R. Antwerp F.C.

1 - 0

Zon. 28/04/2013 15:00 u.

R.W.S. Woluwe F.C.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3425
 
Scheidsrechter: Dieter De Nuyer

Lijnrechters: Robby Keuleers - CÚdric Waroux
 
Dennis van Wijk neemt afscheid met zege
Eigen bericht - Het regende de afgelopen dagen in de pers en ver daarbuiten gissingen over de nieuw aan te stellen sportieve patron op de Bosuil. Toch leidde Dennis van Wijk net als de voorgaande dagen en weken zijn selectie tijdens deze moeilijke laatste opdracht van het seizoen tegen RWS Woluwe. De Brusselaars domineerden het eerste periodekampioenschap, lieten van hun sportieve pluimen, gingen enkele weken geleden zelfs in vereffening, maar vonden toch nog de middelen, de moed, een nieuwe coach en bereidwillige (jonge) spelers om naar Deurne-Noord af te reizen. In vergelijking met de heenronde had ook het team van R Antwerp FC door blessures allerhande, een halve make-over ondergaan. Ondanks een gebrek aan sportief belang kwamen ruim 3.500 rood-witte fans afscheid nemen van spelerskern en sportieve staf. Doelman Bj÷rn Sengier werd als speler van het seizoen in ÚÚn moeite door samen met de afscheidnemende coach gehuldigd door de verzamelde supportersverenigingen van de club.

Grootste verrassing bij R Antwerp FC was misschien nog het bankzittersstatuut van Conor Laerenbergh na diens doelpunt in het Burg. Thienpontstadion. Lee Colin functioneerde in de rug van de broers Kil, samen met ervaren rechtspoot Honour Gombami vormden ze het viermansmiddenveld van de Great Old. Van Jordan Faucher en Oumar Diouck werden aanvallende daden verwacht tegen het gelegenheidselftal van Laurent Dricot, perfect tweetalig naar eigen zeggen, maar toch best functionerend in de taal van bezuiden de taalgrens. Dieter De Nuyer was de last minute vervanger voor (de afwezige) Raf Bylois. Captain David Vandenbroeck nam mogelijk voor het laatst de honneurs in de middenstip waar. De wedstrijd had moeite om onder het gebrek aan ervaring en cohesie van beide elftallen uit te kruipen. Het tempo was onderhoudend. Een vroege hoekschop voor Robbe Kil ten spijt, leverde massaal veel rood-wit balbezit weinig doelgevaar op. Pas voorbij het eerste kwartier leverde Yagan voor de Brusselaars een eerste schampschotje af. Precies 25 bezoekende fans zagen hoe Jordan Faucher liftte zijn poging over het doel van Minsart liftte. Lee Colin haalde de doelman plat na een afgeslagen schot van Oumar Diouck. Salomon Nirisarike kwam dicht bij de openingstreffer. De Rwandese international zag zijn kopbal op de kruising stranden. Jordan Faucher kon op de perfect gekrulde assist van Oumar Diouck af de rechterflank net niet doelrijp besluiten.

De scoreloze gelijke stand bij de kampwissel inspireerde coach Dennis van Wijk tot een eerste ingreep. Conor Laerenbergh was al voor de rust aan zijn opwarming begonnen en kwam vlak erna teamgenoot Honour Gombami op de rechterflank vervangen. Yimaz maakte van de aftrap gebruik om zijn schot te oefenen. Ook moest Salomon Nirisarike al vlug een hoekschop toestaan, Antwerpdoelman Bj÷rn Sengier hoefde amper een grijphand uit te steken. Ook van de doelpogingen van Farin en Loemba Gaby ging nauwelijks dreiging uit. Robbe Kil vond een aanspeelpunt bij Conor Laerenbergh, ook maar diens schot eindigde buiten het kader. Rood-wit pompte de ballen de zestien in waar doelman Minsart steevast bijgestaan werd door het scheidsrechterlijke fluitje. Onmiddellijk na diens binnenkomst liet Omar Bennassar zich in een driehoeksbeweging tussen Mady Panandetiguiri, Robbe Kil en opnieuw Mady Panandetiguiri betrekken. Jordan Faucher kopte zijn vijfde treffer van het seizoen staalhard voorbij Minsart. Dimitri Daeseleire pikte het voordeel op de rechterflank op na fout op Conor Laerenbergh. Omar Bennassar wist zich helaas geen raad met de voorzet op maat. RWS Woluwe zat in de tang bij de jonge garde van Dennis van Wijk, bij wie Robin Lenaerts of Jovan Stojanac zich warmliepen voor een late invalbeurt.

Ook al verzuimde zijn ploegmakker Conor Laerenbergh tot twee keer toe om de veilige voorsprong te netten, toch viel Seppe Kil ultiem de laatste applausvervanging te beurt, waarna nog indrukwekkend lang afscheid werd genomen van het seizoen, de technische staf en de spelersgroep. Wie had bij de start deze halve tienerploeg in gedachte als slot van de eerste en enige campagne van Dennis van Wijk bij R Antwerp FC? De coach neemt weliswaar afscheid met een zege, maar lijkt zelf alvast niet helemaal tevreden van zijn werk in Deurne-Noord. Warren Joyce was een aandachtig toeschouwer, maar behoort niet tot het kransje kandidaat-trainers. De namen van Paul Put, Alex Czerniatynski en Bob Peeters klinken des te luider...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/04/2013)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Bj÷rn Sengier
4 Dimitri Daeseleire
6 David Vandenbroeck (K)
16 Salomon Nirisarike
12 Mady Panandetiguiri
23 Honour Gombami
2 Lee Colin
18 Robbe Kil
20 Seppe Kil
9 Oumar Diouck
17 Jordan Faucher - 65' - 70'
 
46' 23 Honour Gombami (uit)/
14 Conor Laerenbergh (in)
64' 9 Oumar Diouck (uit)/
22 Omar Bennassar (in)
85' 20 Seppe Kil (uit)/
11 Robin Lenaerts (in)
R.W.S. Woluwe F.C.
22 Thomas Minsart
21 Bibuangu Mpati - 72'
25 MichaŰl Jonckheere (K)
6 Thomas Regnier
33 Xavier Concepcion
23 JÚremy Serwy
3 Lanfia Camara
17 FrÚderic Farin
26 Yvan Yagan
11 Yannick Gaby Loemba
16 Ali Yilmaz
 
71' 16 Ali Yilmaz (uit)/
56 Nathan Stranart (in)
84' 23 JÚremy Serwy (uit)/
54 Simon Spangenberg (in)