Lommel United

1 - 0

Vrij. 31/01/2014 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Soevereinstadion

Toeschouwers: 1500
 
Scheidsrechter: Philippe Vinche

Lijnrechters: Christophe Berbiers - Pieter Becquet
 
Verdwaalde kogel bezegelt lot van de Great Old

Eigen bericht - Er zit een vreemde regelmaat in de uitslagen tussen de beide clubs. De bezoekers voelen zich thuis op vreemd terrein en pakken meestal een of zelfs alle drie de punten mee naar huis. Van de laatste zes ontmoetingen over en weer verloor de Great Old er amper één, werd het twee keer remise en al was het verschil zelden meer dan een doelpunt, liefst vier keer wisten de rood-witten de driepunter toch vast te grijpen. Die cijfers waren alvast een opsteker voor coach J.F. Hasselbaink nu hij uit zijn selectie voor deze 'wedstrijd van de laatste kans', een groot aantal titularissen moest missen. Emmo Güvenç en John Bostock waren weliswaar aan de beterhand, maar competitieklaar nog lang niet. Seppe Kil (geel) moest bovenop de nederlaag, boeten na de doortocht van AFC Tubize. Mathieu Manset zag zijn 'zaak' in beroep uitgesteld worden en was in extremis toch speelgerechtigd. De Bosuil maakte deze week kennis met Chelsea-starlet Billy Clifford, 1,7 groot, een en al ambitie om het bij de Great Old waar te maken, maar moest wel richting Limburg zonder Funso Ojo die een belangrijke rol speelde in de heenwedstrijd, maar vandaag op de laatste dag van de wintermercato zijn contract beëindigde bij de Great Old.

Ondanks intensieve verzorging, moest R Antwerp FC bovendien in de vervanging voorzien van aanvoerder Jonas De Roeck, waardoor Kelvin Maynard opnieuw centraal in verdediging inschoof. Selectiezorgen dus voor J.F. Hasselbaink, maar ook de Limburgse coach had moeten puzzelen. Een gele schorsing in defensie en een offensieve onbeschikbaarheid bij de fusieclub werden nagenoeg binnen de kern van de heenwedstrijd beslecht middels een (groot) aantal positiewijzigingen in het elftal. Toch was vooral de organisatie rond de cirkel met het duo Debauve en Omolo opvallend. Begon de partij nogal gelijkopgaand, na het eerste kwartier werd het zonder meer duidelijk wie van de bezoekers aan de winnende hand was rond de middencirkel. Wim De Decker werd als eerste geelbestraft door de wedstrijdleiding en zou voor de rest van de partij bij elk balcontact op een striemend en onverdiend lokaal fluitconcert getrakteerd worden. En het moet gezegd de fusie-aanhang had lange tijd energie en volume nodig om de activiteiten van de Antwerpmiddenvelder te volgen. Achter het doel van Thoelen, zorgde de al bij al nog talrijke rood-witte achterban voor tegengas. De felste reactie kwam er uit het bezoekende vak na het handspel in de zestien van Lommel United op de inzet van Wim De Decker na een afgeweerde corner van Joren Dom. Scheidsrechter Vinche sloot er net als vele collega's voor en na hem de ogen voor. Bart Goossens, in de zomer van 2011 nog testspeler op de Bosuil o.l.v. Colin Andrews, trok de kar voor de Limburgers over de rechterflank. Hoewel hij in laatste instantie tijdelijk onder zijn straf kon uitkomen, speelde Mathieu Manset het eerste half uur een weinig opvallende rol, ingeklemd als hij zat tussen het tweetal Neven en Lenaerts. In de Antwerpse zestien bleef het eenzaam koukleumen voor Joost Terol. Zijn interventies waren te tellen op de vingers van één houthakkershand. Salomon Nirisarike moest weliswaar op gevaar van een strafschop af de bal uit de voeten van Regales halen, die uiteraard maar wat graag tot een fopduik besloot. In de reactie plaatste Kevin Tano een schampschot over de Lommelse muit. De dubbele nul was een illustratie voor een gebrek aan kansen, niet voor een gebrek aan kamplust dat beiderzijds resulteerde in publieke verwittigingen van de wedstrijdleiding.

De tweede helft begon met ongewijzigde elftallen, zij het dat Lommel-coach de ontwikkelingen volgde vanuit de tribune. Opnieuw tot rust en kalmte gekomen, mocht hij helaas voor hem zijn dug-out niet meer in, zo schrijft het het reglement blijkbaar voor, aldus nog de Lommel-coach tijdens een geanimeerde en bij momenten ook grappige persbabbel achteraf. R Antwerp FC trok de buitenspelval open. Tomislav Gomelt, die even voorbij het uur zijn startersplaats inruilde voor de dug-out, vuurde een kogeltje over het doel van Thoelen af. Zijn vervanger Billy Clifford amper op het terrein of Regales ontsnapte even aan de aandacht van de rood-witte verdediging. Hij nam Joost Terol tegenvoets te grazen. Coach J.F. Hasselbaink had voor deze faze geen goed woord over voor zijn afweergordel. Op de persbanken ratelden de toetsen van de klavieren om kond te doen van het doelpunt. De ontgoocheling van de rood-witte karavaan verspreidde zich vliegensvlug via de sociale media. R Antwerp FC trok manmoedig in het verweer, maar de Limburgse publieke hoon voor Wim De Decker klonk steeds sporadischer, al overstemden de groen-witten nu wel met sprekend gemak de Antwerpaanhang die er zowaar heel stil van geworden was. Met steun van invaller Calabro trok Mathieu Manset zich nu wel enkele keren onder de klevende Limburgse organisatie uit, maar echt gevaarlijk werd de spits zelden. Wel moest doelman Thoelen alles uit de kast halen om de tegenvoetse poging van de Fransman met de vuisten in corner te keren. Sandro Calabro had de gelijkmaker aan de voet, maar streelde de verkeerde kant van de staak. De slotfaze werd helemaal gedomineerd door vertragingsmaneuvers en een dubbele wissel aan Lommelse zijde. Rood-wit kreeg exact twee minuten en achtenvijftig sekonden toegift, maar de achterstand bleef tot het laatste fluitsignaal op het bord. Zonder echte kansen had de fusieclub de driepunter weten te grijpen.


(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 31/01/2014)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Joost Terol
3 Alassane També - 44'
16 Salomon Nirisarike
25 Kelvin Maynard
5 Jannes Vansteenkiste
7 Joren Dom
2 Roy Bakkenes
6 Wim De Decker (K) - 16'
17 Tomislav Gomelt - 29'
22 Mathieu Manset
11 Kevin Tano
 
56' 17 Tomislav Gomelt (uit)/
19 Billy Clifford (in)
76' 2 Roy Bakkenes (uit)/
28 Sandro Calabro (in)
86' 11 Kevin Tano (uit)/
12 Freddy Mombongo-Dues (in)
Lommel United
1 Yannick Thoelen
2 Bart Goossens
19 Toon Lenaerts
6 Glenn Neven
5 Jelle Ryckx
18 Wouter Scheelen (K)
22 Johanna Omolo
14 Ken Debauve - 71'
8 Jentl Gaethofs
9 Romero Regales - 33' - 58'
13 Loris Brogno - 20'
 
78' 13 Loris Brogno (uit)/
10 Thomas Jutten (in)
84' 8 Jentl Gaethofs (uit)/
17 Siegerd Degeling (in)
87' 18 Wouter Scheelen (uit)/
25 Christopher Verbist (in)