staf weinig meer over dan een geheel hertimmerd jong elftal. Jordan Faucher betaalde de tol van zijn misser(s) tegen KVO met een zitje op de bank. In zijn plaats kwam Conor Laerenbergh van wie met ruggesteun van Omar Bennassar en Oumar Diouck productie werd verwacht. De impulsen vanuit het middenveld zouden moeten komen van het tienerduo Lee Colin en Seppe Kil, die zijn broer (helaas) veroordeelde tot een zitje in de dug-out. Mady Panandetiguiri was terug uit blessure, bleek echter nog niet over al zijn mogelijkheden te beschikken en werd na de kampwissel vervangen. Ondanks de combi-regeling meldde het legioen zich, zeer tot groot genoegen van coach Dennis van Wijk present. KSVO-coach Stefan Leleu mag dan zelf sukkelen met een blessure aan de rechterarm, zijn tactische plannetje zou moeten volstaan om zijn gewezen club de driepunter opnieuw afhandig te maken...

KSV Oudenaarde tegen de Great Old was vanaf minuut 1 toch vooral een duel tussen een afwachtende thuisploeg en dominant spelende gasten. De thuisploeg trok zich voor een uitblinkende doelman Merlier massaal terug en zoog als een spons alle Antwerpse aanvallen op, om zich vervolgens te richten op de tegenaanval. Een beknopt overzicht van de uitgespeelde kansen begint reeds in de aanvangsminuut met een eerste afgedwongen corner die afgeslagen leek tot Joren Dom de bal voor doel lepelde maar Oumar Diouck te overhaast de uitgelezen kans op een voorsprong hoog boven het doel trapte. De Reds bleven veldoverwicht behouden maar een onoplettendheid in de defensie liet de Oostvlamingen toe om na 11 minuten de score te openen. Vloerder en kilometervreter Ludwin van Nieuwenhuyze stuurde Dempsey Vervaecke in het straatje en laatstgenoemde gaf Sengier het nakijken. Wat volgde was dat een getergde rood-witte ploeg zich in recordtempo een tsunami aan kansen bijeen voetbalde. Rond de twintigste minuut belandde een actie via Diouck en Laerenbergh tot bij Joren Dom die staalhard tegen de bovenkant van de lat pegelde. Amper bekomen van de schrik moest de thuisaanhang weer voor een oververdiende gelijkmaker van de bezoekers vrezen toen eerst Daeseleire met een achterwaartse kopbal andermaal het doelhout viseerde en alsof dat niet voldoende was trof Bennassar met een verschroeiend schot nogmaals het aluminium. Dame Fortuna koos overduidelijk de kant van de thuisploeg. In het laatste kwartier van de eerste helft etaleerde RAFC een rustig meesterschap zonder evenwel tot grote scoringsmogelijkheden te komen.

Na de citroentjes kwam Robbe Kil de plaats innemen van een niet geheel wedstrijdfitte Mady Panandetiguiri wiens positie op de linksachter werd ingenomen door pittbull Dimitri Daeseleire. Terwijl op de wederom Antwerps gekleurde tribunes lofzangen aan het adres van Patrick Vanoppen weergalmden konden de 300 meegereisde Antwerpfans ook juichen voor het eerste doelpunt in het fanionelftal van Conor Laerenbergh. Welgeteld vier minuten waren er gespeeld toen Conor een vrije trap van Bennassar in doel verlengde. Het was zo’n moment waarop een speler die niet overdreven snel is liet zien dat uiteindelijk alles kon worden opgelost met leepheid. Zo maakte Conor van een aarzeling in de Oostvlaamse defensie om bliksemsnel te anticiperen en met het nodige inzicht en techniek de bal staalhard voorbij de kansloze doelman Merlier te deponeren. KSV Oudenaarde was gewaarschuwd en rood-wit ging verder op zijn elan. In minuut 62 werd Joren Dom afgezonderd voor het doel van Merlier maar de thuisgoalie wist knap redding te brengen in twee tijden. Even later moest Joren echter het veld verlaten met een naar het zich laat aanzien ernstige knieblessure, de Zimbabwaan Gombami mocht dus nog 15 minuten de rechterflank bestrijken.

Het kantelmoment kregen de toeschouwers echter in minuut 78 voor de kiezen. Met ware doodsverachting wierp thuisgoalie Merlier zich in de baan van de kopbal van Vandenbroeck en kon in extremis de verdiende voorsprong van de Bosuiljongens teniet doen. Met een ultieme karperssprong wist de Oostvlaming een gemaakt doelpunt van David tegen het doelhout te deviëren. En tot overmaat van ramp kon in de omschakeling de voormalige zaalvoetballer van Brussels, Ben Ahmed Ramzi op een zeldzame prik een onverdiend vonnis vellen voor de Great Old. Vijf minuten voor affluiten kreeg invaller Jordan Faucher van een bedrijvige Oumar Diouck een levensgrote kans aangeboden om de bordjes weer in evenwicht te brengen maar de ex-speler van RFC Doornik slaagde erin om niet meer dan een slap kopballetje af te leveren.

Eindresultaat dus 2-1 na viermaal het doelhout te hebben getroffen, maar onze ex-speler en huidige coach van de Oostvlamingen Stefan Leleu zal er zijn slaap niet voor laten. In zijn vijfde dienstjaar bij de club slaagde hij erin om twee prestigezeges tegen de Antwerpse trots te bewerkstelligen en KSV Oudenaarde blijft dus in de running voor het behoud terwijl RAFC er alles aan gelegen is om volgende week voor een waardig afscheid te zorgen in het eigen Bosuilstadion waar het RWS Woluwe ontvangt. Zal Dame Fortuna dan onze kant eens kiezen?
(PeWe & Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online ism www.rafc.be - 21/04/2013)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
4 Dimitri Daeseleire
16 Salomon Nirisarike
6 David Vandenbroeck (K)
12 Mady Panandetiguiri
8 Joren Dom
20 Seppe Kil - 77'
2 Lee Colin
22 Omar Bennassar
9 Oumar Diouck
14 Conor Laerenbergh - 48'
 
46' 12 Mady Panandetiguiri (uit)/
18 Robbe Kil (in)
75' 8 Joren Dom (uit)/
23 Honour Gombami (in)
83' 4 Dimitri Daeseleire (uit)/
17 Jordan Faucher (in)
K.S.V. Oudenaarde
1 Pieter Merlier
3 Dieter De Wilde
5 Klaas Van Den Bossche
15 Tom Raes (K)
12 Davy Van Den Broeck
16 Stijn Meert
6 Ludwin Van Nieuwenhuize
11 Arne Naudts
14 Alexandre Frutos
8 Ramzie Ben Achmed - 82' - 82'
7 Dempsey Vervaecke - 11'
 
36' 12 Davy Van Den Broeck (uit)/
24 Icham Mouissi (in)
64' 7 Dempsey Vervaecke (uit)/
17 Dwight Wille (in)
83' 24 Icham Mouissi (uit)/
2 Timi De Smet (in)