Nottingham Forest FC

2 - 2

Zat. 20/07/2013 16:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: The City Ground

Toeschouwers: 4.798
 
Scheidsrechter: D. Coote

Lijnrechters: D. Richardson - D. Ford

Vierde official: H. Hawkins
 
Rood-witte belegering van de Midlands
Eigen bericht - De Midlands liepen vandaag storm voor de komst van de Great Old, al was dat in hoofdzaak toe te schrijven aan de troepenbewegingen van het rood-witte leger. 1066 bezoekers werden aangekondigd, uiteindelijk bleek na een stevige hertelling dat liefst 1070 Antwerpfans de afgelopen dagen en uren het Kanaal overstaken om de geliefde kleuren over de plas aan te moedigen. 1066 is overigens meer dan een mijlpaal in de geschiedenis van de Britse eilanden na de inval van de Duke of Normandy. Nu zoveel eeuwen later had coach Jimmy Hasselbaink op zijn veroveringstocht van de Midlands vooraf in zijn sportief ledenbestand geschrapt om uit te komen op een negentienkoppige selectie. Doelman Jorn Brondeel liep na een wekenlange stage op de Bosuil op wolkjes na het ondertekenen van zijn driejarige overeenkomst bij de club, al moest hij, net als zeven van zijn collega's, een comfortabel zitje vinden in de dug-out van de City Ground.

Nottingham Forest FC claimde als thuisploeg de rood-witte kleuren en dus gaf R Antwerp FC acte de présence in een onuitgegeven geel-groene uitrusting. Doelman Björn Sengier en diens spiksplinternieuwe collega Jorn Brondeel stonden beeldig in de zwart-groen/blauwe combinatie. Dat verhinderde het dominante bezoekersvak allerminst van zich te laten horen in steun van de vertrouwde ploeg met Dieter Van Tornhout en de grote onbekende in de basis, de op rechtsachter debuterende Stefano Marzo. R Antwerp FC werd na de stadionzang onmiddellijk achteruit gedwongen. FCN schoot bijzonder gedecideerd, vol overgave en snel uit de startblokken. Dat was ten alle kante organisatie zoeken. Antwerpdoelman Björn Sengier moest al in de eerste minuut ver uit zijn doel om bijna aan de linkerzijlijn redding te brengen. Wat volgde was nog meer storm en al vlug achterstand. Na een eerder onschuldig duel in de zestien met Henderson met overtuigende schwalbe, kreeg aanvoerder Jonas De Roeck een strafschop om de oren. Derbyshire zette feilloos om. Voor het eerst in zijn carrière als hoofdcoach bij R.A.F.C. keek Jimmy Hasselbaink tegen een achterstand aan. De coach reageerde er met Brits flegma op bij RAFC.tv Zijn ploeg probeerde alvast tegen te prikken. Het aanvallende geweld van Dieter Van Tornhout en Kevin Tano in de klem bij de rode defensie, probeerde sluipschutter Emmo Günvenç het zonder succes vanop afstand. Dat was moeizaam de minuten doorkomen en straf verdedigen, maar dat deden ze tot ieders tevredenheid. Superkansen creëerden The Tricky Trees niet, al weerklonk geregeld applaus van de 3000-en-oneven-man sterke NFC-achterban. Het bezoekersvak bleef evenwel aan zet en dus kwamen de geelbloezen door die barre periode. Een vrijschop van John Bostock na fout op een bijna ongrijpbare Emmo Güvenç streelde rakelings de buitenkant van de staak en luidde een mooi derde kwartier in. “Ik ben bijna zo moe dat ik nog amper uit m’n ogen zie”, verklaarde de kleine spelmaker achteraf, maar dat was na de verplaatsing met touringcar en vliegtuig ook al zo geweest. Kansjes over en weer. Derbyshire joeg een siddering door het stadion met zijn geplaatste kopbal… over het doel van Björn Sengier. Papé Diakité stond als een huis. Hij recupereerde in een duel met Reid. Seppe Kil was het aanspeelpunt. Stefano Marzo mocht ermee aan de haal. Emmo Güvenç maakte er tot slot een doelgerichte knal van die maar nauwelijks over de kruising vloog. Ook John Bostock kon zijn doelpoging niet kaderen en dus was het rusten met een kleine achterstand.

In virtual reality volstaat misschien een muisklik, Antwerpcoach Hasselbaink praatte een omzetting van de tactiek door met zijn groep en bracht verse krachten Roy Bakkenes en Jordan Faucher mee uit de zo vertrouwde kleedkamers. NFFC was duidelijk verrast door deze drieste ingreep en werd zowaar achteruitgedreven. Het centrale duo probeerde de kalmte in het rode huishouden te bewaren, maar moest toch flink op de tellen passen. In de reactie greep Wim De Decker de centrale zone toe. Jordan Faucher kwam onmiddellijk een eerste keer dreigen, maar werd afgeblokt door een aanvallende kracht. Björn Sengier kon de tegenprik van Derbyshire puik pareren. Aan de overkant mocht John Bostock beginnen aan de eerste van een indrukwekkend aantal hoekschoppen. De krul van Kevin Tano leek doel te treffen. Het was helaas gezichtsbedrog voor het bezoekersvak, dat vanwege een magistrale vuist van doelman Darlow voorbarig aan het juichen ging. John Bostock aan het cornerpunt, Jordan Faucher neer in de zestien. Alleen scheidsrechter Coote zag er geen graten in. Slechts twee bewegingen van Jonas De Roeck en Kevin Tano volstonden of Emmo Güvenç kwam los in de zestien. Het grondscherende schot werd afgeblokt. De hoekschop leverde helaas niets op. Nog net geen kwartier ver of het bezoekersvak ontplofte echt. Afgezet in de rechthoek door Kevin Tano, prikte Jordan Faucher de gelijkmaker overhoeks tegen het vlechtwerk. David Iboma kwam op de vertrouwde rechtsachter postvatten en mocht al bijna onmiddellijk meejuichen met de team mates. Het lange balbezit begon bij de jonge invaller, Jordan Faucher en Roy Bakkenes lieten zich in de combinatie betrekken, maar werden in eerste instantie afgeweerd. De hoekschop van John Bostock zorgde via Jordan Faucher en Kevin Tano voor verwarring. Slecht ontzetten van Harding en Roy Bakkenes joeg de afvallende bal vanop een kleine twintig meter loepzuiver in het hoekje. Een resem vervangers vuurde de lokale dadendrang aan. Halford maakte gebruik van een kleine onoplettendheid om ploegmaat Paterson vrij in de rug van Papé Diakité te jagen en de bal vond een opening richting elektronische scorebord van de City Ground. De geelbloezen moesten nog enige minuten zwaar inzetten op de afweer, maar het mooie gelijkspel kwam nooit meer in gevaar. Coach Jimmy Hasselbaink toonde zich in een gesprek met RAFC.tv tevreden. Jordan Faucher voegde er nog een groetje aan het thuisfront aan toe…
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/07/2013)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Björn Sengier
2 Stefano Marzo (T.)
3 Jonas De Roeck
4 Papé Abdoulaye Diakité
5 Jannes Vansteenkiste
7 Seppe Kil
6 Wim De Decker
10 Emrullah Güvenç
8 John Bostock
11 Kevin Tano
9 Dieter Van Tornhout
 
46' 7 Seppe Kil (uit)/
12 Roy Bakkenes (in) - 65'
46' 9 Dieter Van Tornhout (uit)/
14 Jordan Faucher (in) - 59'
63' 2 Stefano Marzo (uit)/
16 David Iboma (in)
81' 11 Kevin Tano (uit)/
19 Bruno Carvalho (in)
Nottingham Forest FC
1 Karl Darlow
2 Eric Lichaj
3 Dan Harding
4 Danny Collins
5 Matt Derbyshire - 7' (P)
9 Darius Henderson
10 Henri Lansbury
11 Andy Reid
14 Jonathan Greening
17 Jack Hobbs
18 Radoslaw Majewski
 
46' 17 Jack Hobbs (uit)/
15 Greg Halford (in)
70' 9 Darius Henderson (uit)/
6 Guy Moussi (in)
70' 14 Jonathan Greening (uit)/
4 Simon Gillett (in)
70' 11 Andy Reid (uit)/
20 Dexter Blackstock (in)
72' 2 Eric Lichaj (uit)/
8 Chris Cohen (in)
72' 4 Danny Collins (uit)/
19 Jamie Paterson (in) - 81'
72' 10 Henri Lansbury (uit)/
16 Jamaal Lascelles (in)
77' 18 Radoslaw Majewski (uit)/
12 Stephen McLaughlin (in)