R. Antwerp F.C.

1 - 0

Woe. 08/07/2015 19:30 u.

Y.R. K.V. Mechelen

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 8.954
 
Scheidsrechter: Bart Vertenten

Lijnrechters: Yves De Neve - Thibaud Nijssen
 
Andy Van Hoof beslist de derby der traditieclubs
Een stevige regenbui en een wel hele late halve Mechelse kans probeerden nog de feestvreugde op de Bosuil op de proef te stellen. De 'Kakkers' van R.A.F.C. stonden samen met hun ploegmaats wel in het winnende kamp na een copybook doelpunt van Andy Van Hoof.

In tegenstelling tot de 'uitwedstrijd' tegen K Rochus FC Deurne, begon David Gevaert met zijn meest routinerijke elftal tegen de eersteklassers van KV Mechelen, die naar we vernemen ambities voor play-off I zouden koesteren. Ondanks de massale steun moest de Great Old inzetten op de verdediging om de eerste minuten zonder scheuren in de Kappa-uitrusting door te komen. Toch moest ook KV-doelman Coosemans een keertje plat om op een aanstormende bal van Anthony Di Lallo te intercepteren. KVM had de eerste hoekschop beet, maar specialist van de stilstaande fase Glenn Claes kreeg de rood-witte verdediging wel even aan het wankelen, het kopbaldoelpunt viel uit buitenspel en dus mocht het applaus van de ruim zevenhonderd Mechelaars uitsterven. Tegen de rood-witte overmacht kon het bezoekersvak overigens niet op.

Een verdwaalde bengaal wees Stallone Limbombe de weg naar het rood-gele doel en hij heeft tijdens zijn jeugdopleiding in die kleurencombinatie goed opgelet. KVM dwong nog voor het kwartier een tweede hoekschop af. Afgeweerd door Joren Dom, kon topsschutte Veselinovic de rebound niet kaderen. Een uiterst snedige counter ging net iets te fel voor sneltrein Stallone Limbombe. Die andere ex-Mechelaar bleef baas in de rood-witte zestien. Voor Jason Adesanya was het nagelbijtend toegroeien naar zijn eerste optreden in de kleuren van R.A.F.C. Net voor halverwege stuurde Grégory Dufer, na overtreding op Stallone Limbombe, populaire Wim De Decker aan de tweede paal aan. De captain kon zijn kopbal evenwel onvoldoende op Coosemans richten. William Owusu kreeg amper een metertje vrijheid of hij maakte kennis met het lentefris Bosuilgras.

Stallone Limbombe krulde de vrijschop tegen de kruising! Een vermijdbaar opstootje tussen de Antwerpspits en Kosanovic werd door scheidsrechter Vertenten met geel bedacht en dat terwijl ex-secretaris Paul Bistiaux zich enkele weken fantastisch uit de slag trok in de boksring! De Mechelse aanvalskracht werd enkele keren in de buitenspelval gelokt, zodat de 22 aan de rust met een mooie dubbele blanke score naar binnen mochten.

Terwijl KVM mondjesmaat aan het elftal sleutelde in de tweede periode, kreeg de Great Old een absolute make-over met elf andere spelers onder wie clubopgeleide Andy Van Hoof, Alejandro Castro Suarez en... David Iboma. Ook de testers Jonas Heymans (op linksachter) en Romain Davigny kregen hun kans om zich te bewijzen. R.A.F.C. kwam niet onmiddellijk onder stoom. KVM schakelde een versnelling hoger, maar de nieuwgevormde rood-witte achterhoede met debutant Pietro Perdichizzi (oefenen maar stadionomroeper!), centraal naast jeugdprodukt Alejandro Castro Suarez stond pal. Op de tribunes was de strijd heel ongelijk. Op het terrein veroverde de Great Old onder impuls van Johanna Omolo gaandeweg evenwicht. Kansen creëren lukte de bezoekers dus maar mondjesmaat, al ging de schicht van Naessens niet zo heel ver naast de kooi van Nicaise Kudimbana.

Jason Adesanya had het tegen zijn ex-ploegmaats niet echt breed, maar hield de herschikte rood-gele defensie wel aan de praat. Op het half uur stuurde tester Romain Davigny het centrum aan. Andy Van Hoof verschalkte de rood-gele verdediging. Antwerpopgeleide Anthony Swolfs zag vanuit de dug-out collega Coosemans nog een poging ondernemen, maar zijn ploeg voor achterstand behoeden kon de goalie niet. Het dak eraf bij de supporters en KVM verwoed in de achtervolging. R.A.F.C. schakelde over op een meer defensieve modus en had centraal Pietro Perdichizzi en Nicaise Kudimbana om samen het luchtruim boven de zestien te beveiligen. Op aangeven van Johanna Omolo, deed Nico Binst nog een alleraardigste poging om de voorsprong te verdubbelen. Het schot klom te snel over het rood-gele doel. Na enkele zware fouten op o.a. Andy Van Hoof, ging Van Cleemput in de slotfase geheel terecht in het opschrijfboekje van de wedstrijdleiding.

Kreeg KVM ultiem nog een geheel verkeerde hoekschop mee voor Rits, de rood-witte broek ging niet af! Clubmedewerker Guillaume Matteeusen mocht het glas heffen op het zijn tachtigste verjaardag en de zege van zijn favoriete club.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 08/07/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
26 Kevin Debaty
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert
5 Jannes Vansteenkiste
6 Wim De Decker (K)
7 Grégory Dufer
8 Joren Dom
17 Mehdi Tarfi
14 Stallone Limbombe
16 Anthony Di Lallo
9 William Owusu Acheampong - 32'
 
46' 26 Kevin Debaty (uit)/
1 Nicaise Kudimbana (in)
46' 16 Anthony Di Lallo (uit)/
21 Andy Van Hoof (in) - 75'
46' 7 Grégory Dufer (uit)/
23 Nico Binst (in)
46' 17 Mehdi Tarfi (uit)/
12 Djaïd Kasri (in)
46' 6 Wim De Decker (uit)/
15 Johanna Omolo (in)
46' 14 Stallone Limbombe (uit)/
2 Romain Davigny (in)
46' 5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
19 Jonas Heymans (in)
46' 4 Steve Colpaert (uit)/
18 Pietro Perdichizzi (in)
46' 3 Maxime Biset (uit)/
20 Alejandro Castro Suarez (in)
46' 8 Joren Dom (uit)/
25 David Iboma (in)
46' 9 William Owusu Acheampong (uit)/
22 Jason Adesanya (in)
Y.R. K.V. Mechelen
32 Colin Cosemans
2 Laurens Paulussen
3 Milos Kosanovic - 32'
4 Seth De Witte
9 Dalibor Veselinovic
12 Steven De Petter (K)
14 Glenn Claes
15 Edin Cocalic - 42'
44 Ibrahima Cissé
94 Sofiane Hanni
99 Nicolas Verdier
 
46' 15 Edin Cocalic (uit)/
19 Cédric Mingiedi (in)
46' 99 Nicolas Verdier (uit)/
17 Jens Naessens (in)
46' 94 Sofiane Hanni (uit)/
10 Rafal Wolski (in)
46' 12 Steven De Petter (uit)/
11 Mats Rits (in)
60' 44 Ibrahima Cissé (uit)/
27 Lionel Nshole (in)
60' 14 Glenn Claes (uit)/
20 Joachim Van Damme (in)
67' 3 Milos Kosanovic (uit)/
8 Randall Leal (in)
67' 2 Laurens Paulussen (uit)/
6 Jordi Vanlerberghe (in)
67' 9 Dalibor Veselinovic (uit)/
5 Jules Van Cleemput (in) - 88'
78' 4 Seth De Witte (uit)/
21 Miguel Mees (in)