K.F.C. Antonia

0 - 4

Zat. 06/07/2013 16:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Bethaniënlei

Toeschouwers: 1200
 
Scheidsrechter: Michel Wouters

Lijnrechters: Jimmy Rubbens - Steve Van Rooy
 
Vier verschillende schutters bepalen resultaat
Eigen bericht - Terwijl de Tourkaravaan onder aanvoering van team Sky de hoogte van de Pyreneeën tegemoetsnelde, rekenden assistent Richard Stricker, zijn selectie en vooral de weer talrijk opgekomen twaalfde man op snelle benen richting het doel van KFC Antonia en heel veel doelpunten. Had tijdens de eerste presentatie in het Noorderdistrict een groot aantal testers een voet in het gebeuren, dan waren zij inmiddels vevangen door jonge mannen van eigen kweek. De broers Kil stapelen de speelminuten op. Ook Robin Lenaerts, Jordi Ewanena, Jovan Stojanac en tijdens deze zaterdagse uitstap ook Alex Matuta en nieuw ingetekende David Iboma praten ondertussen een aardig woordje mee. Laatstgenoemde heeft een verleden in de jeugdopleiding bij de Great Old en trekt na een verblijf bij het ter ziele gegane B.AC opnieuw het rood-witte shirt van de Ploeg van 't Stad aan. Vier dagen voor de grote Stadsderby werkte de selectie zonder haar hoofdcoach Jimmy Hasselbaink inmiddels al de derde oefenpot van de pas op gang geschoten voorbereiding af.

Het publiek kreunde onder de plots ingevallen loden hitte. Het was dus zaak veel te drinken en spaarzaam met de krachten om te gaan. Een verfrissing, zelfs een heuse drankpauze kwam halverwege de eerste periode op zijn tijd. Bezoeker R Antwerp FC stond dan met het kleinste verschil aan de leiding. Jordan Faucher, die in de voor de rest ongewijzigde startersrij de plaats overnam van Freddy Mombongo-Dues, bracht zijn opportunisme in stelling na een mooie doorbraak van Kevin Tano. Groot rood-wit overwicht voor het overige, maar flitsen deden de bezoekers bij deze temperatuur ook nu (nog) niet. Het is veelal mekaar zoeken en in deze nieuwgevormde kern lijkt dat ook logisch tegen een alweer stug verdedigende tegenstander. Oud-Antwerpspeler Sam Van In probeerde iets te forceren op de helft van zijn gewezen ploeg. Bruno Carvalho legde, in zijn rol van defensieve schakelspeler, enkele keren van ver aan. Hij miste telkens de juiste richting, voorbeeld dat ook door anderen gevolgd werd. Emrullah Güvenç kwam er dicht bij, maar hij knalde in een flits de verkeerde kant van de staak voorbij. "Ik bewaar lekker alles voor de competitie", beloofde hij vrijdag nog na de ochtendtraining. Na de drankpauze nagenoeg hetzelfde spelbeeld. Dertig minuten of iets meer weggetikt, plaatste Emrullah Güvenç een vrijschop in twee keer door de muur en via de rechterstaak in doel. Daarmee stond meteen de ruststand op het bord.

Tegen de verwachtingen in, kwamen dezelfde elf terug na de kampwissel voor nog een kwartier. Emrullah Güvenç drukte zijn stempel, al was het een aanval vanachteruit begonnen bij Jannes Vansteenkiste, Papé Diakité en Bruno Carvalho die Kevin Tano doorheen de groen-rode verdediging joeg. De rijzige Nederlander prikte zijn vierde van de voorbereiding overhoeks binnen (0-3). Op het uur bracht Richard Stricker dan zijn tweede elftal, met zoals gezegd de debutanten David Iboma (op rechtsachter) en Alex Matuta (links uit het centrum van de middenzone). Ze zouden beiden lovende woorden scoren. Echt scoren deed ook dit gelegenheidselftal nog een keer. Jordi Ewanena teisterde een paar maal de linkerflank. De afwerking faalde. Gevaarlijk werd het eveneens als Robbe Kil en David Iboma een afgeslagen corner van Oumar Diouck via Dieter Van Tornhout en Bradley Bubb terugbrachten en Freddy Mombongo-Dues de eindscore op het bord trapte. De lokale invallersdoelman moest nog een paar keer met lijf, leden, voeten en vuisten tussenkomen. Het leverde rood-wit nog een aantal corners op, maar geen verdere doelpunten. Gevaarlijkste kans in de slotfase was voor KFC. Antwerpdoelman Jorn Brondeel weerde af met de vuist en invaller De Belser joeg de rebound het stadion uit. Laatste doelpoginkje kwam van de voet van debutant Alex Matuta, maar het bleef dus uiteindelijk bij een redelijke, maar nog niet echt super prestatie vanwege de elf van Jimmy Hasselbaink.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 06/07/2013)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
2 Julien Tshiala
3 Jonas De Roeck
4 Papé Abdoulaye Diakité
5 Jannes Vansteenkiste
7 Roy Bakkenes
6 Bruno Carvalho
10 Emrullah Güvenç - 31'
8 Seppe Kil
11 Kevin Tano - 54'
9 Jordan Faucher - 9'
 
61' 26 Björn Sengier (uit)/
21 Jorn Brondeel (in)
61' 11 Kevin Tano (uit)/
24 Dieter Van Tornhout (in)
61' 8 Seppe Kil (uit)/
15 Alex Matuta (in)
61' 10 Emrullah Güvenç (uit)/
20 Bradley Bubb (in)
61' 6 Bruno Carvalho (uit)/
16 Robbe Kil (in)
61' 7 Roy Bakkenes (uit)/
17 Oumar Diouck (in)
61' 5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
15 Jordi Ewanena (in)
61' 4 Papé Abdoulaye Diakité (uit)/
14 Robin Lenaerts (in)
61' 3 Jonas De Roeck (uit)/
23 Salomon Nirisarike (in)
61' 2 Julien Tshiala (uit)/
12 David Iboma (in)
61' 9 Jordan Faucher (uit)/
22 Freddy Mombongo-Dues (in) - 79'
K.F.C. Antonia
1 Tom Verstrepen
13 Manuel Bogaerts
3 Gert Weifelaars
8 Jorg Asselbergs
18 Manu Nuyts
5 Jan Vandervoort
11 Jesse Huygen
12 Bart Corluy
16 Ivan Van de Putte
10 Ivan Piddaiatchiacap
23 Sam Van In