K. Berchem Sport

1 - 3

Zat. 18/07/2015 19:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Ludo Coeckstadion

Toeschouwers: 2.300
 
Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters: Tom Dens - Ruben Wyns
 
De balk helpt rood-witte schutters Stallone Limbombe en Grégory Dufer

Eigen bericht - De ultranieuwe groene rechthoek van het Ludo Coeckstadion kreeg K Berchem Sport en R Antwerp FC over zich heen tijdens deze traditionele zomeroefenwedstrijd. Inzet: de titel 'ploeg van 't Stad' der traditieclubs. De tribunes liepen ook nu meer dan aardig vol. Berchemtrainer Van de Velde had een hele brede selectie samengebracht om de stadsgenoot te bekampen. Hij zou net als zijn collega David Gevaert in de rood-witte dug-out zijn volledige effectief tussen de lijnen van het superfrisse nieuwe speelveld sturen. Terwijl dit bij KBS mondjesmaat gebeurde na de kampwissel, kwam bij de Great Old de grote invasie net na het uur.

Liefst acht wissels luidden de teloorgang van de Rooiploeg in. 'Invaller' Grégory Dufer zorgde voor het verschil. Wilde assistent Johan Lauryssen niet horen van een experimenteel elftal, de nieuwgevormde rood-witte verdediging was alleszins bijzonder ongewoon van samenstelling. Met Angelot Mag'Kavula, de afgelopen dagen op het trainingsveld bij Ken Bastin, Angelot Castro Suarez, sedert begin de voorbereiding onder dak bij de a-kern en Jonas Heymans als centrale waakhond voor gelegenheidslinksachter Romain Davigny, hadden de Rooijongens van bij aanvang niet zo heel veel moeite om verstrooiing te zoeken op de bezoekersheflt, meer nog om ook enkele fraaie kansen bijeen te voetballen en Antwerpdoelman Nicaise Kudimbana herhaaldelijk op de proef te stellen.

Ook ongewone namen bij de Great Old in het steunvlak. Wim De Decker zou pas na de rust Irfan Hadzic van zijn lastige karwei onder de cirkel komen verlossen. Ook Anthony Di Lallo had het in de buurt van de middellijn moeilijk om de duels naar zijn voeten te zetten. KBS sneed door het rood-witte middenveld, al was de eerste (halve) kans wel voor de bezoekers. Stallone Limbombe kon zijn vrijschop te weinig vaart meegeven om doelman Sulmon te verrassen. Even later mochten de overtalrijke Antwerpfans een kruisteken maken: doelman Nicaise Kudimbana bleef inderdaad kalm, gefocust en geduldig. Hij redde met de beide voeten een infiltratie van Van Kruyssen.

Even later stuurde de Berchemspits de aanbreng door het centrum van rechtsachter Kamneng Djoum de hemel tegemoet. Stadionverlichting was voorlopig nog niet nodig, al vocht o.a. Anthony Di Lallo wel met de buitenspelval. Die regel zou beide clubs een mooi doelpunt kosten. Of hij zich tot vrijschopspecialist kroont, zal nog moeten blijken. Stallone Limbombe stuurde alvast zijn poging ver naast de tweede paal. Even later vond hij wel de gepaste afwerking. Een combinatie tussen Andy Van Hoof en Anthony Di Lallo bereikte de razendsnelle middenvelder en die haalde verschroeiend uit via het houtwerk. Daarmee kwam de Great Old weinig seconden na de openingstreffer van Van Kruyssen opnieuw langszij.

KBS was niet aangeslagen door die tegentreffer, ging vrij en vrank de tegenstand tegemoet. Tot scoren kwamen de geel-zwarten evenwel niet meer. Wel nog even bibberen na enkele snedige hoekschoppen over en weer, maar de rustscore stond vastgenageld op het bord.

Verwachtten de Antwerpfans na de rust een aantal wissels en een club die veel dominanter richting Berchemdoel zou trekken, het was en bleef geduld oefenen. Wim De Decker kwam mee uit de kleedkamer. De geel-zwarte middenvelders hadden het niet geheel onverwacht veel moeilijker om door de gelederen te combineren, al deden ze daartoe wel een aantal aardige pogingen. Terwijl Anthony Di Lallo de linkerbenedenhoek viseerde, stuurde Carrez de rebound na ontzetten van Angelot Mag'Kavula de wolken tegemoet. De laconieke aankondiging dat R.A.F.C. zichzelf verving was nauwelijks uitgestorven of de rood-witten trokken als de wiedeweerga richting geel-zwarte invallersdoelman Siemons.

Was het aanvankelijk nog overeind blijven onder de rood-witte dreiging, tegen het afstandsschot in de linkerbenedenhoek stond hij machteloos. De bezoekende honger was daarmee nog niet gestild. Toch moest ook Nicaise Kudimbana nog een keer vol aan de bak. Hij haalde met de vuist een loeier van Kamneng Djoum, die even later een applausvervanging te beurt viel, vanonder de dwarsbalk. Audenaert mocht nog een keer naar het hoekje. Hoewel goed gebracht, kon hij er in de box niet de gepaste afwerker mee vinden. In de slotfase ging het vlaggetje nog een keer de lucht in. De eerste assistent had geen doellijntechnologie nodig om zijn scheidsrechter een tweede doelpunt van Grégory Dufer te signaleren.

De rood-witte groep had een nieuwe overwinning op zak en schreef zodoende de derby 'Traditieclub van 't Stad' op haar naam.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/07/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana (K)
21 Angelot Mag'Kavula
20 Alejandro Castro Suarez
19 Jonas Heymans
28 Romain Davigny
22 Andy Van Hoof
16 Anthony Di Lallo
2 Irfan Hadzic
14 Stallone Limbombe - 27'
24 Jason Adesanya
9 William Owusu Acheampong
 
46' 2 Irfan Hadzic (uit)/
6 Wim De Decker (in)
61' 14 Stallone Limbombe (uit)/
4 Steve Colpaert (in)
61' 16 Anthony Di Lallo (uit)/
7 Grégory Dufer (in) - 66' - 86'
61' 22 Andy Van Hoof (uit)/
11 Joeri Dequevy (in)
61' 28 Romain Davigny (uit)/
5 Jannes Vansteenkiste (in)
61' 20 Alejandro Castro Suarez (uit)/
3 Maxime Biset (in)
61' 21 Angelot Mag'Kavula (uit)/
8 Joren Dom (in)
61' 24 Jason Adesanya (uit)/
15 Johanna Omolo (in)
61' 9 William Owusu Acheampong (uit)/
23 Nico Binst (in)
K. Berchem Sport
1 Kristof Sulmon
6 Boris Kamneng Djoum
4 Matti Van Minnebruggen
5 Romeo Van Dessel (K)
17 Dylan Audenaert - 23'
32 Joany Mununga
29 Gregory Carrez
8 Jawad Absisan
25 Macky Eboigbe Osahon
24 Sjors Paridaans
7 Jelle Van Kruyssen - 26'
 
46' 25 Macky Eboigbe Osahon (uit)/
20 Foucart (in)
46' 5 Romeo Van Dessel (uit)/
11 Giorgi Faes (in)
46' 8 Jawad Absisan (uit)/
Cornelis (in)
46' 1 Kristof Sulmon (uit)/
18 Laurens Siemons (in)
46' 7 Jelle Van Kruyssen (uit)/
10 Nick Carrez (in)
46' 4 Matti Van Minnebruggen (uit)/
9 Menco De Ryck (in)
67' 29 Gregory Carrez (uit)/
22 Brett Troonbeeckx (in)
74' 17 Dylan Audenaert (uit)/
2 Maes (in)
79' 32 Joany Mununga (uit)/
19 Andy Dirickx (in)
85' 6 Boris Kamneng Djoum (uit)/
28 Stevenin (in)