R. Cappellen F.C.

0 - 3

Din. 16/07/2013 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Jos Van Wellen

Toeschouwers: 1653
 
Scheidsrechter: Koen De Bruyn

Lijnrechters: Jaimy Declerck - Ruben Wyns
 
Emmo Güvenç zet de score naar zijn hand
Eigen bericht - Een goede gewoonte die verander je niet zomaar en dus werd de hele rood-witte ploeg bij de kampwissel opnieuw gewisseld, sluipschutter Emrullah Güvenç inbegrepen. Gelukkig heeft coach Jimmy Hasselbaink ook Jordan nog achter de hand en dus hadden de Antwerpfans ook tijdens de tweede helft nog wat te verwachten. Of zou de thuis ploeg alsnog uit achterstand terugkeren? Een goed voorbeeld strekt tot navolging en dus wisselde ook thuiscoach Jan Ceulemans nagenoeg zijn hele startersrij. Twee experimentele elftallen mochten dus uitmaken wie van de beide ploegen zich in de gunst van de achterban kon spelen. Emrullah Güvenç werd nog voor aankomst bedolven onder de superlatieven en hij maakt zijn reputatie tijdens deze oefencampagne meer dan waar. Nu al bedreigt hij de clubtopschutter, neemt de ploeg op sleepttouw en ook in het duel staat hij zijn mannetje. Rood-wit vulde voor driekwart het Stadion Jos Van Wellen en er was geen ogenblik vrees voor een herhaling van de débacle van vorige zomer!

De selectie had nauwelijks (na)genoten van de mooie overwinning tegen OHL of stond met alweer drie supplementaire trainingssessies in de benen, klaar voor de verovering van de buur. Ook de trouwe achterban stond ze daarbij in woord en daad bij. Tussen al dat mooie volk, ook personeel dat er de vorige zomer nog een sportieve taak op te knappen had. Steve Van Giel was toen nog patron het Stadion Jos Van Wellen en heeft inmiddels de taak van Antwerpbeloftecoach op zich genomen. Beide ploegen kwamen inderdaad met een nieuwe hoofdcoach aanzetten en ook tussen de lijnen was de make-over bijna compleet. Jimmy Hasselbaink had af te rekenen met de blessures van Oumar Diouck, Bruno Carvalho en Justice Wamfor. Hoewel hij het trainingsritme al behoorlijk opgedreven heeft, moest ook Joren Dom langs de lijn toekijken. De Antwerpcoach opteerde op diepe spits Dieter Van Tornhout na, voor dezelfde startersrij. R Antwerp FC claimde onmiddellijk balbezit, maar kon niet onmiddellijk het schroeiende tempo van zaterdag ontwikkelen. Misschien een snelheid van uitvoering die de Antwerpse Televisie in tegenstelling tot de galamatch van zaterdag nu wel kon capteren. Toch slaagde rood-wit er ook dit keer in vroeg te scoren. Emmo Güvenç werd in een duel omvergelopen. John Bostock krulde de vrijschop heerlijk in de rechterkruising. Aan de overkant mocht Cavens vanop bijna identieke afstand dit kunststukje proberen te imiteren. Hoewel goed getrapt reageerde Antwerpdoelman Björn Sengier wel gevat. John Bostock werd bij een volgende vrijschop verraden door de hoogte van de goal. Ook Kevin Tano vond alsnog niet de juiste verhoudingen. Zijn schot ging naast. Even voorbij het eerste kwartier leek de verdubbeling al in de maak. De uitvallende kopbal van Dieter Van Tornhout op voorzet van Emmo Güvenç viel te breed uit. RFC Cappellen was nog nauwelijks op de helft van het bezoek gekomen, laat staan een kans geforceerd of bleef ook na een deugddoende drankpauze achteruitkruipen. Rechtsback Kerstens probeerde over de flank diepgang te maken, maar vond geen aansluitingspunt bij spits Fockaert, in het zog van Bart Wilmssen ooit nog gekoppeld aan het rood-witte shirt van R Antwerp FC. Terwijl de selectie van RFC bezig was met de opwarming, maakten Dieter Van Tornhout noch Kevin Tano van de aangeboden kansjes gebruik om de score op te drijven. De linksvoetigen Seppe Kil en John Bostock vonden aansluiting ter rechterzijde en Emmo Güvenç kon nog voor rusten de stand met een rustige streep in de linkerbenedenhoek verdubbelen.

Hoewel Bart Van Zundert ook in deze tweede periode langs de kant bleef, liepen plots een aardig aantal ‘Antwerpgezichten’, Jeroen Kerstens inbegrepen, in de lokale kleuren. Deze tweede selectie van RFC trok een aanvallender kaart, al was kansen afdwingen tegen captain Nirisarike & co. een haast onmogelijke opgave. Een keer werd doelman Jorn Brondeel serieus aan de tand gevoeld. De jonge Antwerpdoelman wierp zich onverschrokken in de voeten. Het zou goed geteld de enige echte doelkans van de groep van Jan Ceulemans zijn. Ook R Antwerp FC had het nu duidelijk moeilijker veldspel te ontwikkelen. Jordan Faucher had een terughangende rol achter Freddy Mombongo-Dues, die zelf ook geregeld terugplooide om de bal even te beroeren en kon een rol als sluipschutter niet op zich nemen. De diepe bal op Bradley Bubb was helaas niet de ideale manier om de spits te bereiken. Verrassende linksachter David Iboma was moeilijk af te vangen. Bij gebrek aan ruimte ging hij een paar keer opvallend de eigen kans. RFC ging ook een keertje door de limiet ten koste van de gele kaart voor Van Den Abeel. De ervaring van Spencer Verbiest en de buitenspelval hielden de ‘rood-gele’ defensie nochtans lange tijd overeind. Ze kregen daarbij assistentie van Bradley Bubb die een mooie kopbal van Freddy Mombongo-Dues over het doel van Ristovic devieerde. De supporters trokken in weerwil van de zomerse temperatuur het berenpak in foeilelijke kleur aan en werden daarvoor in de slotfase beloond met een derde doelpunt. De langdurige rood-witte combinatie centraal begonnen bij Robbe Kil kwam via Boy Deul ideaal voor Bradley Bubb. De spits besloot op doelman Ristovic. Freddy Mombongo-Dues piloteerde via Jordan Faucher terug voor doel. Bradley Bubb klopte de ex-Bosuildoelman van kortbij. Kwamen er dus nog die ene kans voor RFC en een vervaarlijke schwalbe in het duel met Robin Lenaerts die de rood-witte clean sheet alsnog hadden kunnen verstoren. Fans en selectie lijken klaar voor de oversteek over de grote plas. Nottingham Forest, here we come!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/07/2013)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Björn Sengier
2 Julien Tshiala
3 Jonas De Roeck
4 Papé Abdoulaye Diakité
5 Jannes Vansteenkiste
7 Seppe Kil
6 Wim De Decker
10 Emrullah Güvenç - 37'
8 John Bostock - 6'
9 Dieter Van Tornhout
11 Kevin Tano
 
45' 1 Björn Sengier (uit)/
26 Jorn Brondeel (in)
45' 9 Dieter Van Tornhout (uit)/
22 Freddy Mombongo-Dues (in)
45' 8 John Bostock (uit)/
19 Jonas Laureys (in)
45' 10 Emrullah Güvenç (uit)/
23 Jordan Faucher (in)
45' 6 Wim De Decker (uit)/
18 Robbe Kil (in)
45' 7 Seppe Kil (uit)/
17 Boy Deul (in)
45' 5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
16 David Iboma (in)
45' 4 Papé Abdoulaye Diakité (uit)/
15 Salomon Nirisarike (in)
45' 3 Jonas De Roeck (uit)/
14 Robin Lenaerts (in)
45' 2 Julien Tshiala (uit)/
12 Roy Bakkenes (in)
45' 11 Kevin Tano (uit)/
24 Bradley Bubb (in) - 80'
R. Cappellen F.C.
1 Bernd Brugmans
4 Jeroen Kerstens
14 Jasper Vermeerbergen
3 Senne Vanderheyden
22 Nick Van Asch
7 Maxim Van Hoydonck
9 Jurgen Cavens
21 Moses Adams
11 Jorgo Waeghe
8 Ko Wongphrom
19 Jimmy Fockaert
 
45' 1 Bernd Brugmans (uit)/
20 Predrag Ristovic (in)
45' 8 Ko Wongphrom (uit)/
24 Ben Van den Brandt (in)
45' 11 Jorgo Waeghe (uit)/
18 Edinç Kurtulus (in)
45' 21 Moses Adams (uit)/
17 Ahmed Mahfoud (in)
45' 9 Jurgen Cavens (uit)/
16 Youssef Boulaouali (in)
45' 7 Maxim Van Hoydonck (uit)/
15 Wesley Geuens (in)
45' 3 Senne Vanderheyden (uit)/
12 Sam Van Den Abeel (in) - 58'
45' 14 Jasper Vermeerbergen (uit)/
14 Niels Vissers-Similon (in)
45' 4 Jeroen Kerstens (uit)/
6 Spencer Verbiest (in)
45' 19 Jimmy Fockaert (uit)/
10 Thomas Stevens (in)