RWDM Brussels FC

1 - 1

Zon. 09/03/2014 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Edmond Machtens

Toeschouwers: 1.142
 
Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters: Cedric Lescalier - Vito Di Vincenzo
 
"Missen een killer" (J.F. Hasselbaink)

Eigen bericht - Een maart was beslist geen voetbalavond als een andere voor stamnummer een. De pers bracht drogredenen aan om het supportersprotest te onderbouwen, de politiek intervenieerde als een olifant in een trofeeënkast, de verkiezingen van mei in het achterhoofd? In tegenstelling tot de beslissingen in Dour, was er al langer beslist én over de combiregeling én over de wedstrijddag, Belgacom TV terwille. "De knopjes moesten vlug om", aldus Joren Dom na afloop van de zondagse confrontatie tussen RWDM Brussels FC en R Antwerp FC in het Edmond Machtensstadion. Met ruim 220 (van de circa 1100 aanwezigen) waren ze, de Antwerpsupporters om hun team op de dag des heren te volgen naar het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest. Jorn Brondeel lijkt eindelijk zijn stek onder de lat vast te hebben. Coach J.F. Hasselbaink stuurde een perfecte doorslag van het elftal van een week eerder tussen de lijnen, ook al trainde Maël Lépicier na interlandverplichtingen slechts enkele keren op de Bosuil. John Bostock van zijn kant had een ziektebeeld te overwinnen, maar stond fris en monter aan de aftrap. Emrullah Güvenç moest opnieuw zijn ongeduld in de zonnige dug-out verbijten.

RWDM Brussels FC onderging in vergelijking met de heenwedstrijd een niet onaanzienlijke make-over en kwam met haast een halve 'nieuwe' ploeg aanzetten. Coach J.G. Wallemme wilde wel graag winnen, zo verklaarde hij althans, maar zorgde in de eerste periode voor een gesloten veldbezetting met twee controlerende middenvelders onder de cirkel, van wie Tunani nog in de eerste periode zou uitvallen. R.A.F.C. had de aftrap middels Kevin Tano en Wim De Decker. De sterkhouder zou al vlug aansluiting vinden blauwgeschoeide Sandro Calabro. Het foutieve duel met Habarugira leverde de rood-witten een vrijschop op. Joren Dom kwam uit op de vuist van Sourzac. De corner van John Bostock viel perfect op het voorhoofd van Jonas De Roeck. De kopslag belandde op de staak. De rebound van Sandro Calabro werd afgevlagd. Een schuchtere reactie van de thuisploeg werd door... de Antwerpspits op zijn beurt afgeslagen. Vervolgens trok de rood-witte afweer de buitenspelval open om Brussels gevaar voortijdig te smoren. R Antwerp FC zocht geduldig naar een doorgang, stuurde Kevin Tano diep maar die kwam onzacht in contact met Habarugira. John Bostock schilderde de vrijschop op het voorhoofd van Sandro Calabro en die knikte bijna ongehinderd binnen (0-1). De twaalfde man nam het nu (helemaal) over van het Brusselse huisorkest. Amper twee minuten na de openingstreffer kwam er ei zo na de verdubbeling.

Kelvin Maynard piloteerde de diepe bal middels een halve omhaal centimeters naast het doel van Sourzac. Diezelfde Kelvin Maynard ging in een stevig, maar sportief duel met Habarugira als eerste in een reeks van vijf in het boekje. Sourzac was even voorbij het half uur ter plekke om de bal van John Bostock richting rechterbenedenhoek onschadelijk te maken. RWDM Brussels FC kwamen pas in de slotfase van de eerste periode aan hun eerste hoekschop, het werden er meteen twee op een rij van specialist Lkoutbi. Gevaar voor Jorn Brondeel leverde het niet op. De Antwerpbank hield even de adem in, maar de rebound van Lkoutbi was slecht gericht.

R Antwerp FC nam de voorsprong verdiend mee naar binnen en kwam na de kampwissel ongewijzigd terug. Jonas De Roeck verscheen opnieuw tussen de lijnen met een neusmaskertje vanwege een bloedende verwonding tijdens de eerste wedstrijdhelft. RWDM Brussels FC had zijn verdedigende kracht Tunani al in de eerste periode zien uitvallen en dus gaf coach J.G. Walleme aanvallender consignes mee aan zijn elf. Het fnuikte tijdelijk de doorgang richting doel voor de bezoekers. De Antwerpverdediging werd in de rug gepakt door een diepe bal van Habarugira. Gounongbe verlengde via een Antwerps been overhoeks in het doel van Jorn Brondeel. De Brusselse tribune veerde plotseling op. De Antwerpcoach herschikte ook zonder wissels zijn team. J.F. Hasselbaink liet een rijtje inzakken, posteerde Maël Lépicier op linksachter en joeg Jannes Vansteenkiste voluit het offensief in in steun van Joren Dom die tijdelijk op de tien ging lopen. Ondanks zijn gehavende gezicht verlengde Jonas De Roeck een vrijschop richting kruising. Doelman Sourzac had een prima reflex in huis. RWDM Brussels FC maakte van de afgeslagen hoekschop van John Bostock een degelijke uitbraak, tot stevige Alassane També tot staan bracht. Ook de rechtsachter zou net als Wim De Decker in het schrijfboekje van Verboomen terecht komen. Halverwege de periode leek R.A.F.C. opnieuw richting voorsprong te spurten. Kevin Tano kwam één op één met Sourzac, maar loste het projectiel pal op het lichaam van de doelman. J.F. Hasselbaink kent betere oplossingen, zo liet hij duidelijk blijken tijdens de persbabbel.

RWDM pakte uit met enkele afstandsschoten. Op aangeven van Maël Lépicier had Joren Dom nog een paalscherend schot in huis. In de slotfase maakte Emrullah Güvenç nog even zijn opwachting voor zijn eerste speelminuten sedert 19 januari, zo lang kan een kwalijke stamp inderdaad blijven nazinderen! Een keertje nog moest Jorn Brondeel met de vuist aan het werk op hoekschop van Lkoutbi, scoren deed geen van beide ploegen nog onder een weelderige vroegzomer zon. Leek J.G. Wallemme ronduit ontevreden over de afloop, coach J.F. Hasselbaink claimde de driepunter op basis van het aantal kansen, maar... "we missen een killer", klonk het bekend in de oren. Joren Dom had het moeilijk om zijn ontgoocheling weg te steken in een interview met RAFC.tv, maar hoopt wel op een stuntje tegen de reeksleider.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 09/03/2014)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
26 Jorn Brondeel
3 Alassane També - 61'
4 Jonas De Roeck (K)
23 Maël Lépicier
5 Jannes Vansteenkiste
6 Wim De Decker - 88'
7 Joren Dom
25 Kelvin Maynard - 28'
8 John Bostock
11 Kevin Tano
28 Sandro Calabro - 23'
 
65' 11 Kevin Tano (uit)/
22 Mathieu Manset (in)
81' 28 Sandro Calabro (uit)/
10 Emrullah Güvenç (in)
RWDM Brussels FC
1 Martin Sourzac
8 Yakhoubo N'Diaye
16 Mahamoudou Kéré
18 David Habarugira
6 Jérôme Nollevaux (K)
4 Kevin Tunani
5 Kevin Nicaise - 69'
14 Sami Lkoutbi
17 Hakan Bilgic
9 Hamid Bouyfoulkitne - 56'
12 Frédéric Gounongbe - 50'
 
43' 4 Kevin Tunani (uit)/
10 Abdelmajid Doudouh (in)
67' 17 Hakan Bilgic (uit)/
19 Fabio Tonini (in)
75' 19 Fabio Tonini (uit)/
7 Vincenzo Bellia (in)