A.S.V. Geel

2 - 2

Zon. 15/12/2013 14:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: De Leunen

Toeschouwers: 3200
 
Scheidsrechter: Roel Bensch

Lijnrechters: Yves De Neve - Mark Simons
 
Onwaarschijnlijk slot levert ultieme puntendeling op
Eigen bericht - De selectie van R Antwerp FC had vertrouwen getankt dank zij de ruime zege in eigen huis tegen KSK Heist, maar dat deed ook tegenstander ASV Geel na een spectaculaire remonte die de club van coach Franken in extremis een remise opleverde tegen buur KFC Dessel Sport. Het contingent beschikbare tickets was weliswaar niet helemaal verkocht, maar de achterban gaf ook op dit ongewone voetbaluur massaal present in de Kempen om samen de onwaarschijnlijk schandelijke raid op de rood-witte punten van scheidsrechter Van Esch uit te gommen. J.F. Hasselbaink was nog jong in het (trainers)vak die derde speeldag, maar pakte na afloop van de thuiswedstrijd tegen ASV Geel wel uit met een van de meest beklijvende quotes van het voetbaljaar: "We zijn beroofd, mijn jongens zijn beroofd en dat vind ik erg", zo zinderde de rood-witte woede nog (uren- en dagenlang) na. Dat moest dit keer anders, zoveel was duidelijk. Met minder dan de driepunter zou niemand tevreden zijn. De selectie kende evenwel geen zorgenloze voorbereiding op de confrontatie in de Kempen. Bradley Bubb vervoegde Sandro Calabro in de blessureboeg. John Bostock werd inmiddels volgeboekt en was dus evenmin beschikbaar voor de dienst, linkspoot Seppe Kil de vervanger. In extremis moest ook Just Berends verstek geven, zodat David Iboma op De Leunen voor het eerst in de startersrij liep.

Het was inmiddels al zes jaar en enkele dagen geleden, dat laatste bezoek in Geel, maar ook die nare herinnering sleepten de Antwerpsupporters mee naar De Leunen. De club mag inmiddels al twee keer van naam zijn veranderd, het blijft die stugge, moeilijk te bespelen tegenstander. ASV had de aftrap en ook de vroegste kans van de partij. Van Dijck zwiepte voor het doel van Yves Ma-Kalambay, Kerckhofs schoot ongecontroleerd voorlangs. Het was een verwittiging voor de nieuwgevormde rood-witte afweer met David Iboma op rechtsachter en Kelvin Maynard centraal tussen Salomon Nirisarike en Jannes Vansteenkiste. Freddy Mombongo-Dues moest het de blauw-witte verdediging moeilijk maken. Een achterwaartse kopslag was zijn eerste wapenfeit van de middag nadat hij eerder met de lokale buitenspelval worstelde. Kevin Tano probeerde vanop links te infiltreren. Zijn eerste schot werd door doelman Coenen onschadelijk gemaakt. Stevig georganiseerd, maar helemaal niet defensief georiënteerd, meldde ASV zich vervolgens opnieuw voor het rood-witte doel. De afwerking van Kolev bleef in gebreke. David Iboma had een stevige kluif aan de boomlange Geelse spits en moest flink op zijn tellen passen, zo zou hij het achteraf zelf bij RAFC.tv verwoorden. De toegestane hoekschop ter linkerzijde werd onmiddellijk gevolgd door een tweede. Halverwege de periode kende Yves Ma-Kalambay zijn moeilijkste moment. De Antwerpdoelman moest Van Dyck met beide vuisten van succes houden. Voorbereidend werk van Freddy Mombongo-Dues maakte Emrullah Güvenç vrij in de zestien. Doelman Coenen moest op zijn beurt stevig ingrijpen en zag de rebound van Roy Bakkenes over zijn doel klimmen. Even later meldde Emrullah Güvenç zich opnieuw met een kopbal in de grijphanden van Coenen. Roy Bakkenes probeerde het na borstcontrole van Seppe Kil. In de slotfase verlengde hij een voorzet van Jannes Vansteenkiste met links naast. Twee corners nog voor rood-wit en een afgekeurd lokaal doelpunt na vrijschop, maar de score openbreken lukte geen van beide clubs.

Kansen en halve kansjes slechts voor de pauze, maar de opener van de tweede periode werd plots wel gekruid met doelpunten! Adensanya kruiste net iets te breed. Antwerpdoelman Yves Ma-Kalambay liet zich vervolgens aftroeven: Kolev kwam net iets eerder op de vrijschop van Hoefnagels en de (gevleide) lokale voorsprong stond op het bord. Amper enkele tellen later verdubbelde ASV de score. Een hoekschop van Hoefnagels werd van rechts naar links in de rood-witte zestien gekopt tot hij tenslotte door linksachter Christiaens over de doellijn gewerkt werd. In amper acht minuten leek de score in een beslissende plooi gelegd. De stemming in het stadion sloeg nu duidelijk om, hoe hard de rood-witte twaalfde man/vrouw hun best ook deden. J.F. Hasselbaink zocht een antwoord en stuurde Joren Dom en Davide Petrucci tussen de lijnen. Salomon Nirisarike kopte de corner van de Mancunian naar de korte hoek, maar weer stond Coenen pal. Het schot van Joren Dom kwam aan de verkeerde kant van de rechterstaak uit. Halverwege de periode riep de Antwerpcoach debutant David Iboma terug, schakelde over op een driemansachterhoede en bracht met Jordan Faucher extra aanvallende power. En dat zullen ze geweten hebben bij ASV. Amper op het terrein of hij lag samen met Jannes Vansteenkiste mee aan de basis van een uitbraak van Kevin Tano. De rijzige spits werd overduidelijk neergehaald, maar zag zich helaas alweer bestraft worden met geel! Volgde nog een hele reeks rood-witte hoekschoppen, maar geen aansluitingstreffer. Die kwam er amper twee minuten voor tijd nog wel. Joren Dom snelde met bekwame spoed de rechterflank af tot op de achterlijn. Freddy Mombongo-Dues halveerde de achterstand. Nauwelijks zestig sekonden later stond de spits aan de stip na trekfout op Jordan Faucher. Hij veegde gedecideerd de achterstand helemaal van het bord. Na de uitsluiting van Meeus na de penaltyfout, werd in de absolute slotfase ook Kevin Tano na een ongepaste geste weggestuurd. De terugkeer was onwaarschijnlijk, maar de remise werd bij R Antwerp FC beslist als puntenverlies aangevoeld!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/12/2013)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
21 Yves Ma-Kalambay
15 David Iboma
16 Salomon Nirisarike
25 Kelvin Maynard
5 Jannes Vansteenkiste - 48'
2 Roy Bakkenes
20 Seppe Kil
6 Wim De Decker (K)
11 Kevin Tano - 68' - 90'
10 Emrullah Güvenç - 35'
12 Freddy Mombongo-Dues - 88' - 89' (P)
 
53' 20 Seppe Kil (uit)/
14 Davide Petrucci (in)
53' 10 Emrullah Güvenç (uit)/
7 Joren Dom (in)
67' 15 David Iboma (uit)/
9 Jordan Faucher (in)
A.S.V. Geel
22 Patrick Coenen - 89'
4 Tom Van Dijck
20 Hannes Meeus - 88'
3 Ben Santermans
2 Jo Christiaens - 55'
11 Steve Nuyts (K)
16 Arne Hoefnagels
12 Kenneth Kerckhofs
8 Ken Van Mierlo
25 Jason Adensanya
9 Alexander Kolev - 48'
 
75' 25 Jason Adensanya (uit)/
10 Martijn Steurs (in)
87' 8 Ken Van Mierlo (uit)/
14 Maarten Swolfs (in)