K.A.S. Eupen

1 - 0

Zon. 19/01/2014 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Kehrweg-Stadion

Toeschouwers: 2400
 
Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Lijnrechters: Bourbon Philippe - Simons Mark
 
Na KAS Eupen - R Antwerp FC

Tweede periode eindigt met een sisser op Kehrweg

Eigen bericht - Half januari en R Antwerp FC was toe aan de tweede opdracht van het kalenderjaar. De fans waren voor een keertje kleiner in getal, de aanmoedigingen klonken tussen het lokale orkest dreigend in de rug van doelman Joost Terol, onder de rood-witte reuze-vlag, netjes gestreken en symbolisch voor de ambities van de twaalfde man op de half gevulde bezoekerstribune. Coach J.F. Hasselbaink stuurde verrassend Freddy Mombongo-Dues in de startersrij tegen zijn gewezen club, in de hoop er net als in Geel een paar doelpunten aan over te houden. David Iboma, met spiksplinternieuw kapsel, had net als Jorn Brondeel, Seppe Kil, Joren Dom, Jordan Faucher, Salomon Nirisarike en Sandro Calabro, opnieuw een plekje in de wedstrijdselectie. Joost Terol ging voor het eerste fluitsignaal van Erik Lambrechts als enige de wedstrijdbal bevoelen en dan waren ze er alle 22 klaar voor: het begin van het slot van de tweede periode. Joren Dom zou al vlug de dug-out verlaten om Emrullah Güvenç die na een onbestrafte fout (en zo zouden er nog wel meer ten voordele van de thuisploeg, volgen) trekkebenend het terrein diende te verlaten. De wedstrijdleiding was zo vriendelijk Antwerpcoach J.F. Hasselbaink in volle eerste helft daarover verantwoording af te leggen, zo lokaal getint waren z'n beslissingen (PeWe - De ANTWERPSUPPORTER Online)!

KAS Eupen wint na potige wedstrijd

De eerste helft zou tamelijk gesloten maar intens worden, vooral op het middenveld. Terol moest als eerste doelman in actie komen, al was het maar voor een plukballetje na een kleine carambole in de grote baklijn. Wanneer een uittrap van Terol door Manset werd verlengd, was Mombongo bij de pinken om de bal aan te nemen en overhoeks te knallen. De Duitse Congolees kraakte zijn schot echter en zag de bal voorlangs bollen. Aan de overzijde was het steeds uitkijken met de gevaarlijke driehoek Schouterden — Taulemesse Lallemand. Wanneer Lallemand weggestuurd werd en hij scherp wilde besluiten, kon een Antwerps been het gevaar nog afwenden. Ook in de slotfase van de eerste helft kwam het gevaar van Lallemand, die een voorzet van Schouterden naast devieerde. In tussentijd was Antwerp echter zeker de gevaarlijkste ploeg. Minpuntje in het hele gebeuren was het uitvallen van Güvenç. ‘Superturk’ moest al na 25 minuten naar de kant met een teenblessure en werd vervangen door Dom. Met twee kopballen en een schot van Manset (1x voorlangs, 1x naast en 1x over), en een volley van Bakkenes (over), waren het in ieder geval de rood-witten die met het meeste moed de kleedkamer mochten opzoeken.

Eupen toonde zich na de thee agressiever dan voorheen en wisten zo meer te creëren. Twee pogingen van Taulemesse konden Terol echter niet verontrusten, en ook enkele corners konden afgeweerd worden. Wanneer de bal het veld doorkruiste en Schouterden in schietpositie kwam, weet je doorgaans hoe laat het is. De linkspoot poeierde het leer laag onder Terol door, 1-0. KAS Eupen bleef gevaarlijk, al richtte het zich nu meer op de counter. Het was zowaar centrale verdediger Diagné die de bal scherp kon voorzetten, waar Taulemesse kwam aanglijden en het kader nipt miste. Met de inbreng van Kil wist Antwerp de vrije ruimte weer meer te vinden, wat leidde tot een schot van Bakkenes dat naast vloog, en vervolgens een lage schuiver van diezelfde Bakkenes die gered werd door Deumeland. De minuten tikten weg, fel geholpen door de Eupenaren die - net als op de Bosuil in augustus - vielen als vliegen. Het schot van Ndiaye miste precisie, net als de kopbal van Maynard die een metertje over de lat vloog. Even leek het wonder nog te gaan geschieden, maar de 'point blank' knal van Manset in de laatste minuut verdween zowaar nog over het kader.

Geen puntendeling dus, maar een 1-0 verlies voor de Reds. Zo moeten we de felbegeerde vierde plaats in de algemene rangschikking verder zien uitlopen. Gelukkig gaan vanaf volgende week de tellers weer op nul en begint het derde en laatste periodekampioenschap. Voor de Great Old komt het er dus op aan om de kopjes snel weer vrij te krijgen en er weer met volle moed tegenaan te gaan (T.S. - www.rafc.be)!

(bron: Clubmedia - 19/01/2014)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Joost Terol
3 Alassane També
4 Jonas De Roeck (K) - 86'
25 Kelvin Maynard
5 Jannes Vansteenkiste
2 Roy Bakkenes
8 John Bostock
6 Wim De Decker
10 Emrullah Güvenç
22 Mathieu Manset
12 Freddy Mombongo-Dues
 
24' 10 Emrullah Güvenç (uit)/
7 Joren Dom (in)
70' 12 Freddy Mombongo-Dues (uit)/
20 Seppe Kil (in)
83' 2 Roy Bakkenes (uit)/
28 Sandro Calabro (in)
K.A.S. Eupen
1 Jonas Deumeland
7 Mukoni Mata Pedro - 87'
5 Diawandou Diagne (K)
44 Juan Ochoa
12 Ntuthuko Radebe
17 Phakamani Mngadi
13 Alassane Diallo
10 Samuel Assamoah
18 Nils Schouterden - 63'
19 Florian Taulemesse
21 Michaël Lallemand
 
72' 17 Phakamani Mngadi (uit)/
8 Samba Ndiaye (in)
84' 10 Samuel Assamoah (uit)/
27 Christian Kabasele (in)