K.F.C. Berendrecht Sp.

0 - 5

Maa. 01/07/2013 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Mon Brilstadion

Toeschouwers: 1550
 
Scheidsrechter: Abdeslem Achagui
 
Rood-wit opent in het Noorderdistrict
Eigen bericht - Jimmy Hasselbaink had twee verschillende elftallen mee voor zijn grote debuut bij R Antwerp FC tegen (het bescheiden) KFC Berendrecht Sport. Voor elke speelhelft een. En voor de rest geen wissels onderweg. De Antwerpcoach had naast een aantal testspelers ook enkele jonkies opgeroepen om zijn kern te completeren. Veel debutanten in het rood-witte Joma-shirt dus en daartussenin zowel in het elftal van de eerste als van de tweede speelhelft een aantal vertrouwde gezichten.

Het duurde wel even voor de rood-witte motor op gang kwam. Pas op de zevende minuut een eerste mooie driehoekscombinatie met regulerende middenvelder Bruno Carvalho en spits Freddy Mombongo-Dues als aanbrengers voor Emrullah Güvenç, die evenwel over het doel besloot. Een eerste poging met links ging nog naast, maar vervolgens gaf nieuweling Kevin Tano in drie minuten tijd twee keer zijn visitekaartje af. Op het kwartier leidde de Great Old met 0-2 en leek een karton in de maak. KFCB bood nauwelijks weerwerk, al hield het de gelederen in de mate van het mogelijke gesloten. Toch bleven er kansen komen voor de bezoekers uit Deurne-Noord, langs de lijn aangemoedigd door meer dan 1500 fans. Te veel om op te noemen, al kwamen o.a. Salomon Nirisarike (voorzet Papé Diakité), Kevin Tano (voorzet Bruno Carvalho), Boy Deul (in samenspel met Emrullah Güvenç), Emrullah Güvenç (op aangeven van Seppe Kil) er behoorlijk dichtbij. KFCB-doelman De Nijs moest dan wel geen wonderreddingen verrichten, hij toonde zich een betrouwbaar sluitstuk van de moedige provincialers.

Ook in de tweede helft had de lokale (invallers)doelman meer dan de handen vol. Zo lang liep de Great Old wel achter dat (onvermijdelijke) derde doelpunt aan te jagen. Kansen bij de vleet, maar de afwerking bleef in de voeten van Dieter Van Tornhout, Oumar Diouck, Bradley Bubb en Mehdi Lazaar steken. Prince Bobby probeerde een paar keer vanop afstand, maar miste de juiste richting. De kopbal van Gert Ulrichts had de juiste richting, maar vloog over de dwarsbalk. De nieuwgevormde rood-witte achterhoede werd een paar keer aan de tand gevoeld, maar wist raad met de sporadische infiltraties van de thuisploeg. Even voorbij het uur besloot Oumar Diouck een aanvalsbeweging met Jordan Faucher en Dieter Van Tornhout met een heerlijk stiftertje (0-3). Het was vervolgens nog bijna een half uur wachten op verdere doelpunten. Twee keer Jordan Faucher in korte tijd bezorgde de score een mooier uitzicht. Het is dat newlook RAFC dat de fans opnieuw hopen te zien, woensdag in een (nieuwe) oefening tegen K Wijnegem VC.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/07/2013)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Björn Sengier
2 Roy Bakkenes
4 Salomon Nirisarike
3 Papé Abdoulaye Diakité
5 Jannes Vansteenkiste
11 Kevin Tano - 11' - 15'
7 Boy Deul
6 Bruno Carvalho
8 Seppe Kil
10 Emrullah Güvenç
9 Freddy Mombongo-Dues
 
46' 1 Björn Sengier (uit)/
26 Jorn Brondeel (in)
46' 9 Freddy Mombongo-Dues (uit)/
14 Dieter Van Tornhout (in)
46' 8 Seppe Kil (uit)/
19 Mehdi Lazaar (T.) (in)
46' 6 Bruno Carvalho (uit)/
16 Jordan Faucher (in) - 88' - 89'
46' 7 Boy Deul (uit)/
15 Prince Bobby (in)
46' 11 Kevin Tano (uit)/
12 Oumar Diouck (in) - 61'
46' 5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
24 Jordi Ewanena (in)
46' 4 Salomon Nirisarike (uit)/
20 Taner Taktak (T.) (in)
46' 3 Papé Abdoulaye Diakité (uit)/
22 Gert Ulrichts (in)
46' 2 Roy Bakkenes (uit)/
17 Honour Gombami (in)
46' 10 Emrullah Güvenç (uit)/
18 Bradley Bubb (in)
K.F.C. Berendrecht Sp.