R. Antwerp F.C.

0 - 0

Vrij. 31/07/2015 20:00 u.

Helmond Sport

 
 
 
 
Plaats: Bosuil

Toeschouwers: 3225
 
Scheidsrechter: Davy Scroyen

Lijnrechters: Frank Bleyen - Ella De Vries
 
Het was onmogelijk te scoren in het Bosuilstadion
Eigen bericht - De drukke voorbereidingsmaand juli werd vanavond besloten met het op een na laatste oefentreffen van de zomer van 2015. Helmond Sport was voor de derde keer op rij sparringpartner voor de Great Old en de Nederlanders hadden een reputatie te verdedigen. Stug en ongewoon defensief, daar moest Antwerpcoach zowaar heel wat offensieve krachten tegenover stellen en hij deed dat (voor het eerst) met het duo William Owusu Acheampong en Jason Adesanya als de voorbode voor een rood-witte stormloop. Dat was althans de verwachting bij de 3.225 eigen toeschouwers, want bezoekers waren de toegang ontzegd door de lokale overheden. Oud-speler en nieuwe recruut Geoffry Hairemans mag na zijn omzwervingen in Nederland en langs Vlaamse velden het rood-witte shirt opnieuw aantrekken en mocht deze avond bij zijn hernieuwde kennismaking met het Bosuilpubliek de aftrap geven.

De feitelijke start werd even opgehouden voor een door Ella De Vries geassisteerde herstelling van de door Nicaise Kudimbane, roepnaam Kudi, bevolkte goal. R Antwerp FC had de aftrap, maar kon dit keer het balbezit niet lang vasthouden. De bezoerkers van Helmond Sport pakten met gretigheid over, maar oefenden in de beginfase vooral op de eigen speelhelft. De eerste hoekschop was voor de rood-witten, maar de blauwe verdediging sloot rond de aanvliegende bal van Grégory Dufer. Na een vrij forse ingreep van Bjelica op William Owusu volstond de wedstrijdleiding met een reprimande, maar dat had gerust wat doortastender gemogen. Maxime Biset werd even later slachtoffer van Nederlandse agressie en nu kregen slachtoffer en beul wel geel te zien. Dat zou de Bosuilverdediger bij zijn volgende ingreep duur te staan komen.

Nog voor het half uur werd hij weggestuurd en kreeg de wedstrijdleiding minutenlang de lokale aanhang over zich heen. Fraai klonk het niet. Wim De Decker kreeg onmiddellijk een opdracht in de afweergordel. Johanna Omolo moest in zijn eentje optornen tegen de overmacht rond de cirkel. Coach David Gevaert stuurde Pietro Perdichizzi langs het lijntje voor een te verwachten tactische omzetting na de rust. De Great Old liet Helmond Sport het balbezit, maar de bezoekers wisten in hun laatste voorbereidingswedstrijd voor de competitiestart, nauwelijks wat daarmee aangevangen. Een vinnige combinatie met Jason Adesanya en William Owusu bracht Joeri Dequevy los in de zestien en hij werd in de ogen van de wedstrijdleiding conform de voetbalreglementen neergehaald. Een onzacht contact verstoorde nog bijna de wisselplannen van de technische staf. Gelukkig kon Nicaise Kudimbana na verzorging ook na de kampwissel verder.

Nieuwe kracht Pietro Perdichizzi completeerde opnieuw de afweergordel, toch kreeg R.A.F.C. het in de beginfase knap lastig om de bezoekers van het lijf te houden. Nicaise Kudimbana moest al heel snel ingrijpen op een schuiver van El Allouchi. Overbuur van den Steen had duidelijk moeite om het overhoekse schot van Grégory Dufer af te weren. De inbreng van Stallone Limbombe en Anthony Di Lallo moest voor nieuwe offensieve impulsen zorgen. Die ingreep bracht niet echt het verhoopte kantelmoment, maar ook de bezoekers konden nauwelijks dreigen. Vicento richtte zijn schot over het Atriumgebouw, centrale verdediger Bjelica zag zijn afstandsschot richting hoekschopvlag afbuigen. Stallone Limbombe antwoordde met een krachtige vrijschop die evenwel de juiste curve miste. Joren Dom ontzette zowaar over het eigen doel. Het publiek stond volop achter de geliefde kleuren, maar dat belette Helmond Sport niet om er nog een slotoffensief uit te wringen.

Justiana verdween na een forse ingreep op Anthony Di Lallo, als allerlaatste in het overvolle opschrijfboekje van scheidsrechter Scroyen. Stallone Limbombe zag zijn doelpoging in de grijphanden van doelman van den Steen vallen. Antwerpaanvoerder Steve Colpaert sleurde zijn kleuren doorheen de laatste moeilijke ogenblikken op weg naar de allereerste remise tijdens de aflopende voorbereiding. Dinsdsag neemt de oudste club van 't land mee afscheid van Colin Andrews in het Fernand Schuermanstadion van KSV Temse.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 31/07/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset - 24' - 27'
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
6 Wim De Decker
15 Johanna Omolo
7 Grégory Dufer
11 Joeri Dequevy
24 Jason Adesanya - 52'
9 William Owusu Acheampong
 
46' 9 William Owusu Acheampong (uit)/
18 Pietro Perdichizzi (in)
62' 11 Joeri Dequevy (uit)/
14 Stallone Limbombe (in)
75' 24 Jason Adesanya (uit)/
25 Irfan Hadzic (in)
75' 7 Grégory Dufer (uit)/
16 Anthony Di Lallo (in)
77' 15 Johanna Omolo (uit)/
12 Djaïd Kasri (in)
Helmond Sport
1 Wouter Van der Steen
19 Maiky Fecunda - 29'
3 Aleksandar Bjelica
14 Stephen Warmolts
5 Gillian Justiana - 52'
9 Charlton Vicento - 24'
10 Mounir El Allouchi
11 Stanley Elbers
7 Steven Edwards
6 Kevin Visser (K)
12 Damiano Schet