K.R.C. Mechelen

1 - 2

Zon. 18/01/2015 14:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Oscar Vankesbeeckstadion

Toeschouwers: 2.751
 
Scheidsrechter: Lawrence Visser

Lijnrechters: Nicolas Ponsar - Vito Di Vincenzo
 
Tweeklapper van William Owusu Acheampong beslissend
Eigen bericht - Antwerpcoach Richard Stricker had na de afgelaste oefenpot tegen JPL-topper KV Kortrijk in extremis op dinsdagmorgen nog troepenschouw kunnen houden op het kunstgras van de Bosuil. Enkele geblesseerden van voor en tijdens de winterstop deden zodoende opnieuw van zich spreken tegen Waasland-Beveren en werden door de rood-witte technische staf klaar voor dienst bevonden voor de opdracht tegen traditieclub KRC Mechelen.

Straks 25 jaar geleden dwongen de Sinjoren tijdens de laatste onderlinge confrontatie Europees voetbal af, de Mechelaars zakte uit de topreeks van het nationale voetbal en het parcours van beiden liep lang, heel lang uit elkaar. Nu troffen ze mekaar opnieuw in het Oscar Vankesbeeckstadion voor een partij van de Proximus League met inzet van competitiepunten die de beide tegenstanders graag aan hun totaal zouden toevoegen. Het vormpeil van beiden wisselvallig voor de winterstop, was de massa toch weer uitgelopen voor deze zondagmiddagwedstrijd met het ouderwetse aanvangsuur om half drie.

De gemeenschappelijke vijand(en) bekend, klonken de beide clans lange tijd gelijklopend. Niemand KV, niemand BAC! Net als in Deurne-Noord ook (extra-sportieve) problemen bij KRC bij het begin van dit nieuwe jaar. Coach Thierry Pister moest bovendien opgelapt worden om zijn werk in de dug-out te kunnen volbrengen. De 22 spelers tussen de lijnen kregen de jonge Lawrence Visser als hoeder van het voetbalreglement. R.A.F.C. had de aftrap en was zinnens meteen de vijandelijkheden te openen. William Owusu Acheampong werd onmiddellijk gevangen in de buitenspelval. Ook de bezoekers zouden tot ontzetting van de groen-witte bank de val geregeld laten klappen.

Eerste corner was alvast voor bezoeker Emrullah Güvenç die drie keer binnen 75 seconden vanop het hoekje een trilling veroorzaakte in de groen-witte rechthoek. Aan de overkant kopte Da Silva een voorzet uit de achterste rij ver naast. Centrale verdediger Tuteleers maakte van de eerste Mechelse hoekschop gebruik om naast te koppen. Da Silva en William Owusu Acheampong beurtelings afgevangen door de assistent. De val stond echt wel scherp deze zondagmiddag. Toch kwam de Antwerpspits op aangeven van Gertjan Martens los van alle groen-witte tegenstand en hij knalde zomaar De Vroe van zijn voetstuk.

De bezoekers op voorsprong en dat zorgde voor een stevige opstoot in volume in het stadion. KRC probeerde te reageren, maar het was opnieuw Emrullah Güvenç die naar het hoekje mocht. De oefening werd afgeweerd aan de eerste paal. Aan de overkant werd een indraaiende vrijschop van Brulmans gepareerd door het hoofd van Papé Diakité. Vaesen stuurde de rebound ver naast. Daarmee gaf KRC opnieuw teken van offensieve inzet. Frank Boeckx stuurde diep en nu werd William Owusu Acheampong ten onrechte afgestopt door de veelkleurige vlag! De verdubbeling ging dus niet door en zo bleef het ook na de volle 45 speelminuten.

Beide coaches hoopvol of tevreden en dus vervolgde het met dezelfde 22. KRC had de aftrap en kwam met twee hoekschoppen op rij opzetten. Specialist Brulmans zocht, maar vond clubtopschutter Yvan Yagan niet. De Mechelse spits was aanspeelpunt langs de flanken, al was het wel Gertjan Martens die stevig kon pegelen op een hoekschop van Emrullah Güvenç. KRC geraakte niet door de rood-witte organisatie en waar toch een gaatje viel, was Joren Dom graag bereid een voetje toe te steken. Een kwartier ver en nu was het zowaar linksachter Reuse die de buitenspelregel overtrad!

Frank Boeckx zag hoe Joren Dom zijn diepe bal een extra zetje gaf richting centrumspits. Gnapka leek het gaatje te stoppen, maar moest plots achter William Owusu Acheampong aan die voor de tweede keer in amper 42 minuten de netten achter en boven De Vroe aan het trillen bracht. Rood-wit had plots controle over de bal, maar helemaal zeker over de uitkomst leek coach Richard Stricker niet meer na de eigenaardige Mechelse tegengoal. De muur goed opgesteld voor specialist Brulmans, kreeg de onverwachte vrijschop van Tuteleers vaart doorheen de brede Antwerpmuur en verdween in de rechterbenedenhoek.

KRC lanceerde bij het ingaan van het vijfde kwartier een verzengend (slot)offensief. Günther Vanaudenaerde, terug op de vertrouwde rechtsachter, greep in ten koste van een kaart. Even later ging Mpati te fors door op de oprukkende Jannes Vansteenkiste en was een geel karton zijn rechtmatig deel. In de laatste tien minuten stuurde de Antwerpcoach nog frisse krachten tussen de lijnen. Ondanks het afgekeurde (derde) doelpunt van Gertjan Martens tilden de Bosuilboys de zege over het eindsignaal. Assistent-coach Marc Ghys van KRC Mechelen nam de honneurs voor zijn hoofdcoach Thierry Pister waar tijdens de persbabbel. Hij boeide zich op over een aantal beoordelingen van de lijnrechter tijdens de slotfase, al kon hij zich wel vinden in de overwinning van de Great Old.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/01/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
21 Frank Boeckx (K)
32 Günther Vanaudenaerde - 76'
3 Papé Abdoulaye Diakité
23 Jonas De Roeck
4 Gertjan Martens
8 Joren Dom
15 Johanna Omolo
10 Emrullah Güvenç
5 Jannes Vansteenkiste
18 Seïd Khiter
9 William Owusu Acheampong - 20' - 62'
 
79' 10 Emrullah Güvenç (uit)/
16 Anthony Di Lallo (in)
88' 18 Seïd Khiter (uit)/
11 Kevin Tano (in)
90' 8 Joren Dom (uit)/
20 Stallone Limbombe (in)
K.R.C. Mechelen
1 Griffin De Vroe (K)
21 Tracy MPati - 79'
7 Modeste Gnapka
5 Bert Tuteleers - 73'
4 Felix Reuse
10 Yvan Yagan
16 Seppe Brulmans
6 Daan Vaesen
8 Frederic Farin
24 Daan Debouver
9 Erivelton Paulo Da Silva
 
70' 24 Daan Debouver (uit)/
22 Christopher Verbist (in)