R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zat. 29/08/2015 20:00 u.

K Patro Eisden Maasm.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 11.314
 
Scheidsrechter: Maxime Smeets

Lijnrechters: Dirk Stallaert - Florian Lemaire
 
Ploeg onder (in)druk, maar opdracht geslaagd
Eigen bericht -Er heerste een gezellige drukte en ambiance op de nieuwopengestelde AVT-tribune 1, maar er werd uiteraard ook uitgekeken naar het antwoord van de groep op de hoge verwachtingen van meer dan 11.400 toeschouwers in het bijna volgelopen Bosuilstadion. Daarmee bevestigde het newlook Royal Antwerp FC zich als de vaandeldrager van de Metropool, als de Ploeg van 't Stad. Bij bezoeker K Patro Eisden gaat de zoektocht naar versterking, naar het zeggen van hoofdcoach Brncic, die zich in Limburg al een mondje Nederlands eigen heeft gemaakt, volop door. Antwerpcoach David Gevaert beperkte zich tot het toevoegen van drie namen aan de selectie van de geslaagde bekeropdracht van een week eerder tegen Fc Seraing. Djaïd Kasri, Jason Adesanya en Romain Davigny deden ritme op met de nationale reserven. Zij kregen net als Kevin Debaty, William Owusu Acheampong, Pietro Perdichizzi en Joeri Dequevy een plaatsje in de reuzegrote dug-out van het Antwerpstadion. Dougie and the Lads mochten het publiek opwarmen, Darko Pivaljevic in samenspel met Mark Heylen van Wolvenberg trapten de match op gang.

Patro-coach Brncic hield drie offensieve krachten achter de hand, maar deed alleszins geen beroep op een versterkte verdediging. Wel liet hij een vijfmansmiddenveld marcheren om zo te proberen de rood-witte aanvalsgolven op te vangen en tegelijk diepe spits Okitokandjo te bereiken. Vanaf het eerste fluitsignaal ging het in razende vaart richting Biersard, de opvolger van Kevin Debaty onder de lat in paars shirt. Eerste schot van de partij kwam op de teller van Nico Binst. De druk was daarmee niet van de ketel. Na combinatie over rechts tussen Grégory Dufer en Joren Dom, zag Geoffry Hairemans zijn kans schoon om vanop afstand het bezoekende doel onder vuur te nemen. Biersard reageerde met de vuist en zou die onderdelen van zijn voetballerslijf nog dikwijls in stelling moeten brengen. Gevaar voorlopig geweken en dus moest Maxime Biset de bezoekers een eerste hoekschop toestaan. Aanvoerder Sroka nam alle standaardfases voor zijn rekening, maar produceerde tijdelijk enkel wind richting Nicaise Kudimbana.

Ondanks de immense drang naar voren en de mooie voorbereiding, kwam de Great Old toch nog een beetje verrassend op voorsporng. Geofrry Hairemans zwiepte de gelukkite assist van Nico Binst tussen paal en verdigers tegen de touwen. Het dak eraf, het volume crescendo, maar Patro reageerde vrijwel onmiddellijk. Okitokandjo, ooit nog door de lokale pers als target van PDC aan de Bosuil gelinkt, stuurde de corner van Sroka over het rood-witte doel. Het zou meteen zijn laatste onderneming blijken. De bezoekende coach stuurde met drie aanvallers op de bank, een verdediger als vervanger. Geoffry Hairemans was aan zet vanuit het halve maantje, maar viseerde de beide vuisten van Biersard. Ondanks de herschikking kropen de bezoekers niet achteruit: Gonzatti kwam bij de tweede van twee hoekschoppen in stelling. Hij vond het kader niet. Wim De Decker had zich de moeite om de ontsnapping van diezelfde Gonzatti tot staan te brengen, kunnen besparen, want die werd afgevlagd voor buitenspel. Patro deed wat het moest en dus was de amusementswaarde van de partij hoog.

Daarbij verwaarloosden de bezoekers ook hun verdedigende opdrachten niet. Bezoekend coach Brncic rekende dus met weinig kansen voor R.A.F.C., al had toch iedereen toch het gevoel gehad dat de lokale voorsprong bij de rust groter had moeten en kunnen zijn. Zo krulde Geoffry Hairemans een assist van Stallone Limbombe tegen de dwarsligger en ging een vrijschop van de snelle flankspeler de wolken boven tribune drie tegemoet. Bijna in het rustsignaal zag kersvers international Johanna Omolo zijn schuiver naast het bezoekende doel belanden.

Rood-wit kwam ongewijzigd terug, al maakten Joeri Dequevy, Pietro Perdichizzi en Jason Adesanya zich wel onmiddellijk los van de bank voor een eventuele invalbeurt. Geoffry Hairemans zag hoe eerst Obin en vervolgens doelman Biersard bij zijn tweede hoekschop hoofd en vuist gebruikten om het gevaar te keren. Had Nicaise Kudimbana een relatief rustige eerste periode, nu werd zijn talent wel op de proef gesteld. Met een zweefsprong haalde hij de doelgerichte poging van Ladrière uit baan. Het vallende schot van Joren Dom landde achter het doel van Bierard. Ondertussen liep Gonzatti tegen geel aan na de potige behandeling van Stallone Limbombe. Bij een volgende gelegenheid mocht de ongelukkige Bosuilflankspeler niet op dezelfde behandeling rekenen van de wedstrijdleiding, die wel meer fases in het voordeel van de bezoekers beoordeelde. Zo werd later in de partij een trap van Etien vol in het gelaat van Joren Dom bestraft met... een scheidsrechtersbal! Bij een zoveelste bezoekende hoekschop was het ook voor Karel De Smet even adem inhouden om vervolgens mee het volume op te trekken.

De twaalfde man deed zijn werk, terwijl David Gevaert broedde op een kantelingreep. Rood-wit onderging tijdelijk het gebeuren en vond pas een nieuw elan na de verrassende inbreng van Joeri Dequevy in de plaats van Johanna Omolo! Een duidelijk signaal aan de groep om het offensief terug op te pikken. Zo gebeurde ook. Amper op het terrein of Joeri Dequevy rondde de offensieve reactie die hijzelf met Joren Dom, Grégory Dufer, Nico Binst en Stallone Limbombe opgezet had, in een vloeiende beweging aan de tweede paal af. Volgde vervolgens het onbestrafte incident met Etien in een negatieve rol, maar Joren Dom kon na verzorging wel verder. Hoewel ook de bezoekers uit het verre Limburg met de krachten gewoekerd hadden, probeerden ze er nog een wat ongeordend slotoffensief uit te persen. Bijna nam Ladrière in een mislukte rebound na een half missertje van Nicaise Kudimbana de Great Old nog te grazen, maar scoren deden de bezoekers niet meer. De Great Old schreef de verdiende punten bij op het conto, maar echt tevreden was coach David Gevaert niet... Werk aan de winkel dus in aanloop naar de opdracht op Leunen tegen ASV Geel.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/08/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
4 Maxime Biset
3 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
14 Stallone Limbombe
6 Wim De Decker
15 Johanna Omolo
7 Grégory Dufer
10 Geoffry Hairemans - 13'
23 Nico Binst
 
67' 15 Johanna Omolo (uit)/
11 Joeri Dequevy (in) - 67'
77' 4 Maxime Biset (uit)/
18 Pietro Perdichizzi (in)
83' 7 Grégory Dufer (uit)/
12 Djaïd Kasri (in)
K Patro Eisden Maasm.
1 Joseph Biersard
5 Samir Bouhris - 40'
12 Lanfia Camara
23 Jérémy Obin
3 Aka Etien
18 Etienne Wala Zock
8 Davy Sroka (K)
21 Sébastien Conzatti - 53'
20 Daniel-Marius Mande
10 Benoît Ladrière
25 Stevy Okitokandjo
 
30' 25 Stevy Okitokandjo (uit)/
11 Taner Taktak (in)
78' 5 Samir Bouhris (uit)/
2 Ruben Janssen (in)
79' 20 Daniel-Marius Mande (uit)/
19 William Mauclet (in)