R. Antwerp F.C.

0 - 0

Zat. 06/12/2014 20:00 u.

A.F.C. Tubize

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3500
 
Scheidsrechter: Rob Dieperink

Lijnrechters: Bas Steinhauser - Nick Stuifzand
 
Dubbele nul levert beiden halve inzet op
Eigen bericht - Van AFC Tubize wordt in tegenstelling tot de kern van Richard Stricker bij hoog en bij laag beweerd dat de ploeg in welke samenstelling ook over een voorbeeldige knokkersmentaliteit beschikt. Ook bij het bezoek op Sinterklaasavond zou aanvoerder Neels exemplarisch kunnen zijn in een voortrekkersrol voor de Waals-Brabanders. Verwachtte iedereen een (bijna) ongewijzigde rood-witte elf, de Antwerpcoach gaf de voorkeur aan Jannes Vansteenkiste op linksachter, de herintrede van Papé Diakité ten koste van David Iboma hadden maar weinigen zien aankomen. Opnieuw was een belangrijke taak voorzien voor Emrullah Güvenç die in Stade Le Pairay een opvallende hoofdrol had vertolkt. Superturk lijkt in 't diepste van zijn gedachten evenwel bezig met het zoeken naar de uitgang van het Bosuilstadion, als we de pers hieromtrent mogen geloven. En wie zijn wij om aan de Gazet te twijfelen. Tribune 2 kleurde aardig zwart en de overzijdse hoofdtribune ondergaat langzaam, maar zeker een (zichtbare) metamorfose.

Die noeste arbeid leverde helaas in het eigen huis nog maar bitter weinig overwinningen en punten op. De verwachtingen waren desondanks wel weer hooggespannen bij de achterban bij het begin van de eerste wintermaand. De 'terugkeer' van verloren zoon Dong Fangzhuo aan de aftrap samen met de G-fanclub zorgde alvast voor een leuke opener, al had groot en vooral klein misschien toch ook een rolletje weggelegd gezien voor een goedheilige die zijn naamdag vierde zonder zwarte piet, maar in het Bosuilstadion helaas verstek gaf.

Emrullah Güvenç en William Owusu hadden de aftrap en het ging al vlug richting spits, doelkansen bleven uit. Doelman Goblet kon zich beperken tot plukwerk. De eerste bezoekende uitbraak werd door Ndabashinze gehonoreerd met een poging die bijna over het Atriumgebouw klom. Opluchting bij stadionomroeper Daniël Vuylsteke dat hij die tongenbreker niet hoefde aan te kondigen. Eerste corner was rood-wit getint na een grondscherende uithaal van Jannes Vansteenkiste, al had de Great Old er wel tien minuten over gedaan. Een klusje voor Emrullah Güvenç, maar de stevige rood-gele afweer (ondanks heel wat offensief volk bij de elf uit Waals-Brabant) doorzag het manoeuvre tijdig. Onvermoeibare Doumbouya maakte zich even los, maar zag zijn bal over de balk van Boeckx klimmen. Aan de overkant maakte Seïd Khiter kennis met de bezoekende buitenspelval. Het publiek roerde zich, maar moest zich opwarmen aan randverschijnselen.

Zo toonde Emrullah Güvenç bij een volgende hoekschop voor zijn kleuren nadrukkelijk de bal. AFCT maakte daarvan gebruik om randendsnel op de vlucht te gaan. Günther Vanaudenaerde (die na de kampwissel vervangen zou worden door David Iboma), liet niet begaan. Net voor het ingaan van het derde kwartier moest bezoekend doelman Goblet twee keer na elkaar in actie komen. De kopbal van William Owusu Acheampong overwinnen was gemakkelijk, de uithaal van Joren Dom dicht bij de doelpaal was een aardig stuk moeilijker. Bij de navolgende corner van Emrullah Güvenç draaiden William Owsusu Acheampong, Papé Diakité en opnieuw Emrullah Güvenç een rondje en Khiter kon aanleggen. Het schot miste echter de juiste richting. De uithaal van Fennouche was even verrassend als flitsend, Antwerpdoelman Boeckx bediende zich tot ontzetting van het bezoekersvak van zijn vuist om het projectiel vanonder de balk vandaan te pulken.

Neels kwam zich zowaar met het vervolg bemoeien, al ging het schot wel hulpeloos ver naast. Seïd Khiter kon in de vlucht op een aangever van Emrullah Güvenç trappen. Het schot klom helaas alweer over het doelhout. Emrullah Güvenç zag een volgende corner stranden op de vuisten van Goblet. Joren Dom stuurde de rebound van een haartje naast.Terwijl Antwerpcoach Richard Stricker met een paar goede mogelijkheden op voorsprong rekende, was David Iboma al aan zijn opwarming bezig. De brilscore stond ondertussen nog op het bord.

Johanna Omolo, vaak in bitsig duel met Liard en Neels, maakte van de aftrap van AFCT gebruik om langs Papé Diakité en David Iboma al vlug een volgende hoekschop te versieren. David Iboma zat meteen lekker in de match en kon zich aanvallend uitleven over de rechterflank. Zijn ingevingen zorgden voor gepaste onrust in rood-gele de gelederen. Joren Dom lanceerde zichzelf, maar raakte verstrikt in de bal. Volgde al vlug een eerste vervanging en andere looptijdvertragende activiteiten van de bezoekers, al ging de stadionklok daarbij niet mee. Goblet verhinderde de lokale voorsprong. De voorzet van David Iboma kwam via de bezoekende doelman tot bij Emrullah Güvenç die op zijn beurt de vuist trof. In een volgende fase liepen William Owusu Acheampong en Papé Diaktite (!) net voldoende in elkaars looplijn zodat de mooie voorzet van Jannes Vansteenkiste geen doelrijp vervolg kende aan de tweede paal.

Coach Colbert reageerde vanuit de dug-out met een tweede wissel. De vervanging van Neels veranderde niets aan de overtuiging en stevigheid van de bezoekende organisatie. Terwijl de Great Old gedoemd was te blijven wroeten op zoek naar de openingstreffer, liep Diané een aantal keren gezwind tussen de lijnen. Om lokale doelman Boeckx na een record aantal minuten buiten beeld, opnieuw aan het werk te krijgen was toch beter nodig. AFCT had blijkbaar gewacht tot de binnenkomst van Anthony Di Lallo om via Ndabashinze een streep langs de doelmond van Frank Boeckx te trekken. Dat was niet alleen even schrikken voor de rood-witte fans, het was tevens het begin van een (verwoed) slotoffensief van de bezoekers. Eindelijk kwam enig aanvallende geweld tot leven, al kwam spits Doumbouya defensief ook een handje toesteken. De Antwerpdefensie toonde zich op haar beurt onberispelijk in de uitvoering van haar taak, al zal de opdracht tegen OHL wel uitgevoerd moeten worden zonder volgeboekte Gertjan Martens.

De centrale verdediger stond nu wel op de juiste plek om de kopbal van Kheyari voor de lijn te ontzetten. De Great Old schrijft met Anthony Di Lallo en Joren Dom nog twee (halve) kansjes bij op het rekest, maar de nul van het bord halen lukte niet meer. Ontgoocheling alom, al bleef coach Richard Stricker toch opnieuw recht na het spervuur van de Gazet.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 06/12/2014)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
21 Frank Boeckx (K)
32 Günther Vanaudenaerde
3 Papé Abdoulaye Diakité
25 Jonas De Roeck
4 Gertjan Martens - 61'
5 Jannes Vansteenkiste
7 Joren Dom
15 Johanna Omolo
10 Emrullah Güvenç
18 Seïd Khiter
9 William Owusu Acheampong
 
46' 32 Günther Vanaudenaerde (uit)/
2 David Iboma (in)
71' 18 Seïd Khiter (uit)/
16 Anthony Di Lallo (in)
A.F.C. Tubize
1 Merveille Goblet
10 Dugary Ndabashinze
3 Pierre Gevaert
12 Sofian Kheyari
18 Vincent Di Stefano
9 Amara Diané
5 Grégoire Neels (K) - 44'
2 Quentin Laurent
6 Philippe Liard
20 Mehdi Fennouche
26 Lonsana Doumbouya
 
56' 5 Grégoire Neels (uit)/
7 Shean Garlito (in)
64' 20 Mehdi Fennouche (uit)/
8 Lou Wallaert (in)