R.C.S. VisÚ

1 - 5

Zon. 22/09/2013 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade de la CitÚ de l'Oie

Toeschouwers: 814
 
Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Lijnrechters: Philippe Vandecauter - Bart Gilen
 
Invaller GŘvenš breekt de deadlock

Eigen bericht - De nederlaag ten spijt, hebben de spelers van CS VisÚ na afloop alle 194 thuissupporters individueel bedankt voor hun steun. Voor de Antwerpspelers was dat onbegonnen werk, hun fans waren ondanks de bijzonder late combiticketregeling bijna drie keer zo talrijk in het Stade de la CitÚ de lĺOie. Liefst 620 rood-witte getrouwen zorgden deze zondagmiddag voor sfeer in de Luikse provinciestad. Antwerpcoach Jimmy Hasselbaink wilde graag een reeks neerzetten, praatte met respect over de komende tegenstander en stuurde een exacte kopie van de overwinnaars tegen Lommel United tussen de lijnen. Bj÷rn Sengier kreeg een lelijke reclamemuur achter zich, maar voelde de adrenaline van het bezoekersvak naast zich. Draaide de rood-witte aanvalsmachine op zacht toerental gedurende de hele eerste periode, datzelfde bezoekersvak leek de frontlinie na de kampwissel te inspireren of maakte de creatieve inbreng van ingevallen Superturk GŘvenš het verschil?

Op het puntje van vorig seizoen na (2-2), was de oogst tegen de Luikenaars sedert die gedenkwaardige zege van oktober 2004 van het duo Verniers-Coremans (als vervangers van de zieke hoofdcoach Jerko Tiupuric) bijzonder onbestaande. Antwerpcoach Jimmy Hasselbaink was dus een gewaarschuwd man, want ook in de huidige laagconjunctuur in het Luikse blijft CS VisÚ een verraderlijke tegenstander. De opdracht mogelijk nog moeilijker: met minder dan een overwinning zou de achterban niet tevreden zijn! R Antwerp FC opende beslist voortvarend. Er was een stevige hand van doelman Rausin nodig om een dwarrelbal van Sandro Calabro te vatten. Jannes Vansteenkiste ondervond onmiddellijk dat er met de blauw-witte afweer niet te spotten viel. De vrijschop van John Bostock leverde evenwel niets op. Davide Petrucci kwam opzetten, maar hij werd net als Kevin Tano even later in de buitenspelval gevangen. Daartussenin mocht John Bostock de eerste hoekschop van de partij trappen na een gevaarlijke inzet van Kevin Tano. Op aangeven van Sandro Calabro probeerde Davide Petrucci het met een stiftertje. Doelman Rausin moest zich rekken om de bal te onderscheppen, meteen het grootste gevaar van het eerste kwartier. Sandro Calabro kon op de tweede hoekschop van Bostock koppen, maar devieerde naast de verste paal.

Hoewel bepaald stevig in de duels, kwam CS VisÚ pas halverwege de periode een eerste keer over de middellijn. Bedrijvige Biatour joeg zijn schot ver over en naast de kooi van Bj÷rn Sengier. Salomon Nirisarike stond op de juiste plek om de corner van John Bostock te verlengen tot bij Kevin Tano die de kans over de balk liftte. Even later had de spits na een onzacht contact met Kevin Aka assistentie van de wonderspons nodig om opnieuw op de been te komen. Het rood-witte middenveld had onder impuls van het trio John Bostock, Wim De Decker en Funso Ojo zeer tegen de zin van de tegenstander ruim een half uur gedomineerd en dat moest laatstgenoemde ondervinden ten koste van een gele kaart voor dader De Pever. John Bostock en Masmanidis toonden zich geen beste maatjes en dat kwam ze op een standje van kordaat leidende Erik Lambrechts te staan. Een keer nog moest ook Bj÷rn Sengier zijn autoriteit laten gelden ten overstaan van een stevige uithaal van Biatour. Rusten met 0-0 en dat was beslist beneden de verwachtingen van de rood-witte aanhang.

Amper op het terrein of Emmo GŘvenš mocht zich aan de strafschopstip melden voor een volgende variatie op het penalty-trappen. Doelman de verkeerde kant uit en de kleine strateeg streepte dit keer zijn zesde van het seizoen in de rechterbenedenhoek. Weggestuurd door Wim De Decker kwam Kevin Tano in de zestien in de zeis van Laloux terecht met fatale gevolgen voor diens kleuren. Geen woord van protest te horen in het stadion, zo fel was de rood-witte armada in overtal. CS VisÚ probeerde wat terug te doen, de rood-witte achterhoede deed opvallend geconcentreerd deed de rood-witte achterhoede zijn werk. Bj÷rn Sengier kreeg enkel wat plukwerk op te knappen. Doelman Rausin van zijn kant gooide actief zijn lichaam in de baan van Sandro Calabro. De navolgende hoekschop van John Bostock kwam via Sandro Calabro en Emmo GŘvenš tot bij Salomon Nirisarike in de kleine rechthoek. In een wat onorthodoxe voetbeweging verdubbelde de centrale verdediging de voorsprong. Rood-wit was nu helemaal los. Emmo GŘvenš stuurde Kevin Tano lopen en de spits joeg doelman Rausin de verkeerde kant op en scoorde beheerst overhoeks (0-3). Vroege applausvervanging of slachtoffer van een blessure? Tommy Gomelt kwam patron Funso Ojo vervangen.

Roy Bakkenes, net als overbuur Jannes Vansteenkiste bijzonder nuttig in opbouw en verdediging, bracht een zoveelste aanval op gang. Wim De Decker, Kevin Tano, Sandro Calabro en Emmo GŘvenš waren de opeenvolgende tussenstations voor een doeltreffende Sandro Calabro. De spits bekroonde zijn derde basisplaats met een derde treffer op rij! Hij werd meteen met een deugddoende applausvervanging teruggeroepen, niet alvorens Biatour ondanks verwoede inspanningen ter bescherming van de clean sheet van Bj÷rn Sengier (dixit Wim De Decker bij RAFC.tv) de eerredder had gerealiseerd voor CS VisÚ. John Bostock mag dan in de schuttersstand nog steeds de nul torsen, tegen de buffelkopbal van Freddy Mombongo-Dues aan de tweede paal op hoekschop van, jawel John Bostock, stond de ganse lokale verdediging machteloos. Voor de tweede keer dit seizoen schudde de rood-witte doelpuntenfabriek een karton uit de benen. R Antwerp FC handhaafde zich meteen in de top van de rangschikking!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/09/2013)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Bj÷rn Sengier
7 Roy Bakkenes
16 Salomon Nirisarike - 56'
4 Jonas De Roeck (K)
5 Jannes Vansteenkiste
23 Funso Ojo
14 Davide Petrucci
6 Wim De Decker
8 John Bostock
11 Kevin Tano - 63'
25 Sandro Calabro - 72'
 
46' 14 Davide Petrucci (uit)/
10 Emrullah GŘvenš (in) - 47'
65' 23 Funso Ojo (uit)/
17 Tomislav Gomelt (in)
76' 25 Sandro Calabro (uit)/
12 Freddy Mombongo-Dues (in) - 85'
R.C.S. VisÚ
35 Thibaut Rausin
4 Marin Lacroix
20 Pierre Alain Laloux - 47'
5 Kevin Aka Etien
23 Faycal Rherras
28 Idrissa Camara
17 Daan De Pever (K) - 32'
6 Luigi Vaccaro
10 Ioannis Masmanidis
11 Jonathan Fontaine
9 Arnaud Biatour - 75'
 
61' 20 Pierre Alain Laloux (uit)/
22 Reda Jaadi (in)
73' 28 Idrissa Camara (uit)/
30 Giovanni La Mantia (in)
73' 11 Jonathan Fontaine (uit)/
14 Jonathan LIfeka Benteke (in)