R. Antwerp F.C.

1 - 1

Zon. 09/02/2014 15:00 u.

R.C.S. Visé

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3.904
 
Scheidsrechter: Gunter Boelen

Lijnrechters: Yves Kenens - Dirk Stallaert
 
Invallers redden Great Old van nederlaag tegen reekslaatste.

Eigen bericht - Het woord 'crisis' rolde de afgelopen week uit meer dan één toetsenbord om de sfeer op en rond de Bosuil te omschrijven. Koppel daar de woorden 'coach' en 'ontslag' aan en je had stof te over voor weinig genuanceerde standpunten en krantekoppen. Onder dergelijke duivelse omstandigheden de wedstrijd tegen de reekslaatste voorbereiden was niet echt een pretje, selectieknopen doorhakken, allicht nog veel moeilijker. John Bostock kwam terug uit blessure, Seppe Kil mocht opnieuw na zijn schorsing, Maël Lépicier tekende een contract en lag plots in balans met Jonas De Roeck en Salomon Nirisarike. Lastige keuzes allicht, met voors en tegens. Voor de offensieve sector bleven Sandro Calabro, Freddy Mombongo-Dues en Kevin Tano over. Mathieu Manset (schorsing) en Emrullah Güvenç (blessure) waren immers onbeschikbaar voor de dienst. Uiteindelijk kostte de uitnederlaag te Lommel Roy Bakkenes zijn plaatje in de selectie en Tomislav Gomelt zijn basisplaats. Doelman Yves Ma-Kalambay kreeg uiteindelijk Jonas De Roeck, Freddy Mombongo-Dues, David Iboma, Tomislav Gomelt, Billy Clifford en Seppe Kil naast zich in de dug-out. CS Visé opteerde voor een versterkte vijfmansdefensie om de Bosuil-klip zonder kleerscheuren te nemen... Een kleine vierduizend kijklustigen (onder wie zevenenveertig bezoekers uit het Luikse!) trotseerden het stormweer om hun respectieve kleuren aan te moedigen.

De aftrap was voor de bezoekers, de eerste hoekschop voor Joren Dom, daartussenin gebeurde er weinig. Ook de fans hadden het moeilijk op te tornen tegen de snijdende stormwind. CS Visé schermde het doel met alle middelen af en dus was het aan Joren Dom om af de rechterflank voor een splijtende voorzet te zorgen. Sandro Calabro kwam er net niet met de blauwe voetbalschoen bij. Een poging van Camara werd aan de overkant afgetopt door Salomon Nirisarike. Het leverde twee corners op rij op telkens na verbruik van heel veel speeltijd door Vaccara voor doel gebracht. De rood-witte verdediging was zelfs bestand tegen de halve omhaal van Rherras. Kevin Tano werd ten koste van een gele kaart door Aka Etien afgestopt. Doelman Fillieux had de beide vuisten nodig om het projectiel van John Bostock uit zijn doelvlak te houden. Joren Dom joeg een nieuwe vrijschop voor het doel, Sandro Calabro aarzelde, maar sleepte er toch een nieuwe hoekschop uit. De Antwerpspits, kreeg achteraf een voldoende van zijn coach, maar kopte even voorbij halverwege de eerste periode de corner van John Bostock naast. Sandro Calabro verlengde een aanspelen van Wim De Decker, Joren Dom zag zijn kopbal in de handen van Fillieux vallen. Voor het half uur nog twee pogingen van Sandro Calabro, maar het schot en de kopbal waren slechtgericht. Joost Terol had de bal nog niet gevoeld. De poging van Camara zwaaierde, gedragen door de wind, niet alleen voorbij het Antwerpdoel, maar leverde de Great Old zelfs een inworp op voor Jannes Vansteenkiste. "Er waren kansen", zo had coach J.F. Hasselbaink het gezien. De tussenstand bij de rust bleef toch op de dubbele nul steken.

CS Visé had om onduidelijke redenen al voor het rustsignaal gewisseld, de Antwerpcoach stuurde zijn effectief ongewijzigd terug. Pas ruim voorbij het uur zouden Freddy Mombongo-Dues en Billy Clifford en nog later Seppe Kil zich losmaken van de bank om in de slotfaze van de partij een rol van betekenis te spelen. Op dat ogenblik keek de Great Old al even tegen een kleine, maar zo moeilijk uit te wissen achterstand aan. Joost Terol moest voor het eerst met de handen aan de bal in de 51e minuut. Bij de volgende passage van de bezoekers op zijn speelhelft, werd hij in het ongelijk gesteld. Scheidsrechter Boelen liep John Bostock in een duel in de middencirkel in de weg en weg liep Camara met de bal... Debutant Maël Lépicier raapte het steekje op, maar werd (ten onrechte!) teruggefloten. Camara stuurde door de muur, Rherras controleerde met de hand en haalde vernietigend uit. De bezoekers stonden tegen elke logica in op voorsprong. J.F. Hasselbaink wachtte op een reactie. Wim De Decker betaalde zijn inzet met een gele prent. Even later vloog ook Kelvin Maynard in het opschrijfboekje. Het vijfde kwartier begon met een dubbele wissel. Freddy Mombongo-Dues en Billy Clifford tussen de lijnen, maar de ingreep kon op weinig bijval rekenen bij de geïrriteerde achterban. Alweer werden de woorden 'coach' en 'buiten' in een uithaal uitgespuwd. Fillieux eindelijk geklopt, maar Wim De Decker werd gedwarsboomd door de deklat. In combinatie met invaller Seppe Kil bleek de inbreng van Freddy Mombongo-Dues toch een geslaagde zet. Seppe Kil werd randje zestien meter op onreglementaire manier tegengehouden, de Congolese topschutter draaide de vrijschop buiten bereik van muur en doelman Fillieux tegen het touwwerk. Rood-wit duwde CS Visé nu helemaal terug, maar nog drie extra minuten volstonden evenmin om de score helemaal in eigen voordeel om te buigen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 09/02/2014)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Joost Terol
3 Alassane També
16 Salomon Nirisarike
23 Maël Lépicier
5 Jannes Vansteenkiste
7 Joren Dom
6 Wim De Decker (K) - 65'
25 Kelvin Maynard - 72'
8 John Bostock
11 Kevin Tano
28 Sandro Calabro
 
75' 11 Kevin Tano (uit)/
12 Freddy Mombongo-Dues (in) - 88'
75' 8 John Bostock (uit)/
19 Billy Clifford (in)
86' 25 Kelvin Maynard (uit)/
20 Seppe Kil (in)
R.C.S. Visé
77 Juliann Fillieux
19 Manuel Angiulli - 70'
29 Valentin Goffin (K)
4 Marin Lacroix
6 Luigi Vaccaro
5 Kevin Aka Etien - 15'
17 Daan De Pever
11 Jonathan Fondaire
21 Alessio Cascio - 60'
23 Faycal Rherras - 68'
28 Idrissa Camara
 
38' 6 Luigi Vaccaro (uit)/
30 Giovanni La Mantia (in)
86' 23 Faycal Rherras (uit)/
14 Jonathan Lifeka Benteke (in)