R. Antwerp F.C.

0 - 1

Zat. 11/01/2014 20:00 u.

Royal Mouscron-Péruwelz

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 8.347
 
Scheidsrechter: Gert Deckers

Lijnrechters: Alain Duquene - David Novello
 
RMP vergalt debuut van nieuwelingen bij R Antwerp FC

Eigen bericht - Een nieuw kalenderjaar en een nieuw begin van de voetbalbedrijvigheid na de eindejaarsonderbreking en een belangrijke. De achterban had begrepen en was opnieuw in dubbele slagorde komen opdagen. Dat was beslist niet om 'De Strangers' nog een (laatste) keer te horen optreden, ook al zorgden ze onder hun drietjes voor nog een flukse aftrap van de partij bovenop. Meteen ook aan drie spelers om in een spiksplinternieuw rood-wit shirt en een dito rugnummer aan een nieuwe start van hun carrière te beginnen in Deurne-Noord. De drie nieuwelingen Joost Terol in doel, Alassane (roepnaam 'Las') op rechtsachter en Mathieu Manset diep in de spits kregen een ruim voldoende gekwoteerd van hun oefenmeester tijdens de persconferentie die de eerste sportavond van 2014 op de Bosuil afsloot. Een doelpuntje maken zat er voor de drie niet in, er geen toestaan, gebeurde helaas evenmin, maar dat is het werk van het hele team. "We hebben nog een aardige weg te gaan", verbeet J.F. Hasselbaink zijn ontgoocheling. Nieuwe start gemist en dus uitten de supporters hun onvrede met een striemend fluitconcert na afloop en dat was toch al een hele tijd geleden.

De Strangers openden het voetbaljaar 2014 met hun ode aan 'Antwerp(en)' en trapten af. Vervolgens mochten de echte sporters aan de slag, niet nadat coach J.F. Hasselbaink een geschenk in ontvangst nam voor zijn recent geboren dochtertje Chloë. Een mooi gebaar van de supportersfederatie in rood en wit. R Antwerp FC nam dé opdracht in haar nieuwe samenstelling met Joren Dom op de rechterflank aan, maar liep met Emrullah Güvenç binnen de achtendertig sekonden een eerste keer in de buitenspelval. Slimme zet van de bezoekers om zo het eigen strafschopgebied af te grendelen. Toch probeerden ook zij hun verhouding uit met het buitenspel en de sportieve geplogenheden, getuige de karrevracht gele kaarten dat de wedstrijdleiding moest bovenhalen. Vooral Emrullah Güvenç en John Bostock in de omschakeling waren daarvan de slachtoffers en bij uitbreiding het hele team. Maakte coach J.F. Hasselbaink zijn beklag: "Vooral in de omschakelmomenten bleef de wedstrijdleiding bij het bestraffen van de vele kleine fouten die de bezoekers begingen." Bezoekend coach zat erbij en verstond er geen sikkepit van. Toch was de eerste hoekschop rood-wit getint. Mathieu Manset maakte zich op aangeven van Emrullah Güvenç vrij ter rechterzijde, maar knalde in de korte hoek op de vuisten van Oukidja. Vaste cornerspecialist John Bostock kreeg er dan en ook later in de partij geen enkele keer voldoende vaart in. Rond het kwartier over en weer een corner. Spanning in de partij voldoende, maar echt gevaarlijk werd geen van beide ploegen. Pas op het half uur kwam debutant Joost Terol voor het eerst in beeld met het grijpen naar een poging van Perez. RMP toonde zich beweeglijk en had vlotte positionele wissels in huis, de nieuwgevormde Antwerpdefensie met Kelvin Maynard centraal tussen Jonas De Roeck en Jannes Vansteenkiste (op linksachter) gaf geen krimp. Hoewel in de passing opvallend slordig begonnen, toonde 'Las' També zich met een aantal gesmaakte offensieve bevliegingen. "Hij is groeiende, we verwachten er nog meer van", vatte J.F. Hasselbaink samen. En Mathieu Manset en Joren Dom konden net niet hun voetbalvoet tegen de voetbal krijgen voor een mooi geschenk aan hun achterban. Rusten met 0-0, niet nadat John Bostock in de allerlaatste sekonden van de eerste periode doelman Oukidja op vrijschop onder vuur nam.

Debuterend coach Rachid Chiabb zag mogelijkheden en dus posteerde hij Badri in de aanloopzone ter vervanging van linksachter Huyghebaert, die nochtans behoorlijk weerwerk had gegeven aan het duo Joren Dom - Alassane També. Herschikt in defensie trok RMP de tweede helft op gang en liep vlotjes naar een verre doelpoging in de korte hoek waarmee Joost Terol even worstelde. Volgde al vlug die eerste in een reeks van drie gele kaarten voor de bezoekers. John Bostock liet het allemaal over zich heen gaan zonder reactie, het lot van (te zwaar!) geschorste Kevin Tano en zijn eigen recente strafdag indachtig. De partij ging aardig over en weer, rond de zestien liep het meestal vast. De bezoekers maakten goed gebruik van de geboden ruimte om vanop afstand uit te halen, maar de netten trilden (nog) niet. Handspel in de zestien van Peyre lokte een armenzwaaiende reactie van de wedstrijdleiding uit, niet de gepaste sanctie. Beide clubs maakten ruim gebruik van de buitenspelval, maar even over halverwege glipten de bezoekers er doorheen. Jonas De Roeck wist nog te ontzetten in hoekschop zo bleek volgens de waarneming van de wedstrijdleiding (toch maar even eens de beelden nakijken!). Met verstrekkende gevolgen. Khiter trapte ter rechterzijde. Doorgekopt aan de eerste paal, kon Joost Terol er nog net met een handje bij aan de tweede. Net niet voldoende, want centrale verdediger Peyre benutte de rebound om zijn kleuren op voorsprong te zetten. J.F. Hasselbaink reageerde met een eerste (offensieve) wissel. Jordan Faucher nam op de flank over van Joren Dom, niet zijn sterkste positie. Even later mocht ook Sandro Calabro de zestien komen bevolken en in de slotfase gooide de technische staf er ook nog Freddy Mombongo-Dues bovenop. Mathieu Manset kon zich nog een keertje doorzetten, maar zijn eigen gecreëerde mogelijkheid scheerde helaas bovenkant balk. De toenemende onrust op de banken en zitjes van het Bosuilstadion straalde uit over de grasmat. Tot een echt (snel) slotoffensief waren de elf van Hasselbaink niet meer in staat, al kwam Jordan Faucher met assistentie van Sandro Calabro nog een keertje in positie. Het schot met links was helaas te hoog gericht. Zo mochten de bezoekers met de buit het veld af. In de gedachtegang van hun coach 'meer dan verdiend'... Voor R.A.F.C. alles op de derde periode dan maar en met nog meer versterkingen?

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/01/2014)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Joost Terol
3 Alassane També
4 Jonas De Roeck
25 Kelvin Maynard
5 Jannes Vansteenkiste
7 Joren Dom
4 Wim De Decker
8 John Bostock
2 Roy Bakkenes
19 Mathieu Manset
10 Emrullah Güvenç
 
73' 7 Joren Dom (uit)/
9 Jordan Faucher (in)
85' 2 Roy Bakkenes (uit)/
28 Sandro Calabro (in)
89' 10 Emrullah Güvenç (uit)/
12 Freddy Mombongo-Dues (in)
Royal Mouscron-Péruwelz
16 Alexandre Oukidja
5 Stéphane Pichot
3 Kevin Boli - 62'
29 Thibaut Peyre - 48' - 71'
14 Jérémy Huyghebaert - 17'
10 Sébastien Alliotte - 88'
26 Kevin Vandendriessche
28 Nicolas Perez
27 Sébastien Pannachio
22 Seid Khiter
6 Julian Michel
 
46' 14 Jérémy Huyghebaert (uit)/
9 Anice Badri (in)
70' 22 Seid Khiter (uit)/
17 Marvin Turcan (in)
85' 27 Sébastien Pannachio (uit)/
12 Vincent Provoost (in)