R. Antwerp F.C.

4 - 2

Zat. 13/07/2013 20:00 u.

O.-H. Leuven

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4750
 
Scheidsrechter: Istvan Lagaert

Lijnrechters: Rudi Henderickx - Gerry Saenen
 
R Antwerp FC overvleugelt (matte) fusieclub
Eigen bericht - Groots in grootse omstandigheden. Van die momenten zijn er de afgelopen seizoenen, zeg maar het afgelopen decennium niet echt veel op te noemen. Toch was de Bosuil op soldenvanavond aardig volgelopen. Ook al hoort de burgervader van de studentenstad alle dagen anders beweren, zijn club OHL is nog niet echt top in België. Toch was het drummen geblazen aan de kassa's van het stadion. Binnenin werden de helden bij het begin van hun opwarming warm onthaald. De sfeer zat er goed in en dat deed de (spelers)harten deugd. Coach Jimmy Hasselbaink had zijn selectie netjes over de verschillende posities verdeeld en had net als bezoekend coach Van Geneugden niet op een aanvallende kracht min of meer gezien. John Bostock werd over links gekoppeld aan patron Emrullah Güvenç die de offensieve lijnen moest uittekenen voor Kevin Tano en... Freddy Mombongo-Dues die Jordan Faucher opnieuw naar de dug-out verwees. Lager op het terrein moest Wim De Decker de defensieve organisatie mee stabiliseren. Mocht dat allemaal spoorslags in de plooi vallen, stond er het Bosuilpubliek een mooie avond te vallen. Saif Rubie was waarschijnlijk net zo benieuwd als de naar schatting vierduizend roodwitte fans.

OHL-coach Ronny Van Geneugden kent de Bosuil en hij kent bovendien de reputatie van R Antwerp Fc. Best in moeilijke omstandigheden en bij het bezoek van de fusieclub aan Deurne-Noord moet de rood-witte coach zijn spelers dus amper porren. Zoals bleek. R Antwerp FC begon bevlogen aan de partij. Met snel en beweeglijk combinatievoetbal verschroeide de thuisploeg de Leuvense linies. Het bluswater stond de Leuvenaars al onmiddellijk aan de lippen. Kevin Tano zette al in de eerste minuut doelman Lenaerts aan het werk. De eerste corner was voor bezoeker OHL, maar in de omschakeling stuurde Emmo Güvenç diep op ploegmakker Tano, die pardoes in handen van de bezoekende doelman kopte. Flitsend begin. OHL slaagde er niet in uit de wind te komen of doelman Lenaerts moest een staalhard schot van Emo Güvenç boksen en kreeg vervolgens hulp van centrale verdediger Buekers om zijn kamp te ontzetten. De OHL-goalie moest nog binnen de eerste vijf minuten een volgende keer ingrijpen. Hij zweefde de bal over zijn doelhout. John Bostock trapte de corner, Jannes Vansteenkiste verlengde aan de eerste paal, Frerddy Mombongo-Dues draaide, maar trapte naast. Evenveel kansen in evenveel minuten. John Bostock deed hem dat in combinatie met Seppe Kil en Kevin Tano even later na. OHL probeerde halsstarrig het tempo uit de wedstrijd te combineren, maar bleef enkel ter plaatse trappelen. Zocht OHL dan toch de diepgang, bleek Wim De Decker ook in de recuperatie baas. Jonas De Roeck stuurde Emo Güvenç aan. 'Superturk' controleerde met rechts en trapte in een vloeiende beweging met links binnen (1-0). Afwerking van uitzonderlijke schoonheid en daar mogen een paar superlatieven tegenaan. John Bostock begon aan zijn reeks hoekschoppen. Net voor de drankpauze joeg Emo Güvenç een verrassend felle uithaal rechts naast. Al voorbij halverwege meldde OHL zich pas voor de tweede hoekschop van de avond. Freddy Mombongo-Dues zat er productief tussen! Lenaerts moest alweer met de vuist ingrijpen op de krulbal van Seppe Kil. Pal op het half uur werd de hoekschop van John Bostock slechts half weggewerkt. De knal van Emo Güvenç miste het Leuvense doel van een haartje. Machteloos stond de fusieclub even later tegen de geniepige schuiver van Emo Güvenç. Elf voeten betrokken in de voorbereiding en toch ging het allemaal razendsnel tot de afwerking in de linkerbenedenhoek toe. De Great Old leek voldaan, OHL slaakte een zucht van opluchting, maar dat verhinderde Seppe Kil nog een hoogstpersoonlijk orgelpunt te plaasen. Twee corners op rij voor John Bostock. De tweede op de vuist van Lenaerts en Seppe Kil streepte de bal in de rechterbenedenhoek.

3-0. Hier had OHL pas na de kampwissel en met vijf nieuwe spelers, o.w. Sawaneh Ebrahima (kortweg Ibou) en Alessandro Cerigione van terug. De bezoekers combineerden nu wel naar voren toe. Eerste dreiging, maar invaller 29 vond het doel alsnog niet voor zijn kleuren. Björn Sengier werd getrakteerd op een opwarmballetje. Cerigione testte vervolgens de (voet) reflexen van de Antwerpdoelman, maar die bleef tijdelijk nog ongeschonden in zijn stralend witte pak. Even nog doelman Lenaerts om een poging van Güvenç vast te grijpen. De afwerking bleef scrhomelijk in gebreke, al bepaalde OHL nu wel de richting van de partij. Björn Sengier kon nog net met de vingertoppen bij een listig getrapte vrijschop van Ibou na (handspel)fout van Jannes Vansteenkiste. Van Goethem joeg de navolgende hoekschop hoog over. Terwijl een heer-van-stand-in-berenpak over ieders lippen ging, golfde een bescheiden applausje doorheen het bescheiden bezoekersvak. Van Goethem sneed in, Cerigione milderde. Even later werd het stadion opgeschrikt door nog een bezoekend doelpunt. Aan de ene kant werd Freddy Mombongo-Dues voor twijfelachtig buitenspel afgekeurd en aan de overkant trapte Cerigione de aansluitingstreffer tegen het touwwerk. Papé Diakité schraapte van de doellijn en dus was nog een (vierde) rood-wit doelpunt dringend aan de orde. Coach Hasselbaink bracht opnieuw verse krachten Jordan Faucher en Roy Bakkenes en even later ook nog Robbe Kil. De Nederlandse rechtsachter bracht opluchting over zijn flank, maar het was die andere invaller Jonas Laureys die over links Kevin Tano aanstuurde en die prikte met ijzigkalme precisie in de rechterhoek binnen. R Antwerp FC speelde volwassen het laatste kwartier vol. Meer dan het laatste fluitsignaal van degelijk leidende Istvan Lagaert was niet nodig om een mooie overwinning te vieren!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/07/2013)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Björn Sengier
2 Julien Tshiala
3 Jonas De Roeck
4 Papé Abdoulaye Diakité
5 Jannes Vansteenkiste
7 Seppe Kil - 44'
6 Wim De Decker
10 Emrullah Güvenç - 15' - 37'
8 John Bostock
11 Kevin Tano - 77'
9 Freddy Mombongo-Dues
 
46' 8 John Bostock (uit)/
14 Jonas Laureys (in)
72' 2 Julien Tshiala (uit)/
19 Roy Bakkenes (in)
72' 9 Freddy Mombongo-Dues (uit)/
15 Jordan Faucher (in)
77' 7 Seppe Kil (uit)/
16 Robbe Kil (in)
O.-H. Leuven
1 Ives Lenaerts
25 Mohamed Subasic
15 Wout Bastiaens
16 Cedric Buekers
18 David Wijns
31 Ben Yagan
8 Karel Geraerts
6 Kenneth Van Goethem
14 Thomas Azevedo
13 Björn Ruytinx
10 Douglas Maia
 
46' 13 Björn Ruytinx (uit)/
12 Sawaneh Ebrahima (in)
46' 14 Thomas Azevedo (uit)/
11 Alessandro Cerigione (in) - 63' - 66'