R. Antwerp F.C.

1 - 0

Zon. 20/04/2014 15:00 u.

K.F.C. Dessel Sport

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.300
 
Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters: Christophe Baillieul - Pieter Becquet
 
Freddy Mombongo-Dues did it again!

Met een gemiddelde van vijf per wedstrijd kreeg de Bosuil een scheidsrechter over de vloer die de (gele) kaarten weet te gebruiken. Toch waren beide coaches om uiteenlopende redenen niet erg opgezet met het kaartenspel van de wedstrijdleiding. Ze zullen alvast een van hun sterkhouders om betwistbare redenen moeten missen bij de allerlaatste opdracht van het reguliere seizoen. Emrullah Güvenç werd met een trap op de enkel, die zijn vervanging onvermijdelijk maakte, duidelijk neergehaald in de zestien, niet zo in de visie van de wedstrijdleiding. De fase werd beslecht met een gele kaart lastens slachtoffer en dus wacht de topschutter van de Great Old de allereerste schorsing in rood-witte loondienst. KFC Dessel Sport moet mogelijk rekenen met een of meerdere strafdagen voor centrale verdediger Kurt Remen na diens directe uitsluiting. De strafmaat nog onbekend, onthield coach Brepoels zich wijselijk van commentaar, hij kreeg wel steun uit onverwachte hoek van collega Hasselbaink. KFC Dessel Sport beëindigde de partij dus met zijn tienen en liep in de slotfase nog meer averij op. Oud-Bosuilcoach Bart Wilmssen, aangekondigd als opvolger in het Armand Melisstadion voor de campagne 2014-2015, weet zodoende ten vroegste volgende zondag of zijn nieuwe club de barrages met de derdeklassers heeft weten te vermijden, maar wenst de Great Old ondertussen net als de vele duizenden Antwerpfans startrecht in de Belgacom League in augustus.

Er waren helende handen nodig om de slachtoffers van o.a. WSB en KSV Roeselare naar de uitgang van het dokterscabinet te begeleiden. Namen te over, de speelkansen van o.a. Kelvin Maynard, John Bostock en Wim De Decker bij het begin van de korte vakantie van hoofdcoach Hasselbaink leken niet bijzonder groot. Groot was de verrassing toen ze alle drie deze zondagmiddag toch in de startersrij liepen. Geen Jannes Vansteenkiste voor zijn drieëndertigste basisplaats op rij en ook de vervanging van Alassane També vergde enige kopbrekens voor de rood-witte technische staf. Kelvin Maynard stopte het gat centraal in verdediging, terwijl Maël Lépicier op linksachter aan de klus begon tegen KFC Dessel Sport. De oproep van 'Act! as One' was niet helemaal in dovemansoren gevallen, want naast oud-coach Bart Wilmssen hadden zich lokale politici, bekende televisiefiguren en ruim 4.300 in het Bosuilstadion gemeld. KFC Dessel was gekomen voor een punt, had de aftrap en grendelde meteen het gebied voor het eigen doel af. Intenties duidelijk. Joren Dom testte als eerste de rood-witte vuurkracht, maar kwam nog niet in de buurt van het doel van Wertelaers. Eerste corner voor John Bostock volgde weldra. Bleek meteen dat Emrullah Güvenç op weinig bescherming van de wedstrijdleiding zou kunnen rekenen. Bevoorraad door David Iboma, was Kevin Tano ter rechterzijde een gesel voor zijn directe opponent met hoekschop voor John Bostock tot gevolg. Joren Dom zag zijn kopbal afgeblokt worden in een nieuwe poging voor... zichzelf ter linkerzijde! Pal op het kwartier ging een voorzetschot van Emrullah Güvenç aan het bezoekende doel voorbij. Even later rondde Emrullah Güvenç een vlotte combinatie in doel af, maar hij zag zijn poging afgevlagd en afgekeurd worden. David Iboma stuurde Mathieu Manset aan, die tussen drie verdedigers doorglipte, maar buiten het doelkader besloot. John Bostock controleerde met links en vlamde met rechts, maar het schot ging echter rakelings naast. Joren Dom kwam vervolgens vrij voor doel, maar mikte op zijn beurt over de dwarsbalk. John Bostock en Joren Dom zagen hun pogingen door doelman Wertelaers afgeblokt worden. In het slotsignaal van de speelhelft dreigde KFC Dessel Sport middels Meeus voor het eerst. Pas bijna een uur later volgde een tweede noemenswaardige doelpoging die nog bijna de volle buit opleverde.

Kelvin Maynard trok van langsom meer naar voren en dreigde kort na de kampwissel. Ook Kevin Tano haalde uit, maar ook hij kon Westelaers niet kloppen. John Bostock werd in de zestien aan het shirt vastgehouden, maar kreeg de fout tegen zich gefloten. De Antwerpverdediging kreeg heel zelden een opponent te zien en bediende zich van de buitenspelval om doelman Jorn Brondeel voor mogelijk gevaar te behoeden. Ook Goor, bij elke baltoets getrakteerd op publieke hoon, werd gevangen. Mathieu Manset pakte aan de overkant uit met een vluchtschot over doel. Kelvin Maynard kopte een afgeweerde hoekschop van John Bostock naast. De kopbal van Mathieu Manset viel krachteloos in de handen van Wertelaers, die meer werk kreeg op te knappen dan hem lief was. Joren Dom was de volgende om de groen-witte defensie te testen. Een collectieve rood-witte combinatie viel net voor de grote rechthoek in 'handen' van Remen, die prompt aan een aftocht van ruim driekwart minuut mocht beginnen van scheidsrechter Verboomen. KFC Dessel Sport met z'n tienen verder. De vrijschop van John Bostock vond de linkerstaak, de rebound van Kevin Tano werd met twee mannetjes aan de doelpalen geheel ten onrechte afgevlagd. Halverwege de tweede periode hadden de bezoekers hun clean sheet nog stevig vast, vooral een gebrek aan precisie speelde Great Old parten. Neergehaald in de zestien, kwam niet dader Spruyt maar wel Emrullah Güvenç tot opluchting van de enkele tientallen bezoekende fans in het opschrijfboekje van de wedstrijdleiding. Joren Dom zag zijn doelpoging gedwarsboomd door Wertelaers. Coach J.F. Hasselbaink zag zich vervolgens genoodzaakt zijn kleine smaakmaker te vervangen. Nog geen applausvervanging, die viel even later wel David Iboma te beurt, na de winnende treffer van... Freddy Mombongo-Dues! Bij de eerste echte uitbraak van KFC verlengde rechtsachter Gielis een niet te missen mogelijkheid naast de rechterpaal. In de omschakeling trok de Great Old een vernietigende raid over het Bosuilgras. Kelvin Maynard, John Bostock, Billy Clifford en opnieuw Kelvin Maynard tikten de bezoekende defensie tureluurs. Freddy Mombongo-Dues had het gaatje en stuurde overhoeks binnen (1-0). Achtentachtig minuten hard labeur leverde uiteindelijk een oververdiende rood-witte zege op. Bezoekend coach Brepoels nam het woord zuur in de mond, want voelt inmiddels de hete adem van KSK Heist in de nek...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/04/2014)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
26 Jorn Brondeel
15 David Iboma
4 Jonas De Roeck (K)
25 Kelvin Maynard
23 Maël Lépicier
7 Joren Dom
4 Wim De Decker
8 John Bostock
11 Kevin Tano
10 Emrullah Güvenç - 73'
22 Mathieu Manset
 
76' 10 Emrullah Güvenç (uit)/
12 Freddy Mombongo-Dues (in) - 88' - 88'
84' 15 David Iboma (uit)/
19 Billy Clifford (in)
90' 11 Kevin Tano (uit)/
2 Roy Bakkenes (in)
K.F.C. Dessel Sport
1 Stijn Wertelaers (K)
15 Zico Gielis
4 Andrew Petersen
18 Kurt Remen - 65'
3 Marvin Ofori-Appiah
11 Roy Meeus - 51'
8 Dries Van Lommel
14 Prince Asubonteng
23 Bart Goor
9 Hans Hannes
19 Ratko Vansimpsen
 
66' 11 Roy Meeus (uit)/
22 Frederik Spruyt (in)
69' 8 Dries Van Lommel (uit)/
17 Omar Bennassar (in)