A.F.C. Tubize

0 - 2

Don. 12/09/2013 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Leburton

Toeschouwers: 870
 
Scheidsrechter: Lawrence Visser

Lijnrechters: Cedric Waroux - Christophe Hemberg
 
Funso Ojo laat de voeten spreken
Eigen bericht - AFC Tubize had een defensieve reputatie te verdedigen, maar was er onder leiding van Dante Brogno dit seizoen tot op heden niet in geslaagd de nul te houden. Een schamele drie op vijftien was het deel van de trots van Waals-Brabant, een grote reeks blessures een valabele verklaring. Toch zag de coach van de geel-rode club mogelijkheden tegen de sputterende elf van Jimmy Floyd Hasselbaink. De Antwerpcoach legde geen stoere verklaringen af, want ondanks de rijkgevulde kern had hij enige selectieproblemen op te lossen. Was daar niet Papé Diakité getroffen door ziekte? Jordan Faucher sukkelt met een probleem aan de voet en was evenmin beschikbaar. Funso Ojo had zich in het Stade du Canonnier in de gunst van zijn technische staf gespeeld en stond net als Sandro Calabro dit keer meteen in de startersrij. Verdediger Just Berends, middenvelders Tomislav Gomelt en Seppe Kil mochten zich net als de aanvallers Freddy Mombongo-Dues en Bradley Bubb klaarhouden voor een eventuele invalbeurt. Yves ‘Big M’ Ma-Kalambay vervolledigde met… Emmo Güvenç de roodwitte bank. AFC Tubize leek een hapklare brok of zou de club met David Vandenbroeck in het hart van de verdediging haar defensieve sterkte hervinden? Gewezen prijsschutter Hervé Onana haalde wel de wedstrijdkern, maar niet het begin van de partij…

Verrassingen en selectiezorgen beiderzijds en dus vroegen de supporters zich af of R Antwerp FC zich onder de wat kwalijke reputatie te Leburton zou kunnen uitvoetballen. De Antwerpcoach opteerde opnieuw voor een vrij offensieve veldbezetting met voor het eerst Funso Ojo in de basis. Die andere nieuweling Sandro Calabro liep voluit in de punt van de aanval, de op een na zwakte defensie van de Belgacom League tegemoet. Dat was al meteen duidelijk. Af de aftrap trok Funso Ojo samen met die andere zwijgzame Wim De Decker het gevaar tegemoet. Sandro Calabro kreeg meteen vrijgeleide in de zestien, maar tikte zijn schot naast doel. Verdeelde reacties onder de 870 aanwezigen, onder wie een slordige 350 roodwitte diehards die voor deze risicowedstrijd de combiticketregeling hadden getrotseerd en stonden te koukleumen in het ondermaatse bezoekersvak. Na deze mooie openingsbeweging, was het een tijdje wachten op meer. Liard begreep en knalde van ver. Het schot miste helaas elke precisie. Ook in het samenspel van R Antwerp FC zat voorlopig weinig dreiging, al eigende ‘debutant’ Funso Ojo zich een opvallende rol toe. John Bostock worstelde opnieuw met zichzelf, de bal en de slechtonderhouden grasmat. Op het kwartier kwam doelman Björn Sengier nog even in beeld van de Belgacom-kijker, veel stelde de poging van AFCT niet voor. Het leek een poging van twee kwartjes van Kevin Tano. Doelman Goblet probeerde de bal met de borst te controleren, maar verloor de controle. Een eerste hoekschop was het deel van John Bostock. In de omschakeling ving de rood-witte defensie de aalvlugge Bailly in de buitenspelval. Een sprankeltje hoop voor de thuisaanhang: Liard schoot voorlangs. Een langgerekte kreet van ontzetting uit de bezoekersvakken als ook Bostock van ver niet kon kaderen. Toch mocht de armada met voorsprong de rust in. Jonas De Roeck joeg over de rechterflank Roy Bakkenes aan. De inswinger van de rechtsachter stichtte verwarring, enkel nog vergroot door de deviatie van Davide Petrucci randje zestien, Sandro Calabro plofte de bal without much ado tegen de touwen. AFCT wist in het resterende kleine kwartier niet meer te reageren en zo stond meteen de ruststand op het electronische scorebord. In het stadion of achter de buis, ploegafgevaardigde en treinenliefhebber Luc Pierlé was in Tubeke op zijn spotterswenken bediend. De overige fans hoopten op sportief lekkers in de tweede periode.

Was de aanwezigheid van rood-geel op vijandelijk terrein voor rusten minimaal, de Tubiziens kwamen tot genoegen van het huisorkest grossecaisse inbegrepen, scherp, zelfs een tikkeltje agressief terug. AFCT drong de bezoekers achteruit. Gelukkig reikte de voet van Doumbouyou net niet tot bij de bal na voorzet van Liard. Helemaal terug van een Afrikaanse uitstap en in de ploeg voor de gestrafte Papé Diakité, moest Salomon Nirisarike een hoekschop toestaan. Weer een dreiging, getekend Liard. Kevin Tano presteerde een voorlangse poging, alvorens Liard met een nieuwe hoekschop kwam aanzetten. Afgeweerd in eerste instantie, joeg rechtsachter Gevaert de rebound naast de kooi van Björn Sengier. Minder verdediging, meer aanval en dus bracht de lokale coach eerst middenvelder Crauwels, om vervolgens voluit het offensief te zoeken met Hervé Onana. Funso Ojo en John Bostock plooiden terug over de flanken, geen echte opdracht, maar de hele ploeg moet meewerken. Tussendoor scheerde Kevin Tano nog de lat, maar eens het lokale offensief over, kwamen Emmo Güvenç en Freddy Mombongo-Dues tussen de lijnen. AFCT moest onmiddellijk alle zeilen bijzetten om het nieuwe gevaar te keren, zelfs ten koste van een gele kaart. Yves ‘Big M’ Ma-Kalambay kwam bijna los van de bank nadat Björn Sengier zwaar aangetrapt werd door een onsportieve Onana. Ook Funso Ojo had de medische wonderspons nodig om opnieuw overeind te klauteren. Hij zou even later vervangen worden door Tomislav Gomelt. De jonge Kroaat glunderde na zijn eerste speelminuten voor de camera van RAFC.tv tijdens zijn eerste interview in de geliefde kleuren. Amper twee minuten op het terrein of hij mocht mee een feestje bouwen. Gehaakt in de zestien, zette Emmo Güvenç met een nieuwe variant de logische strafschop om. Koud kunstje voor de elf van Hasselbaink om de tegenstander gedurende het laatste kwartier van het lijf te houden.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 12/09/2013)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Björn Sengier
25 Roy Bakkenes
16 Salomon Nirisarike
4 Jonas De Roeck
5 Jannes Vansteenkiste
6 Wim De Decker
23 Funso Ojo
14 Davide Petrucci
8 John Bostock - 35'
11 Kevin Tano
9 Sandro Calabro - 33'
 
62' 8 John Bostock (uit)/
10 Emrullah Güvenç (in) - 75'
62' 11 Kevin Tano (uit)/
12 Freddy Mombongo-Dues (in)
73' 23 Funso Ojo (uit)/
17 Tomislav Gomelt (in)
A.F.C. Tubize
20 Merveille Goblet
3 Pierre Gevaert - 70'
12 Sofian Kheyari
14 David Vandenbroeck
21 Olivier Vinamont
9 Gary Ambroise
8 Lou Wallaert
2 Laurent Quentin
6 Philippe Liard
26 Lonsana Doumbouya
31 Leandro Bailly
 
52' 2 Laurent Quentin (uit)/
19 Matthias Crauwels (in)
76' 26 Lonsana Doumbouya (uit)/
10 Hervé Ndjana Onana (in)
85' 9 Gary Ambroise (uit)/
29 Jonathan Okita (in)