K.F.C. Dessel Sport

0 - 3

Woe. 12/08/2015 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Armand Melisstadion

Toeschouwers: 3.780
 
Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters: Peter Hermans - Pieter Becquet
 
Johanna Omolo dirigeert, Nico Binst werkt koel af

Eigen bericht - Door een (eigenaardige) speling van de kalendermaker mocht Royal Antwerp FC pas op de tweede speeldag aan het seizoen beginnen. Coach David Gevaert had zodoende nog tijd gevonden om tegen het SC Dikkelvenne, met broer Lieven Gevaert aan het hoofd van de technische staf, te sparren. Ook dan bleef de Antwerpcoach zijn opvattingen getrouw en stuurde twee bijna geheel verschillende elftallen tussen de lijnen. De ploeg van na de kampwissel werd deze woensdag bevestigd in de rol van basiselftal. Nico Binst werd zodoende het offensieve speerpunt van de Great Old in het Armand Melis Stadion. Nicaise Kudimbana werd het defensieve sluitstuk.

Daartussenin werd een offensieve veldbezetting uitgetekend met opvallend liefst vijf van de elf overgebleven anciens van het regime Richard Stricker. Oud-Antwerpcoach Bart Wilmssen van zijn kant deed beroep op de elf die op de openingsdag dank zij een doelpunt van Huysegems Cercle Brugge KSV in eigen huis in bedwang hadden gehouden. Daartussenin liep ook nog Geoffry Hairemans over wie zoveel te doen was geweest na zijn plotse vertrek uit Dessel richting Deurne-Noord. Er viel te vrezen voor de reacties van het lokale publiek, dat echt geen maat was voor de bezoekende twaalfde man die zich werkelijk op alle tribunes liet gelden! Net niet uitverkocht en dat was geheel toe te schrijven aan een gebrek aan belangstelling vanuit de Kempen...

Heel ongewoon, maar helemaal in de lijn van de verwachtingen was er een uur voor de aftrap nog nauwelijks een plaatsje te bemachtigen in de (Stille) Kempen. De opwarming nog niet begonnen of de sfeer zat er al goed in. Vanuit alle hoeken van het stadion werd met spanning uitgekeken naar de intrede van de gladiatoren. En het geduld wed beloond, want de elf van Gevaert-Lauryssen-Vanacker maakten er werkelijk een bliksemstart van. KFC Dessel kon nauwelijks de bal beroeren, zo indrukwekkend was het bezit van de bezoekers. Een half missertje van voet, werd spoedig opgevangen door weer een rood-witte schoen. Binnen de minuut ging Stallone Limbombe al een eerste keer over een been en dat kostte rechtsachter Pellegriti meteen geel.

Dufer oefende zijn traptechniek. Nico Binst, die verrassend de voorkeur kreeg op gevestigde namen Jason Adesanya, William Owusu Acheampong of nog Joeri Dequevy, kwam onzacht in contact met de rechtsachter en diens speeltijd was meteen over. Ondanks de niet-aflatende druk van de bezoekers, durfde de thuisploeg het aan de buitenspelval (met succes) te laten klappen. Aan de overkant liep ook de aalvlugge Breugelmans in de val. De thuisploeg hield zodoende precies een halve speelhelft stand. Grégory Dufer joeg de hoekschop richting tweede paal en... Nico Binst knikte overhoeks binnen (0-1). De Great Old ging door, maar moest even voor het half uur gas terug nemen.

KFC meldde zich meteen met een doelpoging van invaller Spaenhoven, dat links naast het doel van Nicaise Kudimbana belandde. De spelherneming van de nieuwe Antwerpdoelman was bepaald indrukwekkend, maar ook thuisdoelman Kustermans gaf telkens weer die preciese krul richting linkerflank aan zijn intrap. Huysegems kwam er zich net als Breugelmans met de zaakjes bemoeien. Het kostte Maxime Biset zijn eerste gele verwittiging van het seizoen. Rommens joeg de vrijschop onder de balk waar Antwerpgoalie Kudimbana met een geweldige reflex uitpakte. Lokale coach Bart Wilmssen rakelde de fase op in zijn na-wedstrijdbabbel als een gemist kantelmoment voor zijn club.

Het stadion vokaal al in bezit, monopoliseerde de Great Old na de kampwissel opnieuw de bal. Snelle Paulo da Silva, ingevallen voor Huysegems, probeerde wel, maar aanvoerder Steve Colpaert dirigeerde vanachteruit. Johanna Omolo heerste in de cirkel. Stallone Limbombe bezorgde de groen-witte verdedigers moeilijke momenten. Zijn kanonskogel miste helaas precisie. Maxime Biset kon naar voren trekken op hoekschop van Geoffry Hairemans, werd echter geveld door de harde bast van Wanduka en moest spoedig vervangen worden. Er hing een (rood-wit) doelpunt in de lucht, Rommens probeerde ondertussen tevergeefs, want te hoog gericht, wat te doen aan de achterstand.

Nico Binst kwam op aangeven van Wim De Decker los in de zestien, maar zag zijn schot vooralsnog gestopt door de opponenten. Even later was het toch goed raak. Stallone Limbombe vertrok voor een van zijn onnavolgbare rushes, deponeerde de bal millimeterprecies aan de tweede paal, waar Nico Binst het gemakkelijkse doelpunt uit zijn (nog) korte rood-witte carrière nette. De dubbele voorsprong bracht Joeri Dequevy voor moegestreden Geoffry Hairemans tussen de lijnen. Het duurde even om de kadans te pakken te krijgen, maar hij gaf nieuwe impulsen over rechts, waar een bedrijvige Jaeken op zijn minst in zijn dadendrang werd tegengewerkt.

Randje zestienmeter mocht Grégory Dufer na een zoveelste overtreding op Stallone Limbombe de term traptechniek een nieuwe dimensie meegeven. Tussen een bos aan verdedigers en een oplettende Kustermans, die de ogen van ex-Antwerpdoelman Kevelaerts op zich gevestigd wist, door plaatste hij de bal rechtsteeks in de rechterbenedenhoek. Speeltijd over. Wat restte was nog een stevige uithaal van Joeri Dequevy, Paulo da Silva en een late (derde) gele kaart voor lokale verdediger Jaeken. Bij de viering van deze eerste overwinning bleek pas waar het grote aantal Antwerpfans zich had opgehouden in het Armand Melis Stadion.

Coach David Gevaert was na afloop uiteraard een druk bevraagd man en ook Nico Binst mocht het verhaal van zijn twee doelpunten doen bij RAFC.tv

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/08/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset - 35'
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
7 Grégory Dufer - 70'
6 Wim De Decker
15 Johanna Omolo
14 Stallone Limbombe
20 Geoffry Hairemans
23 Nico Binst - 22' - 61'
 
54' 3 Maxime Biset (uit)/
18 Pietro Perdichizzi (in)
62' 20 Geoffry Hairemans (uit)/
11 Joeri Dequevy (in)
76' 14 Stallone Limbombe (uit)/
9 William Owusu Acheampong (in)
K.F.C. Dessel Sport
1 Wim Kustermans
2 Enrico Pellegriti
23 Cachito Wanduka
7 Wouter Vosters (K)
5 Michiel Jaeken
10 Jasper Sols
6 Jari Breugelmans - 1'
8 Nicolas Rommens - 82'
11 Kevin Janssens
25 Wolke Janssens
17 Stein Huysegems
 
9' 2 Enrico Pellegriti (uit)/
22 Nick Spaenhoven (in)
46' 17 Stein Huysegems (uit)/
19 Erivelton Paulo da Silva (in)
73' 25 Wolke Janssens (uit)/
12 Kevin Vandenbergh (in)