KSV Temse

3 - 4

Din. 04/08/2015 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Fernand Schuermanstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Tim Pots

Lijnrechters: Jeroen Walschap - Ken Braem
 
Spektakel van bij de aftrap tot ver in blessuretijd

Eigen bericht - Het was in meer dan een opzicht een bijzondere avond voor Geoffry Hairemans. Sinds afgelopen weekeinde mag hij zich opnieuw een Antwerpspeler noemen en dus beleefde hij een hernieuwde vuurdoop voor het omvangrijke rood-witte legioen. Hij was deze avond overigens de enige Antwerpspeler die een actieve rol heeft gespeeld tijdens het trainerschap van Colin Andrews in Deurne-Noord en ook dat is speciaal. Onlangs overleden, kreeg de oud-voetbaltrainer een mooi eerbetoon van beide clubs. Intense samenzang tussen voorzanger en publiek zorgde voor een aanloop naar een bijzonder aangrijpende stille minuut in het Fernand Schuermanstadion, door iedereen gerespecteerd en door iedereen op zijn manier beleefd. Ook de start van de partij die door Mark Van Der Linden op gang werd getrapt, was ongewoon. Een oorlogszuchtig Royal Antwerp FC stortte zich, na de half mislukte oefenpot tegen Helmond Sport, na een kort en niet eens fel strovuurtje van de thuisploeg, onmiddellijk in het offensief. Stallone Limbombe, die over links de voorkeur kreeg op Joeri Dequevy, speelde een opvallende, maar nog niet beslissende rol tijdens de beginminuten.

KSV Temse had de aftrap en probeerde tot twee keer toe de rood-witte afweer in gebreke te vinden. Die pogingen mislukt, snelde Stallone Limbombe het blauw-witte doel(gebied) tegemoet en maakte er kennis met het sappige, lentegroene gras. Bal op de stip en Wim De Decker bracht zijn ploeg op voorsprong. De eerste hoekschop was voor Grégory Dufer. Stallone Limbombe kon op de rebound trappen, maar werd afgeblokt. Ondanks een wat gebrek aan sfeer in het nochtans goedgevulde stadion, liep het rood-witte offensief verder. Weggestuurd door Grégory Dufer, werd de doelpoging van Nico Binst pardoes afgeblokt. Alle hens aan dek dus voor de thuisverdediging. Geoffry Hairemans kwam als winnaar uit het duel. Hij vond Stallone Limbombe die haarfijn in de loop van Grégory Dufer schoof. Het schot belandde pal op een voetbalonderdeel van de lokale doelman Renier. Sidy Ceesay, maar vooral ook ex-Bosuilspits Glouftsis zaten in de verdrukking. Daar moest wel een tweede doelpunt van komen. De offensieve bevlieging van Pietro Perdichizzi werd via de lokale verdediging opgepikt door Jannes Vansteenkiste, via Grégory Dufer kwam Nico Binst centraal los van zijn opponenten en dit keer stiftte hij over de uitgelopen doelman in doel.

De Great Old leek wel op weg naar een monsterscore, daar dacht een ex-Bosuil duidelijk anders over. Lokale coach Bart Struyf was best in zijn nopjes met de pogingen van Weydisch en Moumou, maar zag ook Nico Binst nog een krul naast het eigen doel plaatsen, amper twintig minuten ver. Glouftsis halveerde bij zijn eerste echte balcontact vervolgens het conto. Hij frommelde tussen paal en doelman de lange inworp ter rechterzijde binnen. Ook Ceesay, testspeler op de Bosuil ten tijde van... Colin Andrews, wilde maar wat graag. Hij ging (onzuiver) in het duel met Antwerpdoelman Kevin Debaty, het schot belandde in het zijnet. Nico Binst zette er op zijn beurt nog een keertje het hoofd tegen, maar de rustscore stond al op het bord te blinken. Nieuweling Geoffry Hairemans had meer dan zijn deel van het applaus geoogst.

De Great Old oefende na de aftrap het balbezit op eigen helft. Al vlug verlegde Djaïd Kasri het spel, kwam daarvoor onderweg Steve Colpaert, Grégory Dufer, Geoffry Hairemans en Joren Dom tegen die zijn schot over de dwarsbalk joeg. Toch meldde ook TSV zich aan de overkant. Glouftsis had maar een halve aarzeling tussen Pietro Perdichizzi en Steve Colpaert nodig om een glunderende stadionomroeper zijn tweede doelpunt te horen aankondigen. Kevin Debaty had vervolgens de beide vuisten nodig om de kopbal van invaller Rinfoot in hoekschop te weren. Losgekomen dank zij Stallone Limbombe zag ook Grégory Dufer zijn poging op de doelman standen. De hoekschop van Geoffry Hairemans in eerste instantie afgeweerd, werd ook de rebound van Djaïd Kasri afgeblokt. "Aanvalleeeeuu!", was het motto van Colin Andrews en dat deden ze. Jannes Vansteenkiste ging zowaar zijn kans. Jacobs vond het kader niet. Even een volgende hoekschop van Grégory Dufer afgewacht, voor een wissel aan beide kanten. De stadionomroeper kon zo gauw niet op de naam komen, het was wel degelijk Romain Davigny die Stallone Limbombe kwam vervangen. En de jonge Fransman liet onmiddellijk van zich spreken.

De voorzet van Grégory Dufer belandde weliswaar op een vuist, maar hij joeg de rebound millimeterprecies overhoeks binnen. De gele kaart voor Nico Binst was een uitschuivertje van scheidsrechter Tim Pots. Het werd hem nauwelijks kwalijk genomen door het inmiddels luidruchtige publiek. Enkele kansen later beiderzijds, kwam KSV nog een tweede keer langszij. De bal van Kabir krulde heerlijk in de pin. Leek coach David Gevaert en zijn dankbare publiek vrede te zullen moeten vinden in een tweede remise op rij, besliste Jason Adesanya in blessuretijd alsnog over de wedstrijd. De hoekschop ter rechterzijde kwam van de linker van Geoffry Hairemans, de spits sprong hoger dan iedereen bij KSV en knikte over de grijphanden van de doelman binnen. Een (bescheiden) feestje voor de Great Old, maar ook de thuisploeg deelde zeker in de vreugde na de bijzonder sportieve partij in het Fernand Schuermanstadion.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/08/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Debaty
8 Joren Dom
4 Steve Colpaert
18 Pietro Perdichizzi
5 Jannes Vansteenkiste
7 Grégory Dufer (K)
6 Wim De Decker - 5' (P)
12 Djaïd Kasri
14 Stallone Limbombe
19 Geoffry Hairemans
23 Nico Binst - 11' - 63'
 
60' 14 Stallone Limbombe (uit)/
2 Romain Davigny (in) - 59'
71' 23 Nico Binst (uit)/
24 Jason Adesanya (in) - 91'
KSV Temse
1 Tim Renier (K)
12 Michiel Klippelaar
26 Aaron Verwilghen
3 Lance Kawaya
5 Niels Ringoot
16 Sofiane Moumou
22 Amin Kabir - 82'
17 Gwenn Jacobs - 35'
18 Tom Proost
9 Sidy Ceesay
14 Stavros Glouftsis - 24' - 50'
 
46' 1 Tim Renier (uit)/
39 Vinnie Frans (in)
46' 9 Sidy Ceesay (uit)/
2 Sven Delanoy (in)