K.F.C. Antonia

0 - 3

Zat. 11/07/2015 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Bethanielei

Toeschouwers: 1770
 
Scheidsrechter: Gerry Saenen

Lijnrechters: Guido Denhond - Michel Ceuppens
 
Rood-wit drukt overwicht te bescheiden uit

Eigen bericht - Het moet gezegd thuisploeg K Antonia FC had de publieke opkomst niet onderschat. De maatregelen zorgden voor een rimpelloos verloop tussen en naast de lijnen aan de Bethaniëlei. Hadden de supporters gehoopt op een dolgekke ontmoeting met de gebroeders Snelders, van wie Philippe de jeugdopleiding in Deurne-Noord genoot, Niels Kloek of nog Bart Van Zundert, geen van de ex-Bosuilen behoorde tot de kern van de thuisploeg met in de dug-out Bart Corluy en Kris Van Ostayen, van wie laatstgenoemde ook nog zorgde voor publicitaire steun naast de lijnen.

Wel mochten de handen op mekaar voor de kampioen van het jaar 2000 Barry Budts. Geheel onverwacht wist R.A.F.C.-opgeleide Gregory Van Nooten het hoofd koel en de voetbalhandschoenen warm te houden tijdens de voortdurende rood-witte activiteit in zijn zestienmetergebied. Naar gewoonte pakte Antwerpcoach David Gevaert met (op een naam na) twee verschillende elftallen voor beide speelhelften. Waren de fans enthousiast van begin tot na het eindsignaal, assistent Johan Lauryssen temperde na de relatief bescheiden cijfers, terecht de rood-witte feestroes voor de camera van RAFC.tv

De technische staf trok door de blessures van Andy Van Hoof, Stallone Limbombe, Dimitri Daeseleire en Jordy Huysmans met een enigszins uitgedunde kern naar Zoersel. Het lijstje lijkt hardnekkig, de kine druk doende, maar het zijn slechts kleine pijntjes om zich zorgen over te maken. Toch had de coach nog voldoende keuzes om opnieuw te roteren. Zo werd o.m. het duo De Decker - Omolo uit elkaar gehaald en respectievelijk aan Mehdi Tarfi en Djaïd Kasri. Het warme weer was een bondgenoot van de lokale tapinstallatie, maar voor de Great Old leek het wel een rem op het tempo.

R Antwerp FC had de aftrap en meteen anderhalve minuut balbezit voor de lokalen er in hun eigen rechthoek ook maar de eerste voet konden tegen plaatsen. Eerste doelgerichte poging kwam er van rechtsachter Alejandro Castro Suarez die de linkerpaal scheerde. De clubopgeleide verdediger was de enige om de negentig minuten vol te maken, al wisselde hij na de kampwissel positie met Steve Colpaert die vervangen werd door Maxime Biset. Anthony Di Lallo trapte via tussenstation Joeri Dequevy een eigen corner hoog over doel. Waren de kansen schaars, de thuisploeg waagde het bovendien de buitenspelval een groot aantal keren perfect te laten klappen!

Op het kwartier kopte William Owusu Acheampong een voorzet van Joeri Dequevy voorbij Antwerpopgeleide Gregory Van Nooten, na een aanval waarin de spits zich gretig had laten betrekken. Het was overigens het enige doelpunt dat de jonge goalie moest toestaan in die eerste 45 minuten. Kansen nog voor Mehdi Tarfi (hoog over), William Owusu (vrijschop via de muur in hoekschop), Colpaert (kopbal in de handen van doelman Van Nooten), Barry Budts & co stonden pal. Joeri Dequevy had wellicht de mooiste solo-actie in huis, maar hij werd door de lokale doelman in het zijnet gedrongen.

Het was pas met de inbreng van Romain Davigny en Irfan Hadzic dat de Great Old de voorsprong wist te vergroten. De pegel van de jonge Franse tester schroeide het vlechtwerk. Irfan Hadzic deed er pogingen tot scoren toe, maar telkens stond er wel een rood-groen onderdeel in de weg. Hij legde in desondanks in de 65e minuut op aangeven van (rechtsachter) Joren Dom de eindcijfers vast. Echt tevreden met de score leek assistent Johan Lauryssen dus niet, maar gevraagd naar de type-ploeg door RAFC.tv, was het antwoord kort en klaar.

"Nog veel te vroeg", en dus heeft de technische staf op 'quatorze juillet' een nieuwe kans om te experimenteren. Opmerkelijk: de aanvoerdersband ging van Steve Colpaert na de kampwissel rond de bovenarm van... Grégory Dufer. Wim De Decker was dus even van zijn representatieplichten verlost.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 12/07/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
20 Alejandro Castro Suarez
4 Steve Colpaert (K)
18 Pietro Perdichizzi
5 Jannes Vansteenkiste
16 Anthony Di Lallo
17 Mehdi Tarfi
15 Johanna Omolo
11 Joeri Dequevy
23 Nico Binst
9 William Owusu Acheampong - 15'
 
46' 9 William Owusu Acheampong (uit)/
25 Irfan Hadzic (in) - 65'
46' 4 Steve Colpaert (uit)/
8 Joren Dom (in)
46' 18 Pietro Perdichizzi (uit)/
3 Maxime Biset (in)
46' 5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
19 Jonas Heymans (in)
46' 16 Anthony Di Lallo (uit)/
20 Romain Davigny (in) - 57'
46' 17 Mehdi Tarfi (uit)/
12 Djaïd Kasri (in)
46' 15 Johanna Omolo (uit)/
6 Wim De Decker (in)
46' 11 Joeri Dequevy (uit)/
7 Grégory Dufer (in)
46' 23 Nico Binst (uit)/
24 Jason Adesanya (in)
46' 1 Nicaise Kudimbana (uit)/
21 Kevin Debaty (in)
K.F.C. Antonia
1 Gregory Van Nooten (K)
17 Barry Budts
5 Nils Van Inderdael
4 Arthur Kapelinski
7 Daan Roskams
9 Jonas Van Hooijdonck
16 Jasper Embrechts
8 Niels Cox
21 Nick Van Oers
25 Liam Goossens
86 Jorg De Pooter