K.F.C. Izegem

1 - 3

Zon. 16/08/2015 15:00 u.

Beker van België 4e ronde

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.800
 
Scheidsrechter: Ken Vermeiren

Lijnrechters: Baptiste Federico - Ludovic Pector
 
Komst van Fc Seraing naar de Bosuil bevestigd

Eigen bericht - Fc Seraing of Koninklijke Sint-Eloois-Winkel Sport als tegenstander voor de vijfde ronde van de Croky Cup? Dan moest de Great Old zich wel eerst kwalificeren ten koste van KFC Izegem. En gemakkelijk zou dat beslist niet zijn. De West-Vlamingen hadden zich het voorgaande weekeinde van plaatsing weten te verzekeren ten koste van KVV Vosselaar, maar nog belangrijker was het vertrouwen dat ze putten uit het competitiepunt tegen ex-eersteklasser KFC Dender EH. Royal Antwerp FC zelf had een degelijke prestatie neergezet in het Armand Melisstadion en er zwarte beest KFC Dessel Sport puntenloos achtergelaten.

Was het tijdens de afgelopen oefencampagne onmogelijk het selectiewerk van coach David Gevaert te voorspellen, ook deze zondag pakte hij uit met enkele verrassende keuzes. Zo belandde o.a. Wim De Decker in de dug-out en kwamen Kevin Debaty, Joeri Dequevy, Jonas Heymans en Djaïd Kasri aan de aftrap. Na een emotioneel afscheid van Pe, bracht Franky Dekenne die het mirakel van Vitosha nu bijna zestien jaar geleden, wel op een heel bijzondere plek beleefde...

Geen concurrentie in de streek en toch was de Antwerpenaar minder massaal uitgelopen om de geliefde kleuren te zien bekeren. KFC Izegem toonde zich alvast niet onder de indruk van volume en namen bij de tegenstander. Het combineerde vrank en vrij en vond in bij SV Zulte Waregem opgeleide Verstraete een interessante pion op vijandelijk terrein. Hoewel de Great Old het tempo liet vieren, was het merendeel van de kansjes toch rood-wit getint. Pas voorbij het half uur mocht het lokale publiek een eerste keer juichen. Stallone Limbombe schakelde de tegenstand uit en bracht zijn kleuren op voorsprong.

Na de kampwissel dropte KFC Izegem wat ballen in de zestien. Een daarvan werd door de wedstrijdleiding als handspel beschouwd. De bezoekers botsten in eerste instantie op doelman Kevin Debaty. In de rebound scoorde Dhondt alsnog. Nog voor de tegenstander vertrouwen kon putten uit de gelijkmaker, kwam Wim De Decker tussen de lijnen. Het rood-witte middenveld voerde de druk gevoelig op. Geoffry Hairemans stuurde Nico Binst over de linkerflank. De voorzet belandde aan de tweede paal waar Joeri Dequevy de opgelegde kans voorbij doelman Ronse knalde.

Niet gek veel later werd een gemeten voorzet van Stallone Limbombe door Nico Binst binnengekopt. Royal Antwerp FC was meteen zeker van de kwalificatie en dus kreeg Stallone 'Limbombeeeee' zijn eerste echte applausvervanging van het seizoen! Doelman Kevin Debaty mag zich opmaken voor een felle strijd tegen Fc Seraing. Hij wordt de vaste doelman tijdens de bekercampagne, zo bevestigde coach David Gevaert met een kwinkslag tijdens het perspraatje.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/08/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Debaty
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
19 Jonas Heymans
14 Stallone Limbombe - 34' - 34'
12 Djaïd Kasri
15 Johanna Omolo
11 Joeri Dequevy - 67'
20 Geoffry Hairemans
23 Nico Binst - 74'
 
58' 12 Djaïd Kasri (uit)/
6 Wim De Decker (in)
80' 11 Joeri Dequevy (uit)/
9 William Owusu Acheampong (in)
84' 14 Stallone Limbombe (uit)/
18 Pietro Perdichizzi (in)
K.F.C. Izegem
1 Daan Ronse
2 Frédérique Olivier
8 Wim Vandoorne
6 Stijn De Deygere (K)
4 Lauden Hugelier
12 Guillaume Meulebrouck
15 Honour Gombami
18 Aaron Dhondt - 57' (P)
19 Jonathan Kanangila-Yombo
11 Thomas Cornelis
10 Olivier Verstraete
 
46' 10 Olivier Verstraete (uit)/
17 Ruben Pyck (in)
66' 12 Guillaume Meulebrouck (uit)/
24 Yaron Degryse (in)
72' 8 Wim Vandoorne (uit)/
9 Marijn Vandewalle (in)