K. Rochus F.C.

2 - 5

Woe. 01/07/2015 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.806
 
Scheidsrechter: Abdeslem Achagui
 
Koninklijke Rochus FC Deurne met geschenken overladen
95 jaar jong? Dat is een respectabele leeftijd, ook voor een voetbalclub. Bij zulke viering hoort een passende Galawedstrijd met een hoofdletter en enkele welgemeende geschenken. Royal Antwerp FC nodigde de jarige uit naar de Bosuil en vervulde daarmee een langgekoesterde wens van Norbert Loyaerts, voorzitter van Koninklijke Rochus FC Deurne, de tweede club van het district. Ook districtsvoorzitter Peter Wouters had een mooie attentie gereed, maar wat er uit die mooie doos tevoorschijn kwam, was ons niet helemaal duidelijk.

Ook het newlook R.A.F.C. deed een duit in het zakje. Na amper vijf minuten mispakte de nieuwgevormde rood-witte achterhoede zich aan de aanstormende voorzet en Florim deed de Bosuilnetten een eerste keer trillen. Grootste verrassing van de avond was misschien wel de keuze van hoofdcoach David Gevaert voor een volledige make-over van de Bosuilploeg. Geen van de 'anciens' uit de 20-koppige selectie haalde het wedstrijdbegin. Ook de keuze van Anwar Houmani tussen de palen was geheel onverwacht. Op rechtsachter mocht jeugdspeler Nico Lemaire zijn ding doen, maar hij bleef een hele eerste helft onder de indruk van het gebeuren en jammer genoeg ook enigszins onder zijn normale niveau. Dan kon broer Lukas Lemaire, die al aardig wat kilometers uit het beloftenelftal meebracht tijdens de tweede periode, wel overtuigen op de voor hem ongewone positie centraal in defensie.

Amper vijf minuten na de openingstreffer mochten Norbert Loyaerts, zijn technische staf, de elf van de Koninklijke van de Boterlaarbaan en de enkele honderden geel-zwarte supporters opnieuw juichen. Steve Colpaerts verslikte zich in een dribbel van Florim en Anwar Houmani werd een tweede keer in het ongelijk gesteld door het botsende overhoekse schot. Le nouveau R.A.F.C. 2015, onder aanvoering van Maxime Biset toog onverwijld in de achtervolging. Vanwege de verstikkende temperatuur lukte dat aanvankelijk maar moeizaam. Toch zou Irfan Hadzic amper vijf minuten later een van de vele hem aangeboden kansen benutten. Ook bij Grégory Dufer, Joeri Dequevy of nog Mehdi Tarfi en Djaïd Kasri stond de afwerking nog niet op scherp. Nico Binst zorgde seconden voor het rustsignaal voor de gelijkmaker.

Tester Alexis Scholl vond zijn draai niet op linksachter, maar kwam gedurende de tweede helft centraal in defensie beter tot zijn recht. Schoot de jarige de eerste helft als een speer op gang, het waren de anciens van de Bosuil die K Rochus FC Deurne na de rust, met de zon vol in het aangezicht, in weinige minuten enkele stevige klappen toedienden. Anthony Di Lallo spurtte af zijn positie op de linkerflank door de geel-zwarte verdediging en knalde de voorsprong via de balk op het bord. Amper afgetrapt of rood-wit stormde opnieuw naar voren voor wellicht het mooiste doelpunt van de avond. Johanna Omolo krulde vanop afstand heerlijk in de pin. De meeste handen kreeg Wim De Decker op elkaar. Hij plaatste af de stip de vijfde treffer haarscherp naast de paal na de zoveelste fout op infiltrant Stallone Limbombe.

Telkens hij aan de bal kwam, stond het huis in vuur en vlam. Liefst vierduizend achthonderd en zes toeschouwers kwamen kennismaken met de nieuwe groep van David Gevaert, Johan Lauryssen en Jerry Vanacker. Ook dat is een record, al werd hun geduld wel nog op de proef gesteld!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/07/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Anwar Houmani
20 Nico Lemaire
3 Maxime Biset (K)
4 Steve Colpaert
22 Alexis Scholl (T.)
11 Joeri Dequevy
12 Djaïd Kasri
17 Mehdi Tarfi
7 Grégory Dufer
23 Nico Binst - 45'
25 Irfan Hadzic - 15'
 
46' 1 Anwar Houmani (uit)/
26 Kevin Debaty (in)
46' 23 Nico Binst (uit)/
18 Andy Van Hoof (in)
46' 11 Joeri Dequevy (uit)/
16 Anthony Di Lallo (in) - 48'
46' 12 Djaïd Kasri (uit)/
15 Johanna Omolo (in) - 50'
46' 17 Mehdi Tarfi (uit)/
6 Wim De Decker (in) - 68'
46' 7 Grégory Dufer (uit)/
14 Stallone Limbombe (in)
46' 3 Maxime Biset (uit)/
5 Jannes Vansteenkiste (in)
46' 4 Steve Colpaert (uit)/
19 Lukas Lemaire (in)
46' 20 Nico Lemaire (uit)/
8 Joren Dom (in)
46' 25 Irfan Hadzic (uit)/
9 William Owusu Acheampong (in)
K. Rochus F.C.
1 Tom Van Aelst
2 Michaël Suys
5 Gert Ulrichts
3 Sven De Doncker
14 Okan Yapar
8 Aaron Lenie
6 Maxim Van Steenkiste
12 Nick Vanden Eynde
9 Lorens Voet (K)
10 Adjari Florim - 5' - 10'
11 Mo Chemlal