R. Antwerp F.C.

0 - 1

Din. 14/07/2015 19:30 u.

K.V. Kortrijk

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6000
 
Scheidsrechter: Christof Dierick

Lijnrechters: Pieter Becquet - Ella De Vries
 
KVK stelt rood-witte organisatie slechts een keer in gebreke

Eigen bericht - KVK-coach Walem beschikte net als Antwerpcoach David Gevaert over een goedgevulde dug-out, maar hij maakte slechts spaarzaam gebruik van zijn invallersbank. Toch waren het precies de bezoekende invallers, die tijdens het slotoffensief nog een aantal keren Nicaise Kudimbana onder vuur namen. De bij de rust ingevallen Antwerpdoelman reageerde telkens gevat zodat de Kerels nog een resem goedgetrapte, maar weinig efficiënt gebruikte corners konden afdwingen. Bij R.A.F.C. is de keuze onder de lat dus nog niet gemaakt. Ook voor andere posities benutte de technische staf deze oefenpot tegen de hooggeschatte tegenstander om te experimenteren. Zo leek het erop dat rood-wit met een gespreide driemansachterhoede, met de veelvuldig inzakkende Joren Dom speelde.

Over links kwam het duo Jannes Vansteenkiste en Jonas Heymans in de startersrij. Johanna Omolo beleefde net als het rood-witte geheel een moeilijk openingskwartier, maar meer dan een doelpunt moest de Great Old niet incasseren... Dubbele rood-witte buffer rond de cirkel met Wim De Decker en Johanna Omolo, maar R.A.F.C. kreeg aanvankelijk weinig poot aan de Bosuilgrond. De Kerels onderhielden een snelle balcirculatie en dus moest de Great Old inzetten op defensie. Het tempo van de bezoekers breken lukte aanvankelijk niet. De gelederen helemaal op(en)breken lukte de bezoekers nochtans niet. Antwerpdoelman Kevin Debaty kon volstaan met enkele oprapers, een controle met de borst of een snel ontzetten. Een voorzet van Van Eenoo richting tweede paal kreeg hij eenhandig niet onder controle.

De rebound was voor Teddy Chevalier, die er gedecideerd voorsprong van maakte voor zijn kleuren. Het bezoekende fluisterapplaus werd ook nu vakkundig overstemd door de rood-witte twaalfde man, opnieuw ruim 6000 in getal. Joeri Dequevy slaagde er ei zo na in de achterstand uit te gommen. Zijn schot klom net iets boven de kruising. Joren Dom zag zijn offensieve bevlieging afgestopt door doelman Keet. Toch werden de lokale offensieve buien net zo vaak in buitenspel gesignaleerd door tweede assistent De Vries. KVK bleef dominant, maar zag smaakmaker Chevalier naast besluiten. Pavkovic kwam in het schrijfboekje van Dierick na een 'vrienschappelijke' aanslag op de benen van Joeri Dequevy. In een besluiteloos laatste kwartier kwam KVK nog enkele malen in stelling, maar scoren lukte de Kerels niet nog een tweede keer.

Geen make-over van het rood-witte elftal bij de rust dit keer. Op doelman Kevin Debaty, rechterflank Joren Dom en linkerflank Jonas Heymans na bleef de startersploeg staan. Pas twintig minuten voor tijd liet David Gevaert zijn gehele bank los, inclusief Joren Dom en Jonas Heymans die met een ander rugnummer terugkeerden. Irfan Hadzic kreeg een defensieve taak over de rechterflank, terwijl Stallone Limbombe, ondanks zijn recente blessure, direct voor grote dreiging zorgde vanop de linkerflank. Het bleef toch uitkijken voor de snelle gecombineerde aanvalskracht van de West-Vlamingen. Routineus ging de bal van man tot man, maar aan de zestien verloren de bezoekers hun métier. Wel onmiddellijk een eerste hoekschop, na interventie van rots in de branding Steve Colpaert.

De bal van Van Eenoo die onder het toeziende oog van de eerste assistent nochtans van buiten de reglementaire driehoek vertrok, zorgde voor enige onrust, maar vond niet de gepaste afwerking. Het schot van Chevalier strandde op de vuisten van Nicaise Kudimbana en werd vervolgens vakkundig door Stallone Limbombe weggewerkt. Het bleef druk in de rood-witte rechthoek, ook nadat David Gevaert verse krachten tussen de lijnen had gestuurd. In de slotfase hield Nicaise Kudimbana middels stevig vuistenwerk en steun van Joren Dom en Alejandro Castro Suarez zijn persoonlijke clean sheet vast. De KVK-doelman redde de inzet van Stallone Limbombe met het hoofd buiten zijn gebied, zodat de vroege goal van Chevalier uiteindelijk besliste over deze leerrijke oefenpot.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/07/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Debaty
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert
5 Jannes Vansteenkiste
8 Joren Dom
11 Joeri Dequevy
6 Wim De Decker (K)
15 Johanna Omolo
19 Jonas Heymans
7 Grégory Dufer
23 Nico Binst
 
46' 21 Kevin Debaty (uit)/
1 Nicaise Kudimbana (in)
46' 8 Joren Dom (uit)/
25 Irfan Hadzic (in)
46' 19 Jonas Heymans (uit)/
14 Stallone Limbombe (in)
70' 7 Grégory Dufer (uit)/
24 Jason Adesanya (in)
70' 11 Joeri Dequevy (uit)/
8 Joren Dom (in)
70' 25 Irfan Hadzic (uit)/
22 Andy Van Hoof (in)
70' 23 Nico Binst (uit)/
9 William Owusu Acheampong (in)
70' 6 Wim De Decker (uit)/
12 Djaïd Kasri (in)
70' 15 Johanna Omolo (uit)/
16 Anthony Di Lallo (in)
70' 4 Steve Colpaert (uit)/
19 Alejandro Castro Suarez (in)
70' 3 Maxime Biset (uit)/
20 Romain Davigny (in)
70' 5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
19 Jonas Heymans (in)
K.V. Kortrijk
16 Darren Keet
31 Anthony Van Loo
6 Benoit Poulain
2 Maxime Chanot - 75'
33 Zarko Tomasevic
12 Lukas Van Eenoo
8 Nebosa Pavlovic (K) - 27'
11 Adam Maresic
14 Kristof DHaene
12 Lukas Van Eenoo
9 Teddy Chevalier - 12'