R. Antwerp F.C.

1 - 0

Zat. 12/09/2015 20:00 u.

W.S. Brussel

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 9.051
 
Scheidsrechter: Christof Virant

Lijnrechters: Peter Hermans - Michaël Geerolf
 
Beton van de derde generatie barst net voor de rust

Eigen bericht - Tweede zondag van september is traditioneel Open Monumentendag. Het Bosuilstadion werd ter gelegenheid van de komst van John Bico en zijn WS Bruxelles al deze zaterdagavond stormenderhand ingenomen door een monumentaal aantal rood-witte fans. Was het weer niet echt een bondgenoot voor een van beide clubs, de regen striemde inderdaad de frêle rood-witte voetballerslijven en dan zaten Romain Davigny, Grégory Dufer, Mickaël Malsa, Stallone Limbombe, Mamoutou N'Diaye en Pietro Perdichizzi hun ongeduld nog te verbijten in de dug-out. "We wilden enkel topfitte spelers aan de aftrap zetten tegen dit duelkrachtige WS Bruxelles", verklaarde Antwerpcoach David Gevaert de enigszins verrassende bankzittersrol voor Grégory Dufer en Stallone Limbombe. Diens plaats werd ingenomen door... William Owusu Acheampong als bijkomende schakel in de bezoekende zestien, diens rol over rechts werd overgenomen door Joren Dom. "In Geel al auteur van twee assists, waarop helaas niet de gepaste afwerking volgde, maar Joren kreeg de opdracht om dat kunststukje over te doen tegen de achterhoede van WSB." Dat is dus dit keer beter gelukt, al was het met een zucht van opluchting dat het eindsignaal van wedstrijdleider Christof Virant werd begroet.

Met de rijpheid van een aanvoerder stapte Rudi Smidts uit de ere-galerij der R.A.F.C.-Legends en stond hij voor het eerst sedert 20 april 1997 in de middenstip van de Bosuil voor een competitiewedstrijd van de Great Old. De (nieuwe) wind lokte naast ruim veel regenwolken, meer dan negenduizend toeschouwers (o.a. een dozijn uit de hoofdstad), ook een groot aantal legendarische oud-spelers naar Deurne-Noord. De plichtplegingen met de nieuwste aanvoerder Steve Colpaert achter de rug, kregen de bezoekers de aftrap en mochten al snel tot twee keer toe tribune 3 onder schot nemen. Een kans kan je het bezwaarlijk noemen, een doelpoging evenmin en dus trokken de hoofdstedelingen zich terug achter de frontlinie. Het balbezit viel rood-wit vanzelf ten deel. R.A.F.C. ontketende op instructie van haar trainer geen (traditionele) stormloop, maar tastte geduldig de schakels in de bezoekende afweer af. Geheel in de lijn der verwachtingen en hun (gele) reputatie getrouw, verdedigden de bezoekers zich met alle middelen. Scheidsrechter Virant zag er geen graten in. Net na het kwartier moest doelman Vanhamel er tot twee keer toe met de vuisten tegenaan na doelpogingen van Geoffry Hairemans en Johanna Omolo, fris en monter ondanks interlandverplichtingen met de Keniaanse nationale elf.

De eerste hoekschop, getekend Geoffry Hairemans, werd aan de eerste paal afgeweerd. Joeri Dequevy brak halverwege de periode bijna de ban. Zijn kopbal op de inswinger van Joren Dom klom over het dwarshout. Nico Binst kon lopen op een diepe van Geoffry Hairemans. Zijn schot werd echter geblokt en weggewerkt. William Owusu Acheampong probeerde het hoofd in de lucht te krijgen, maar werd telkens vakkundig teruggefloten door de wedstrijdleider. Wim De Decker moest zich in de cirkel letterlijk onder de bodycheck van Niankou worstelen, maar dan ging het vliegensvlug via Joren Dom, William Owusu Acheampong en Joeri Dequevy naar de flank. Joren Dom kon lopen en voorzetten richting tweede paal. Nico Binst stond er om het bezoekende beton met een trap te breken.

De Great Old kon met een voldaan gevoel de rust in en terugkeren in de basisopstelling. De elf hadden en behielden het vertrouwen. Ook bij de bezoekers was dat zo, al gingen John Bico en... Sadio Demba al vlug over tot enige herschikkingen. Ze moesten een aanvallend doel dienen, maar dan moesten er eerst welgerichte pogingen afgeleverd worden. William Owusu Acheampong was na de kampwissel de eerste om te dreigen. Zijn schot klom niet zo gek veel over de kruising. Rood-wit had controle. Soumah moest tenauwernood een bal van Binst naast het eigen doel deviëren, maar werd wel beloond met een intrap voor de eigen doelman! Het was niet het enige foutje van een lusteloze Virant! De inspiratie bij de bezoekers niet groot of er volgde enkele slechtuitgevoerde Brusselse schwalbes. Wim De Decker wees op de bondsregels. De wedstrijdleider slingerde de overtreder pas bij de tweede poging op de bon. Joeri Dequevy probeerde de kleine marge uit te diepen, maar zette zijn poging naast de buitenkant van de staak. Amper een uur ver of de bezoekers hadden ondertussen hun derde en laatste invaller tussen de lijnen. Fabris bracht inspiratie. Hij benutte alle standaardfases om zijn traptechniek te laten bewonderen. Mooi, maar het bracht de zwart-witte aanvallers Fall, noch Somé in stelling.

Steve Colpaert dirigeerde niet alleen zijn afweer tot in de perfectie, hij stuurde ook William Owusu Acheampong weg. De spits zag zijn schot geweerd door de doelman en ook de rebound van alomtegenwoordige Geoffry Hairemans trof geen raak. Had Antwerpdoelman Nicaise Kudimbana part noch deel aan het wedstrijdgebeuren, halverwege de periode moest hij uitpakken met een scherpe beenveeg en de vuisten om die ene kans van WSB onschadelijk te maken. Hij vertelde er alles over bij RAFC.tv Eerste spurtje van de pas ingevallen Stallone Limbombe was goed voor een combinatie met Nico Binst, een versnelling over de linkerflank en een eerste schot dat keihard naast de goal van Vanhamel belandde. De stormram was gelanceerd, maar op bescherming van de wedstrijdleider moest hij niet rekenen. In volle ren neergeduwd, kwam Huyghebaert er met een waarschuwing vanaf! William Owusu Acheampong kruidde zijn eerste basisplaats nog bijna met een (late) treffer. Zijn kopslag ging helaas naast en dus was het nog enkele minuten extra tijd uitzitten. De feestvreugde was dubbel na het laatste fluitsignaal. David Gevaert was een gelukkige coach die voluit de driepunter claimde, ook al stribbelde John Bico daarbij nog een laatste keer tegen...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 12/09/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
11 Joeri Dequevy
15 Johanna Omolo
6 Wim De Decker
20 Geoffry Hairemans
23 Nico Binst - 43'
9 William Owusu Acheampong
 
73' 11 Joeri Dequevy (uit)/
14 Stallone Limbombe (in)
W.S. Brussel
31 Mike Vanhamel
23 Frederic Duplus (K)
14 Isaac Kone
4 Noel Nabi Soumah - 60'
28 Jeremy Huyghebaert
8 Sean Aerts
5 Paul Armand Niankou
21 David Fleurival
17 Gregory Grisez
77 Mamadou Fall
19 Salambo Ibrahim Some
 
57' 21 David Fleurival (uit)/
91 Samuel Fabris (in)
62' 17 Gregory Grisez (uit)/
9 Moussa Traore (in)
67' 8 Sean Aerts (uit)/
2 Jugurtha Domrane (in)