R. Antwerp F.C.

5 - 0

Din. 14/04/1987 15:00 u.

Valerengen IF Oslo

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 250
 
Scheidsrechter: ---
 
Na R Antwerp FC - Valerengen

Frans van Rooij was prima regisseur op de Bosuil

's Morgens een training en 's middags een wedstrijd: zo zag de dag eruit voor de kern van George Kessler. In het vooruitzicht van de verplaatsing naar RSC Anderlecht alvast een stevige conditionele test voor de 'Great Old', met een experiment bovenop met Berry van Aerle als rechtermiddenvelder. Na de pauze werd dat niet voortgezet hetgeen de van PSV geleende speler een vervroegde douche opleverde. Het was trouwens voor R.A.F.C. niet nodig om de volle negentig minuten voluit te gaan.

Het Noorse Valerengen, bezig aan de voorbereiding op de competitie die eind april herbegint, was geen schim van het team dat KSK Beveren partij gaf in Europees verband.
Voor R.A.F.C. niet gelaten. Frans Van Rooij rolde geregeld de loper uit voor zijn teamgenoten. Scoren deed aanvankelijk alleen Mark Van der Linden die een actie Mariman-van Rooij al voor de pauze afrondde.

Na de rust ging het vlotter en Frans van Rooij liet eerst Harry Cnops en daarna Cisse Severeijns toe de score naar 3-0 te tillen. Via Gunter Van Eyck en opnieuw Cisse Severeijns werd het zelfs een onverwachte hoge zege voor nauwelijks tweehonderdvijftig toeschouwers.

Opvallend was de afwezigheid van Arek Klimas afwezig bleef, terwijl Plamen Nikolov wel de hele wedstrijd op de rechtsbackplaats speelde. Berry van Aerle kon zich voor een keer in het middenveld kon uitleven gedurende de eerste speelhelft. Een zet voor de wedstrijd tegen RSC Anderlecht? Ratko Svilar van zijn kant, kreeg een dagje rust, zodat trainer George Kessler nog eens 90 minuten een feilloze Schippers aan het werk zag (Rob V.D.S - bron: onbekend - 14/04/1987).

(bron: de pers - 14/04/1987)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Nicky Schippers
6 Plamen Nikolov
8 Danny Koekelcoren
4 Pascal Plovie
5 Rudi Smidts
2 Berry van Aerle
7 Frans van Rooij
3 Frank Mariman
9 Thierry Pister
11 Harry Cnops - 65'
10 Marc Van der Linden - 10'
 
46' 5 Rudi Smidts (uit)/
17 Rudi Taeymans (in)
46' 2 Berry van Aerle (uit)/
14 Rony Van Rethy (in)
66' 10 Marc Van der Linden (uit)/
12 Cisse Severeyns (in) - 74' - 87'
74' 7 Frans van Rooij (uit)/
16 Gunter Van Eyck (in) - 82'
Valerengen IF Oslo