R. Antwerp F.C.

1 - 2

Zat. 24/01/2015 20:00 u.

K.F.C. Dessel Sport

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3.649
 
Scheidsrechter: Karim Saadouni

Lijnrechters: Kevin Dhondt - Tom Piens
 
Gezichten op onweer op de Bosuil na vermijdbare nederlaag
Eigen bericht - Net op het ogenblik dat het bescheiden reeksje wedstrijden zonder nederlaag, een mooie zes zou bereiken lieten de spelers hun coach en bovenal hun supporters eens te meer in de steek. Niets mis met de eerste periode. Het kostte krachten om het Desselse beton te slopen, maar dat gebeurde ook zij het dat er te veel kansen voor nodig waren. Het deksels vlugge tegendoelpunt, zadelde de achterban met een wat wee gevoel op, de spelers leken als door de hand gods geslagen, al herstelden ze het overwicht opnieuw. In de slotfase gingen opnieuw de beste mogelijkheden verloren, al was de bijdrage van doelman Kustermans daarbij niet minnetjes.

Na de kampwissel hervond de Great Old haar daadkracht noch haar tweede adem. De bezoekers profiteerden bovendien van verdedigend mistasten om nog een tweede keer te scoren. In de slotfase haalde goalie Kustermans werkelijk alles uit zijn goal en werd daarvoor samen met zijn ploeggenoten beloond met de driepunter. Oud-Antwerpcoach Bart Wilmssen was de enige tijdens de nawedstrijd babbel die met een glunderend gezicht de toekomst tegemoet keek. Richard Stricker zal niet alleen de kopjes moeten vrijmaken, maar waarschijnlijk ook rekening houden met de onbeschikbaarheid van Günther Vanaudenaerde die het veld hinkend verliet...

Bezoekend coach Bart Wilmssen pakte verrassend genoeg met enig aanvallend geweld in zijn elftal. Toch was daar doorlopend weinig tot niets van te merken. R.A.F.C.-jeugdspeler en Europees Kampioen Snooker Wesley Pelgrims kreeg samen met Alicia VDB de aftrap en dan mochten de bezoekers er echt tegenaan. Al vlug kropen ze met z'n allen achter de bal. Voor durf en acties op vijandelijk terrein scoorden ze alvast een dikke onvoldoende, maar de aanvallende opdrang van de Great Old misten funetuning om ze uit die egelstelling weg te lokken. De eerste corner was zowaar voor de bezoekers. Specialist Asubonteng trapte met prinselijke eenvoud, maar zag zijn poging aan de eerste paal afgeweerd worden.

De eerste van Emrullah Güvenç doorkliefde langs het hoofd van Gertjan Martens en William Owusu Acheampong de groen-witte rechthoek. Jonas De Roeck zag zijn vervolg opnieuw in corner belanden. Van de andere kant kwamen Jannes Vansteenkiste en Seïd Khiter in actie. Weer moest Superturk naar het hoekje. Johanna Omolo deed een poging en sleepte er een vrijschop uit. Uiteindelijk werd de belegering afgebroken met een doelpoging buiten kader van diezelfde Johanna Omolo. Op de twintigste minuut kwam William Owusu Acheampong vrij via Emrullah Güvenç. Het doelpunt werd door de wedstrijdleiding geweigerd vanwege gecontesteerd buitenspel. De bal had dus het net gevoeld. Twee minuten later werd de groen-witte organisatie totaal op een hoopje gespeeld.

Jannes Vansteenkiste stak zijn eersteling van het seizoen aan de rechterpaal binnen. De bezoekers reageerden als door een horzel gestoken. Jonas De Roeck misrekende zich op een diepe van Reniers. Frank Boeckx spoedde het gevaar tegemoet. Hij voelde de bal van Huysegems wel, maar kon de schuiver niet uit zijn doel houden. R.A.F.C. leek plots de pedalen kwijt. Het was een wonder dat KFC daar niet beter gebruik van wilde maken. In het derde kwartier van die eerste periode stak de Great Old opnieuw een tandje bij. Seïd Khiter leek tot twee keer toe goed op weg, maar verloor de controle bij de afwerking. KFC-doelman Kustermans haalde er in de absolute slotfase nog eentje van Emrullah Güvenç uit de baan naar de korte hoek.

Veel energie verbruikt en dan met een gelijke stand naar binnen? Het beloofde moeilijkheden voor het vervolg. Geen verse krachten, maar wel een bezoekend team dat het geheel onverwacht wel energiek aanpakte, zij het slechts met mondjesmaat af de eigen speelhelft. De strategie bleef dus gefocust op de organisatie, al maakten de flanken het de rood-witten lastig in de omschakeling. Zelfs beenlange verdedigende middenvelder Tapoko kwam in de buurt en ging vlotjes over de onbespeelbare cirkel waar Johanna Omolo wel duels aanging, wel duels won, maar vervolgens met de bal geen weg wist. David Iboma en Anthony Di Lallo liepen zich dan al een tijdje warm. Seïd Khiter kon weliswaar tot twee keer toe de bezoekende doelman Kustermans aan het werk stellen, hem in gebreke vinden lukte niet.

Asubonteng zorgde voor een windvlaag over het doel van Frank Boeckx. Geblesseerde Günther Vanaudenaerde stond zijn plaats af aan Anthony Di Lallo voor een offensieve wissel en de rood-witte defensie schoof open over de volle breedte van het toegetakelde Bosuilgras. Bezoekend coach Wilmssen reageerde met bijkomende offensieve krachten. Janssens en Meeus werden de bliksemafleiders voor Huysegems of was het nu omgekeerd? Papé Diakité had plots voetenvol werk. Ook Stallone Limbombé meldde zich ondertussen aan de zijlijn voor een stevige loopbeurt. Geen van beiden zou nog tussen de lijnen komen om mee de ongelukkige achterstand op te halen. Invaller Meeus maakte immers gebruik van falend ingrijpen van Gertjan Martens om Frank Boekx onverhoopt een tweede keer te vloeren.

De 3.000 en oneven Antwerpsupporters zagen met ongeloof toe hoe onmondig hun kleuren de opgelopen schade ongedaan probeerden te maken. In de slotfase kroonde Kustermans zich tot absolute sterkhouder van zijn team met drie formidabele reddingen. Vooral de kopbal van William Owusu Acheampong verdiende beter, maar de Great Old moest desondanks puntenloos de supporters tegemoet!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/01/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
21 Frank Boeckx (K)
32 Günther Vanaudenaerde
3 Papé Abdoulaye Diakité
23 Jonas De Roeck
4 Gertjan Martens
7 Joren Dom
15 Johanna Omolo - 63'
10 Emrullah Güvenç
5 Jannes Vansteenkiste - 23' - 65'
18 Seïd Khiter
9 William Owusu Acheampong
 
57' 32 Günther Vanaudenaerde (uit)/
16 Anthony Di Lallo (in)
K.F.C. Dessel Sport
21 Wim Kustermans
2 Enrico Pellegriti
4 Andrew Petersen
18 Kurt Remen - 69'
7 Wouter Vosters (K)
10 Jasper Sols - 84'
24 Kevin Tapoko
14 Prince Asubonteng
23 Ronnie Reniers - 30'
6 Jari Breugelmans
26 Stein Huysegems - 26'
 
62' 6 Jari Breugelmans (uit)/
11 Roy Meeus (in) - 76'
62' 23 Ronnie Reniers (uit)/
25 Wolke Janssens (in)
89' 26 Stein Huysegems (uit)/
16 Ivan Mateso (in)